"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

«Τσίπρα θυμήσου το χώμα που πουλάς, λευτέρωσε ο Άρης και ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Βασίλης Τσολάκης

Θανάσης Παπανικολάου 

72 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την απελευθέρωση των Τρικάλων και όλης της Ελλάδας από το ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ και τον πρωτοκαπετάνιο του Άρη Βελουχιώτη. 72 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη μνημειώδη Αντιφασιστική Νίκη του ελληνικού λαού.


Δεν πρέπει να λησμονούμε τον αγώνα αυτό. Στις κρίσιμες καμπές της ζωής και της ιστορίας μας, όπως αυτή που περνάμε σήμερα, πρέπει να αντλήσουμε δυνάμεις και αυτοπεποίθηση απ’ τις μεγάλες αγωνιστικές παραδόσεις μας.

Πρέπει να διδαχθούμε από το μεγαλείο του κινήματος της Αντίστασης των λαών, της πάλης για ελευθερία και δημοκρατία, απέναντι στη φασιστική πανούκλα, τη δεκαετία του ‘40. Απέναντι στο πισωγύρισμα της ιστορίας, στα «μεσάνυχτα του αιώνα», απέναντι στο Ολοκαύτωμα και στην εξόντωση κάθε φωνής που αντιστέκεται, απέναντι στη φασιστική κτηνωδία.

Τότε που ο ελληνικός λαός με τον ξεσηκωμό του όρθωσε το δικό του «ΟΧΙ» ενάντια στη φασιστική ιταλική και έπειτα γερμανική εισβολή, ενάντια στους συνεργάτες των γερμανών και τους ντόπιους δοσίλογους της δικτατορίας της 4ης Αυγούστου του Μεταξά.

Το εργατικό – λαϊκό κίνημα και οι οργανώσεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ-ΕΠΟΝ μπήκαν μπροστά στην μάχη για τη σωτηρία «απ’ την πείνα – κι’ απ’ τη σκλαβιά» αλλά και την συνολική κοινωνική απελευθέρωση. Στο διώξιμο του φασίστα κατακτητή, όχι για να γυρίσουν στον βασιλιά και τους αστούς πολιτικάντηδες που κρύφτηκαν στο Κάιρο, αλλά για τη «Λαοκρατία».

Για την πρώτη κυβέρνηση που ψήφισαν οι γυναίκες. Για την άνθιση των οργάνων της λαϊκής αυτοδιοίκησης, αυτοοργάνωσης και λαϊκής δικαιοσύνης.

Ο αγώνας του ‘40 μας έδειξε ότι ο οργανωμένος και αποφασισμένος λαός μπορεί να τα βάζει με τις πιο μαύρες αυτοκρατορίες. Και να τις νικάει!
Αυτό καλούμαστε να κάνουμε και σήμερα. Να ανατρέψουμε την μνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, να ανατρέψουμε τον δολοφονικό καπιταλιστικό μονόδρομο των μνημονίων, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ., που εξοντώνουν το λαό και ταυτόχρονα, ανοίγουν ξανά το δρόμο στους νοσταλγούς του Χίτλερ και του Μουσολίνι, με τις αντιδημοκρατικές, ρατσιστικές και φασίζουσες πολιτικές τους.

«Τσίπρα θυμήσου το χώμα που πουλάς, λευτέρωσε ο Άρης και ο ΕΑΜ-ΕΛΑΣ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης