"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

«Τώρα ΚΚΕ δυνατό για να ‘χει στις 26 ελπίδα ο λαός»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μιλώντας σ’ένα πολυπληθές ακροατήριο σε συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Καλαμπάκα ο Θανάσης Τσιάμης υποψήφιος βουλευτής του Κόμματος τόνισε πως η μοναδική ελπίδα για το λαό είναι ένα πολύ ισχυρό ΚΚΕ τη Δευτέρα μετά τις εκλογές
Επίσης στην ομιλία του μεταξύ άλλων ανέφερε
« Οι άνθρωποι του μόχθου έχουν κάθε λόγο να εμπιστευτούν και να στηρίξουν το ΚΚΕ, για να διεκδικήσουν μαζί του όλα όσα τους ανήκουν, όλα όσα δικαιούνται και όχι ψίχουλα και κούφιες υποσχέσεις που είναι μια από τα ίδια με τη σημερινή κατάσταση.
Την επόμενη μέρα μια κυβέρνηση, είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρει τη σκυτάλη από την προηγούμενη και ακόμα κι αν ακολουθήσει κάπως διαφορετική διαδρομή, το σίγουρο είναι ότι θα έχει ξεκινήσει από την ίδια αφετηρία και θα έχει και τον ίδιο, κοινό προορισμό, με τη στρατηγική της ΕΕ, την εξυπηρέτηση των συμφερόντων των επιχειρηματικών ομίλων . Αφού και οι δυο τους θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις απέναντι στην ΕΕ, όσες δεσμεύσεις που απορρέουν από την συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτήν, όπως η δανειακή σύμβαση και τους εφαρμοστικούς νόμους που την ακολούθησαν , η ΚΑΠ για την αγροτιά που θα πετσοκόψει ακόμη περισσότερο το αγροτικό εισόδημα, θα αναγνωρίζει το χρέος ως χρέος του λαού Το «εθνικό σχέδιο ανάπτυξης», όπως το λέει η ΝΔ, και το «σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης», όπως το λέει ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι υποσχέσεις προς όφελος του λαού είναι μόνο υποσχέσεις για ανάκαμψη των κερδών στους εγχώριους και ξένους επιχειρηματικούς ομίλους , είναι δέσμευση στις απαιτήσεις τους για ακόμα πιο φτηνή εργατική δύναμη, για ακόμη πιο εξευτελιστικό αγροτικό εισόδημα. Γι’ αυτό, είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ θα είναι μια κυβέρνηση -μας αρέσει δεν μας αρέσει- από χέρι αντιλαϊκή.
Η ελπίδα δεν θα έρθει όσο θα είναι εδώ ο πραγματικός αντίπαλος του λαού, το κεφάλαιο, οι επιχειρηματικοί όμιλοι , η ΕΕ, τα μνημόνια διαρκείας, όσο θα έρχονται και θα φεύγουν κυβερνήσεις που έχουν στα προγράμματά τους δεσμεύσεις για το κεφάλαιο και ψίχουλα για το λαό.
Η ελπίδα δεν έρχεται επιλέγοντας το «μικρότερο κακό» , ιδίως τώρα που το «μικρότερο κακό» τους υπόσχεται ελάχιστα «κοστολογημένα» ψίχουλα παραπάνω απ’ το μεγάλο κακό. Να μη ξεγελαστούν νομίζοντας ότι το «μικρότερο κακό» είναι ένα σκαλοπάτι που οδηγεί στη λαϊκή ανάκαμψη. Τέτοια σκαλοπάτια πάντα υπήρχαν , τα πατούσε ο λαός με την ελπίδα να ανέβει πιο ψηλά , αλλά αποδεικνύονταν τόσο σάπια που τον ‘έστελναν στον πάτο της σκάλας.
Απευθυνόμαστε σε εκείνους που νιώθουν ριζοσπάστες, αριστεροί, προοδευτικοί, που έχετε γνώση και μνήμη, που έχετε πάρει μέρος στους αγώνες και που σήμερα προσβλέπετε στον ΣΥΡΙΖΑ με βαριά καρδιά και λίγες ελπίδες, στη λογική του «μικρότερου κακού» Σήμερα, μπορείτε να δείτε πιο καθαρά ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, με τις δεσμεύσεις που δίνει στο κεφάλαιο και τους οργανισμούς του, με τις «συνεργασίες» του με δυνάμεις και ανθρώπους που ψήφισαν και με τα δυο τους χέρια μνημόνια και βάρβαρες πολιτικές έχει πλέον πολύ μεγάλη απόσταση από αυτό που ονομάζουμε αριστερά σ’ αυτό τον τόπο.
Ελπίδα για το λαό είναι η εργατική, λαϊκή αντιπολίτευση για ανάκτηση των απωλειών του, για ξήλωμα όλου του αντεργατικού – αντιλαϊκού πλαισίου. Είναι η Λαϊκή Συμμαχία που παλεύει για ν ‘ ανήκει στο λαό ο πλούτος της χώρας για μονομερή διαγραφή όλου του χρέους, αποδέσμευση από την ΕΕ, για να έρθει ο λαός στην εξουσία. Για να έχει ο λαός ελπίδα χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ είναι ο πραγματικός, μοναδικός αντίπαλος στους επιχειρηματικούς ομίλους στην εξουσία τους και τους πολιτικούς τους υπηρέτες. Σταθερή , δοκιμασμένη δύναμη ανατροπής.
Για αυτό ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να έχουν «λυτά τα χέρια τους» ώστε να συνεχίζουν στον ίδιο αντιλαϊκό δρόμο, με το λαό στη γωνία. Γι’ αυτό έχουν διακαή πόθο να αποδυναμώσουν τη φωνή του ΚΚΕ. Δεν θα τους περάσει!
Δίνουμε όλες μας τι δυνάμεις μέχρι την Κυριακή να βγει το ΚΚΕ πολύ πιο δυνατό, ιδιαίτερα τώρα που είναι ορατή η πιθανότητα κατάκτησης της 3ης θέσης στη Βουλή.

Καλαμπάκα-3 Καλαμπάκα-2 Καλαμπάκα-1 Θανάσης Τσιάμης-Καλαμπάκα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης