"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Υπερπαραγωγή απο το θεατρικό εργαστήρι στην Καλαμπάκα με τους ρεμπέτικους ρυθμούς 

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

 

 

rempeΜε σύμμαχο τον καιρό και στο τιμόνι τους καταπληκτικούς ηθοποιούς του Θεατρικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ταξίδεψαν το βράδυ της Παρασκευής

οι θεατές στο υπαίθριο Δημοτικό Θέατρο Καλαμπάκας στην διαχρονική ιστορία της ρεμπέτικης μουσικής. 
«Ρεμπέτικοι καημοί» ο τίτλος της όμορφης και καλοστημένης παράστασης που απόλαυσαν οι ελάχιστοι-δυστυχώς-θεατές που βρέθηκαν στο θεατράκι του «Προφήτη Ηλία» καθώς αποζημιώθηκαν για την επιλογή τους από τους

 φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που απέδειξαν ότι τα καταφέρνουν πολύ καλά και στο σανίδι.

 Η παράσταση ήταν σε σκηνοθεσία – διδασκαλία Χριστίνας Στόγια και παραγωγή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας και της Εταιρείας Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και καθήλωσε το κοινό σε μια διαδρομή της ιστορίας του ρεμπέτικου τραγουδιού και της μουσικής και δικαίως το θερμό χειροκρότημα ήταν έστω το ελάχιστο δείγμα αναγνώρισης της επιτυχημένης παράστασης προς τους συντελεστές της.

 Το παρόν του έδωσε ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Σινάνης και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής και αρκετοί Καλαμπακιώτες που απόλαυσαν μια όμορφη παράσταση.

 Οι συντελεστές ευχαρίστησαν πριν την έναρξη το Δήμο για την πρόσκληση αλλά και τον κ. Κώστα Φαμίση-Καθηγητή του ΤΕΦΑΑ-επιχειρηματία για την φιλοξενία ενώ αναφέρουν για το έργο:

 Οι «Ρεμπέτικοι Καημοί» του Κώστα Φέρρη* (επιστημονική έρευνα κειμένων: Θέσια Παναγιώτου) είναι ο κορμός του έργου που παρουσιάζεται. Το έργο περιλαμβάνει αποσπάσματα από τα «Κόκκινα φανάρια» του Αλέκου Γαλανού και κείμενα της κυρίας Χριστίνας Στόγια, συνθέτοντας ένα λαϊκό μουσικό δράμα το οποίο, μέσα από μια απλή ιστορία, καταφέρνει και αναβιώνει με πολύ ρεαλιστικό τρόπο μια εποχή σχετικά πρόσφατη. Ένα έργο αφιερωμένο στους γνωστούς πρωταγωνιστές της ζωής, στους καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου, στις γειτονιές, στα ρεμπέτικα, στις πόρνες και τις κυρίες. Το έργο αναφέρεται σε κοινωνικά βιώματα κρίσης, τραύματος και αντίστασης.

Το Θεατρικό Εργαστήρι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δημιουργεί για ένατη χρονιά φέτος, επιδιώκοντας τη βιωματική μάθηση αλλά και την ποιοτική καλλιτεχνική παραγωγή. Στο Εργαστήρι συμμετέχουν κάθε χρόνο περίπου εκατό φοιτήτριες και φοιτητές, ενώ στην παράσταση λαμβάνουν μέρος τριάντα άτομα από όλες τις Σχολές του Πανεπιστημίου, σύμφωνα πάντα με τις ανάγκες του έργου.

 *O Κώστας Φέρρης γεννήθηκε στο Κάιρο της Αιγύπτου. Είναι ένας από τους πολυπράγμονες κινηματογραφικούς δημιουργούς στη χώρα μας, σκηνοθετώντας εκπαιδευτικές και ερευνητικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές, ντοκιμαντέρ, με τρία διεθνή βραβεία και περισσότερα από τριάντα εθνικά.

– See more at: http://www.ideesmag.gr/%CF%85%CF%80%CE%B5%CF%81%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CE%AE-%CE%B1%CF%80%CE%BF-%CF%84%CE%BF-%CE%B8%CE%B5%CE%B1%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%B5%CF%81%CE%B3%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%AE/#sthash.pDV23odZ.1mFNKVIq.dpuf

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης