"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

17.3 C
Trikala

Υπάρχει ελπίδα για κάτι νέο με τον καθηγητή κ. Τσιλιμίγκα ;

lafarm

Σχετικά άρθρα

Διάβασα πρόσφατα δημοσίευμα στον ηλεκτρονικό τύπο όπου αναφέρεται πως η υποψηφιότητα του γνωστού  καρδιοχειρουργού καθηγητή Νίκου Τσιλιμίγκα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, εξελίσσεται σε απόλυτο φιάσκο  αφού 1,5 μήνα πριν τις εκλογές της 26ης Μαΐου, ο καθηγητής κ . Τσιλιμίγκας δεν έχει ασχοληθεί με την υποψηφιότητά του, δεν έχει κάνει καμία προεργασία και ενδεχόμενα να «καταθέσει τα όπλα» και να μην κατεβάσει ποτέ τον συνδυασμό του στις εκλογές.

Γνωρίζοντας από κοντά τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα του καθηγητή Νίκου Τσιλιμίγκα, κρίνω σκόπιμο να επισημάνω πως ή όποια ολιγωρία του να εκφραστεί πολιτικά, όπως οι δημοσιογράφοι και ο κόσμος επιθυμεί, μάλλον δεν πρέπει να μας ξενίζει. Εξάλλου όπως πολλοί γνωρίζουν, ο ίδιος αποτελεί μια ιδιάζουσα προσωπικότητα που δεν ταυτίζεται απόλυτα με τα γνωστά στερεότυπα περί πολιτικής και κοινωνικής καταξίωσης.

Ίσως ο ίδιος με τη “σιωπή” σε ότι αφορά την απόφασή του να διεκδικήσει το χρίσμα του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας να συνδέεται με κάποιες προϋποθέσεις που δεν γνωρίζουμε.

Ίσως ο ίδιος να θέλει να “πει” στα πολιτικά κόμματα που σπεύδουν να τον αγκαλιάσουν πως δεν επιθυμεί να συνάψει μαζί τους κάποιο “συμβόλαιο κομματικής υποταγής και εξάρτησης”. Στη φάση ωριμότητας που βρίσκεται σαν άτομο αλλά και σαν επιστήμονας – επαγγελματίας, με το σώφρονα λογισμό που τον διακρίνει, μάλλον δεν έχει φιλοδοξία να υπηρετήσει τυφλά πολιτικές σκοπιμότητες που δεν συνάδουν με τις αρχές του.

Ίσως θέλει να εκφράσει, με το δικό του τρόπο, πως η ενδεχόμενη υποψηφιότητά του επιθυμεί να έχει “υπερκομματικό” χαρακτήρα όπως “υπερκομματική” ήταν και η μέχρι τώρα προσφορά του ως Διευθυντής του καρδιοχειρουργικού κέντρου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εξάλλου, ποτέ δεν εξέταζε και δεν ενδιαφερόταν για τις πολιτικές πεποιθήσεις, για την οικονομική κατάσταση και την κοινωνική ή φυλετική προέλευση του κάθε πάσχοντα καρδιοπαθούς που τον προσέγγιζε για βοήθεια

Πάντως, αξίζει να επισημανθεί πως οι προηγούμενες πολιτικού χαρακτήρα κινήσεις του κ. Τσιλιμίγκα (βουλευτικές και περιφερειακές εκλογές), ήταν πάντα χωρίς τυμπανοκρουσίες και δαπανηρούς εντυπωσιασμούς.

Θα πρέπει να πούμε πως η υποψηφιότητά του καθηγητή Νίκου Τσιλιμίγκα θα είχε περισσότερο κοινωνικό παρά πολιτικό χαρακτήρα και συμβολισμό, σε μια εποχή που τα πολιτικά κόμματα έχει δείξει σοβαρές αδυναμίες στο να υπηρετήσουν την ελληνική κοινωνία στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής ένωσης. Στη βάση αυτή, η στάση του εκφράζει ένα σοβαρό δείγμα πολιτικού πολιτισμού, που αποτελεί τιμή όχι μόνο για τη Θεσσαλία και ευρύτερα για τη χώρα.

Του Γιώργου Κουτίνα ( ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­Μηχανικός ΕΜΠ & ENSPM Γαλλίας, Εμπειρογνώμων Ασφαλίσεων. Κατάγεται από το Δίλοφο Λαρίσης και ζει – εργάζεται στην Αθήνα (gkoutinas@gmail.com)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης