"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.6 C
Trikala

Τώρα τι να του πεις;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εκτός ολλανδικής βουλής και (συντόμως) εκτός Eurogroup θα βρίσκεται ο Γερούν Ντάισελμπλουμ και οι εξελίξεις αυτές τον… βοηθούν να πει πιο ελεύθερα τη γνώμη του. Ο Ολλανδός πολιτικός φαίνεται πως δεν έχει κανένα πρόβλημα να εκνευρίσει τους Ευρωπαίους, ιδιαίτερα εκείνους που πληρώνουν τα σπασμένα από τα μνημόνια που εκείνος και η παρέα του επέβαλαν σε χώρες εδώ και χρόνια.

Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ, στις τελευταίες του ημέρες ως πρόεδρος του Eurogroup, βρέθηκε ενώπιον του Ευρωκοινοβουλίου για να απαντήσει σε ερώτηση του ευρωβουλευτή της Λαϊκής Ενότητας, Νίκου Χουντή, για να απαντήσει για το κατά πόσο συμφωνεί με τον Όλι Ρεν (τον θυμάστε;) ότι το πρώτο πρόγαμμα της Ελλάδας έγινε για να στηρχτούν οι τράπεζες.

«Σε όλες τις χώρες το μεγαλύτερο πρόβλημα ήταν οι τράπεζες. Είχαμε τραπεζική κρίση, δημοσιονομική κρίση και χρησιμοποιήσαμε πολλά από τα χρήματα του φορολογούμενου, με λάθος τρόπο κατά την γνώμη μου, για να σώσουμε τις τράπεζες και ο κόσμος που επέκρινε τα πρώτα χρόνια λέγοντας πως όλα έγιναν για τις τράπεζες, έχει κάποιο δίκαιο» είπε ο Ντάισελμπλουμ για να προσθέσει «Γι΄αυτό το λόγο δημιουργήθηκε η τραπεζική ένωση. Με υψηλότερες προδιαγραφές, με καλύτερη εποπτεία, με ένα πλαίσιο εξυγίανσης διάσωσης όταν οι τράπεζες έχουν απώλειες. Ακριβώς για να μην ξαναβρεθούμε σε αυτήν την κατάσταση».
Η κυνική του παραδοχή μόνο θυμό μπορεί να προκαλέσει, ιδιαίτερα από τη στιγμή που πριν μερικούς μόλις μήνες κατηγορούσε τις χώρες του Νότου ότι ξόδεψαν τα χρήματά τους σε ποτά και σε γυναίκες.

Στο καλό κ. Ντάισελμπλουμ και να μη μας γράφετε.

Φυσικά το πρόβλημα δεν είναι μόνο προσώπων και το ερώτημα παραμένει. Οι επόμενοι θα είναι καλύτεροι;

Μάλλον δύσκολο..

 

efsyn.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης