"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

Τσίπρας στη ΔΕΘ : Επανακρατικοποιούμε τη ΔΕΗ, καταργούμε την πανεπιστημιακή αστυνομία-Οι έξι μεγάλες εθνικές προτεραιότητες 

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι αποφασισμένος να κάνει πράξη ένα σχέδιο για την αναγέννηση της χώρας συνεκτικό, ρεαλιστικό, με όρους δικαιοσύνης παντού έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας ο οποίος αυτή την ώρα μιλά στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, στο πλαίσιο της 86ης ΔΕΘ. Ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ άλλων τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ θα επανακρατικοποιήσει τη ΔΕΗ, θα αυξήσει τον κατώτατο μισθό με νόμο στα 800 ευρώ, θα καταργήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία και θα κατοχυρώσει νομοθετικά τον όρο «γυναικοκτονία».

«Είμαστε πιο έμπειροι, πιο έτοιμοι, πιο υποψιασμένοι, είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι απαιτούν οι καιροί και οι ανάγκες, ανεξάρτητα από πιέσεις, επιθέσεις από συμφέροντα και απειλές. Άλλωστε αυτά, είναι παράσημο για μας» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και ξεκαθάρισε ότι «ο ελληνικός λαός δε θα προσαρμοστεί στη βαρβαρότητα ούτε φυσικά θα αυτοκτονήσει. Αλλά πολύ σύντομα θα επικυρώσει και στις κάλπες την απόφασή του: Να μην περάσει άλλος ένας χειμώνας ανασφάλειας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι «είμαστε εδώ για να φέρουμε ξανά πίσω τη δικαιοσύνη. Παντού. Στη κοινωνία, στην οικονομία, στο κράτος». Όπως είπε, «ψυχή και κινητήρας του δικού μας σχεδίου είναι η δικαιοσύνη. Κίνητρο κάθε πολιτικής μας υπόσχεσης και πράξης είναι η δικαιοσύνη».

Ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέχεια παρουσίασε τις «έξι μεγάλες εθνικές προτεραιότητες πάνω στις οποίες δομείται το πρόγραμμά μας για την επόμενη τετραετία. Τις ράγες πάνω στις οποίες θα πορευτούμε για την αναγέννηση της πατρίδας μας».

Πρόκειται για:

  • Την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης
  • Την ενίσχυση του εισοδήματος
  • Την στήριξη του κοινωνικού κράτους
  • Την παραγωγική ανασυγκρότηση
  • Το ισχυρό δημοκρατικό κράτος
  • Την απάντηση στη δημογραφική πρόκληση

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Το κόμμα που ψήφισε στο 3ο μνημόνιο την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και παραλίγο να τη χρεωκοπήσει σε 4.5 χρόνια θητείας, τώρα υπόσχεται άλλα…
    Και ας υποθέσουμε ότι θα πάρει το ΟΚ από τους δανειστές, με τι χρήματα θα την εξαγοράσει και με τι κεφάλαια θα κάνει τις αντίστοιχες επενδύσεις αργότερα?
    Η Γαλλία εξαγόρασε από 83% σε 100% την αντίστοιχη ΔΕΗ της, για να χρηματοδοτήσει τις υποδομές που χρειάζονται και τα δάνεια της.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης