"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Τσίπρας: Όποιος δεν δικαιολογήσει το πόθεν έσχες για τις άδειες, θα εκπέσει

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Αν κάποιος από τους προσωρινούς υπερθεματιστές, δεν μας ενδιαφέρει το όνομα, δεν έχουμε φίλους εμείς, δεν έχει τη δυνατότητα να πληρώσει ή να δικαιολογήσει τα χρήματά του θα εκπέσει το επομενο δευτερόλεπτο» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Κρατήσαμε στη διαπραγμάτευση

Επιχείρησε να στείλει επίσης μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματός του ότι «έχουμε τα κότσια να σπάσουμε αυγά» και ότι η κυβέρνηση «κράτησε» στη διαπραγμάτευση. Παρόλα αυτά παραδέχθηκε ότι «προφανώς ο λαός δεν πλέει σε πελάγη ευτυχίας γιατί είματε εξαναγκασμένοι να υλοποιούμε μια συμφωνια προσαρμογής, ηπιότερη μεν αλλά προσαρμογής».
 
Υποστήριξε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βγάζει την κοινωνία όρθια απο την κρίση παρά τις πολλές φορές παράλογες απαιτήσεις  των δανειστών. «Δεν έχουμε έρθει για να λάβουμε κυβερνητικές καρέκλες για να διαχειριστούμε την κρίση αλλά να κάνουμε θεσμικές τομές» είπε ο κ. Τσίπρας

Επιτέθηκε στα κόμματα της αντιπολίτευσης λέγοντας ότι «όλες οι γερασμένες πολιτικές δυνάμεις έχουν συμμαχήσει απέναντι σε εμάς και έχουν κάθε λόγο να το κάνουν διότι είναι σήμερα που οι ολιγάρχες καταλαβαίνουν ότι αυτή η κυβέρνηση δεν θα είναι παρένθεση αλλά εχει βαθιές ρίζες στην κοινωνία γιατί παρά τις δυσκολίες της διαπραγμάτευσης κρατήσαμε και η Ελλάδα δεν είναι το μαύρο πρόβατο αλλά σημείο αναφορας στην Ευρώπη».

Οι σχέσεις κυβέρνησης-ΤτΕ πρέπει να προστατεύουν την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα είπε ότι «με τις δηλώσεις του απάντησε ηχηρά στη ΝΔ, αναγνωρισε οτι η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και αποσυνέδεσε την έρευνα για το ΚΕΕΛΠΝΟ με τις εξελίξεις στο τραπεζικό σύστημα»

«Οι σχέσεις της κυβέρνησης με τον εκάστοτε διοικητή της ΤτΕ οφείλουν πάντα να κινούνται στο θεσμικό πλαίσιο και να προστατεύουν την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος».

Όσο για τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς είπε ότι προχωράνε με τις συνήθεις δυσκολίες. «Όχι μόνο θα τελειώσουμε με τη δόση μέχρι το τέλος του μήνα αλλά επί της ουσίας θα προχωρήσουν όσα δεσμευθήκαμε. Πρώτα και κύρια το πάγωμα των οφειλών στον ΟΑΕΕ που θα ανακουφίσει χιλιάδες επαγγελματίες»

Σε σχέση με το χρέος είπε ότι «οι εξελίξεις για το χρέος θα εξελιχθούν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του περασμένου Μαίου και σύντομα θα έχουμε σημαντικές εξελίξεις».

«Συλλάβετε» τον Μητσοτάκη

Σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη τη χαρακτήρισε όργιο συκοφαντίας και προσωπικών επιθέσεων. Όπως είπε εξήγγειλε πράγματα επικίνδυνα για την οικονομία και την κοινωνία. Είπε μάλιστα ότι «άκουσα τους συνδικαλιστές αστυνομικούς να λένε ότι θα συλλάβουν τον Χουλιαράκη που προσπαθεί να βρει μια λύση, θα τους πρότεινα να ανέβουν στη Θεσσαλονική και να συλλάβουν κάποιον άλλο».

«Κοινωνική αναγκαιότητα να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας να μην γίνουν οι πολιτικές αυτές πράξεις, να μην γυρίσει η χώρα πέντε χρόνια πίσω» συμπλήρωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Κλείνοντας την ομιλία του, μάλιστα, επανέλαβε τη φράση «τα σκυλιά ουρλιάζουν, αλλά το καραβάνι προχωρά» που είχε αναφέρει σε ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας αυτή τη φορά ότι «δεν έχουν δόντια να δαγκώσουν, θα τα καταφέρουμε».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης