"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

Υποδοχή ιερού λειψάνου στην Καλαμπάκα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ξεκίνησαν  οι τριήμερες λατρευτικές εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Ιερά Μητρόπολη Σταγών και Μετεώρων  στην Καλαμπάκα, προς τιμή του Ιωάννου τού Χρυσοστόμου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν  με την υποδοχή του ιερού λειψάνου της Αριστεράς χειρός τού Χρυσοστόμου από τον  Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων, κληρικών, μοναχών και πλήθους κόσμου, μπροστά από το Δημαρχείο Καλαμπάκας. Το λείψανο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Βαρλαάμ και όπως είπε ο Δεσπότης αποτελεί μέγιστη ευλογία για την πόλη και την περιοχή.

Ο Δεσπότης μίλησε στο συγκεντρωμένο πλήθος λέγοντας ότι  είναι η πρώτη φορά μετά από 22 χρόνια που υποδοχή Αγίων Λειψάνων γίνεται στο συγκεκριμένο σημείο. Το 1992 είχε γίνει στο ίδιο σημείο υποδοχή της εικόνας της Παναγίας που ευρέθη μετά από χρόνια που είχε κλαπεί και επέστρεψε στο σπίτι της , την Ιερά Μονή Βαρλαάμ.

Μετά την σύντομη ομιλία του κκ. Σεραφείμ η πομπή οδικώς κατευθύνθηκε προς τον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Βησσαρίωνος όπου πραγματοποιήθηκε Πανηγυρικός Εσπερινός και στην συνέχεια Αγρυπνία ( 09.00)  που θα τελειώσει στις 01.00 μετά τα μεσάνυχτα.

Ο Ιωάννης ο Χρυσόστομος, γνωστός και ως Ιωάννης της Αντιόχειας, είναι Άγιος, Πατέρας και ιεράρχης της Ορθοδόξου Εκκλησίας. Γεννήθηκε στην Αντιόχεια της Συρίας μεταξύ 344 και 354. Έδρασε στην ίδια πόλη, αλλά και στην Κωνσταντινούπολη και τελικά πέθανε εκδιωγμένος από την αυτοκρατορική αυλή το 407, λόγω του αυστηρού ελέγχου που της ασκούσε. Ο ίδιος συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες εκκλησιαστικές προσωπικότητες, ένεκα του αξεπέραστου χαρίσματός του στην ομιλία. Διετέλεσε επίσης επίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως, όπου διακρίθηκε για το σπουδαίο ποιμαντικό και φιλανθρωπικό έργο που διενήργησε. Τελικά αναδείχτηκε ως ένας από τους πλέον λαοφιλείς ιεράρχες, εξ ου και σήμερα θεωρείται άγιος από τα Παπικά, Λουθηρανικά και Αγγλικανικά δόγματα, ενώ κατατάσσεται στους μεγάλους πατέρες της Ορθόδοξης Εκκλησίας αφήνοντας πίσω σπουδαίο, ανεκτίμητο και διαχρονικό συγγραφικό έργο, που αγκαλιάζει όλο το φάσμα των ποιμαντικών και θεολογικών ζητημάτων της εκκλησίας.

Το πρόγραμμα των επόμενων ημερών

Τετάρτη 12/11/2014: Όρθρος και Θ. Λειτουργία το πρωί 7:30 έως 9:30. Ί Εύχέλαιο ώρα 11:00 π.μ. και Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός ώρα 4:00 μ.μ.

Πέμπτη 13/11/2014 ( ανήμερα της  εορτής) Αρχιερατική Θ. Λειτουργία από ώρα 7:30 έως 10:00 π.μ.

Το απόγευμα ώρα 4:00 θα γίνει Παράκλησις και αναχώρησις του Ι. Λειψάνου για την  Ί. Μονή Βαρλάαμ.

Κατά το τριήμερο ό Ί. Μητροπολιτικός Ναός θα είναι ανοικτός από ώρα 7:00 π.μ. έως 9:00μ.μ. πλην της πρώτης μέρας πού θα τελεσθεί Ι. Αγρυπνία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης