"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.4 C
Trikala

Υπάρχουν ψεκασμένοι , επικίνδυνοι και λιγόμυαλοι που ζουν ανάμεσά μας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Γράφει η Βάσω Κάκλα

Πριν 3 μέρες είχα κάνει μια ανάρτηση στην οποία εξέφραζα τον προβληματισμό μου για το αν τα Τρίκαλα χρειάζονται ένα lockdown. To ποστ αυτό αναδημοσιεύτηκε σε πολλά τοπικά ( τρικαλινά) site και είχε θερμή και θετική υποδοχή.

Ένας δημοσιογράφος το πόσταρε σε μια ομάδα Θεσσαλών και εκεί εμφανίστηκαν σχόλια υβριστικά και χυδαία προς το πρόσωπό μου, από ανθρώπους που δεν τους γνώριζα και βέβαια δεν ήμουν φίλη τους.

Μέσα απ’ όλη αυτή την ιστορία διαπίστωσα πως υπάρχουν πολλά άτομα που φέρονται τελείως ανόητα και ανεύθυνα , που φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνουν πού βρισκόμαστε, πόσο κινδυνεύουμε και πόσο με τη συμπεριφορά τους βάζουν σε κίνδυνο την υγεία τους, την υγεία συγγενών και φίλων και της κοινωνίας ολόκληρης.

Η επίθεση άρχισε με το εξής σχόλιο τρικαλινής “Την πείνα να φοβόμαστε και την ανεργία!! Όχι τον ιο! Ντροπή να λέτε για lock down στα Τρίκαλα. Ούτε πανδημία υπάρχει. Ίωση είναι!!

Όποιος φοβάται να κλειστεί μέσα εθελοντικά να γλυτώσει. Μπας και γλυτώσουμε και οι υπόλοιποι απ’ αυτούς»

Αυτή λοιπόν η άποψη βρίσκει αρκετούς ψεκασμένους , επικίνδυνους και λιγόμυαλους που ζουν ανάμεσά μας και κάνουν τον αριθμό των κρουσμάτων να μην υποχωρεί, αντιθέτως να αυξάνεται στα Τρίκαλα.

Μη ξεχνάμε ότι ήδη μετρούμε 2 νεκρούς. Και θα το πω καθαρά πια ότι υπεύθυνοι είναι όλοι αυτοί οι ψεκασμένοι, που ζουν ανάμεσά μας. Ο γονιός που δε θέλει να στείλει το παιδί του στο σχολείο, γιατί δεν εγκρίνει τη μάσκα, ο άλλος, που, ενώ υπάρχει κρούσμα στην οικογένεια και έχει τεθεί σε καραντίνα, στέλνει το παιδί του στον αγιασμό ( σπάζοντας την καραντίνα).

Ο επαγγελματίας που δε φροντίζει για την τήρηση των απαγορεύσεων στα μαγαζιά του, η κυριούλα που μου λέει «Προτα να κληστης εση μεσα κε ασε τους ηποληπους πονηρη»( όπως ακριβώς σας το γράφω) ο μάγκας που μπαίνει στο σούπερ μάρκετ χωρίς μάσκα και , όταν του γίνεται παρατήρηση, βρίζει σκαιότατα την υπάλληλο κ.λ.π κ.λ.π Με όλους αυτούς ζούμε μαζί. Και πώς να την παλέψεις;

Από αύριο επιβάλλονται νέα μέτρα στην πόλη, που δεν έχουν εφαρμοστεί, σωρευτικά,σε καμιά άλλη περιοχή! Κάτι λέει αυτό. Είναι ένα βήμα πριν από άλλα αυστηρότερα, αν αυτά δεν αποδώσουν Αυτά, όπως ανακοινώθηκαν, είναι:

Υποχρεωτική χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρου
Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05:00 της επομένης.

Συμπεριλαμβάνονται περίπτερα, μίνι μάρκετς και κάβες ποτών. Εξαιρούνται όσα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος διαθέτουν κωδικούς take away και delivery, χωρίς όμως να πωλούν αλκοόλ. Παραμένουν ανοιχτά φαρμακεία και πρατήρια καυσίμων.

Αναστέλλεται κάθε είδους εκδήλωση, όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, αγορές κ.λπ.
Απαγορεύεται κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού, οπότε επιτρέπεται έως 6 άτομα.

Στις λαϊκές αγορές, θα εμπορεύεται προϊόντα το 50% των πωλητών και παραγωγών εκ περιτροπής
Δεν είναι αυτό ένα πρώτο ήπιο lockdown;Δε βυθίζεται η πόλη σε μια οικονομική ύφεση;

Όλοι αυτοί που δε τηρούσαν και χλεύαζαν τα μέτρα, όλοι αυτοί που διαμαρτύρονταν ότι οι προφυλάξεις θα καταστρέψουν την πόλη, είναι οι ηθικοί αυτουργοί αυτής της κατάστασης που διαμορφώθηκε στην περιοχή και από την οποία δεν ξέρω πώς θα ξεμπλέξουμε!

Ας εφαρμόσουμε αυστηρά, όσο ακόμη είναι καιρός , τα μέτρα που έχουν επιβληθεί ,για να αναστρέψουμε το κλίμα και να μη δούμε τα χειρότερα.

Βάσω Κάκλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης