"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

15 C
Trikala

Υπερψηφίστηκε το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων – Συγκράτησε τις απώλειες το κυβερνητικό στρατόπεδο

lafarm

Σχετικά άρθρα

vouliq

Με 230 ΝΑΙ, 63 ΟΧΙ και 5 ΠΑΡΩΝ υπερψηφίστηκε το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων μέτρων, στο πλαίσιο της συμφωνίας κυβέρνησης – δανειστών.

Το κυβερνητικό στρατόπεδο είδε τις απώλειές του να μειώνονται κατά έναν βουλευτή, καθώς το πακέτο μέτρων καταψήφισαν 31 βουλευτές έναντι 32 την προηγούμενη Τετάρτη.

Αίσθηση προκάλεσε η μεταστροφή της στάσης του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος αυτή τη φορά υπερψήφισε το πακέτο μέτρων, παρά το ΟΧΙ της προηγούμενης εβδομάδας.

Οι 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ψήφισαν «όχι» έιναι οι:

Αγλαΐα Κυρίτση, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Γιάνης Βαρουφάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Ησυχος, Δημήτρης Κοδέλας, Κώστας Ζαχαριάς, Ελένη Σωτηρίου, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Σκουμάς, Θωμάς Κώτσιας, Κώστας Λαπαβίτσας, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Ιωάννα Γαϊτάνη, Λίτσα Αμμανατίδου, Ηλίας Ιωαννίδης, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, Στέφανος Σαμοίλης, Ραχήλ Μακρή, Ευγενία Ουζουνίδου, Ιωάννης Ζερδελης, Κώστας Δελημήτρος, Θανάσης Πετράκος, Ελένη Ψαρρέα, Στάθης Λεουτσάκος, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Ζήσης Ζάννας, Βασιλης Κυριακάκης.

«Παρών» ψήφισαν οι Κώστας Δερμιτζάκης (που είχε ψηφίσει ΟΧΙ την προηγούμενη Τετάρτη), η Δανάη Τζήκα-Κωστοπούλου και η Νίνα Κασσιμάτη (που είχαν ψηφίσει ΝΑΙ), και οι Ηρώ Διώτη και Βασιλική Λέβα που παρέμειναν σταθερές στο ΠΑΡΩΝ

Η ύπαρξη δύο άρθρων στο νομοσχέδιο επέτρεψε σε αρκετούς κυβερνητικούς βουλευτές να τοποθετηθούν διαφορετικά επί της αρχής και επί των άρθρων.

Η επόμενη μέρα βρίσκει την κυβέρνηση να καταγράφει μια μικρή ελάττωση των απωλειών της, με παράλληλη σταθεροποίηση του μπλοκ του ΟΧΙ εντός της κυβερνητικής πλειοψηφίας.

Αίνιγμα παραμένει το τι θα γίνει με την πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, που για δεύτερη φορά τάχθηκε κατά της κεντρική επιλογής της κυβέρνησης. Ενδεχομένως η συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να πυροδοτήσει εξελίξεις προς επίλυση του αδιεξόδου.

Μετά την υπερψήφιση και του δεύτερου πακέτου προαπαιτούμενων μέτρων η κυβέρνηση ξεκινάει τις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για τη νέα δανειακή σύμβαση, που αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 20 Αυγούστου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης