"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

Τώρα μιλάνε οι δρόμοι! Συλλαλητήριο φοιτητών στην Αθήνα!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μεγάλη είναι η συμμετοχή των φοιτητικών συλλόγων στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά του νομοσχέδιου του υπουργείου Παιδείας για τα πανεπιστήμια. 

Η πορεία είναι ειρηνική και κατευθύνεται προς τη Βουλή. Αν και είναι έντονη η παρουσία της αστυνομίας και δυνάμεων των ΜΑΤ, απλώς παρακολουθούν την πορεία.

Οι φοιτητές και οι φοιτήτριες ζητούν να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας ενώ αντιδρούν στην πανεπιστημιακή αστυνομία, στις αλλαγές στον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε σειρά άλλων θεμάτων.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και πλήθος

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Υπουργός “φέρνει” παράδειγμα, στον πολιτικό λόγο, από το μακρινό 1969. Η κυβέρνηση δείχνει ακόμα και να αγνοεί τις αντιδράσεις στην Γαλλία. Εκεί ο Μακρόν βλέποντας την μεγάλη αντίδραση του κόσμου για το νομοσχέδιο περί “συνολικής ασφάλειας”, την μετάδοση από κάμερες ,τουλάχιστον εκεί το “πήραν” πίσω. Εδώ βάζουν το όριο των 100 ατόμων για συνάθροιση με τρόπο νομικά “τραβηγμένο από τα μαλλιά” . Δηλαδή η κυβέρνηση αψηφά το άρθρο 11 του Συντάγματος που μιλά για το δικαίωμα των Ελλήνων να συνέρχονται, αψηφά και το Κοινοβούλιο δίχως να το “αφήνει” να νομοθετήσει, φέρνοντάς το με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου , “από το παράθυρο” ως να είμαστε δίχως θεσμούς σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, Είμαστε πολιτικά; Πως θα μπορούσε κάποιος να κρίνει αυτό το γεγονός ; Αν είναι πράγματι ακραίο τι να υποθέσει ;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης