Με θρησκευτική κατάνυξη  ευλάβεια και ξεχωριστή λαμπρότητα ο κόσμος της Πύλης και όχι μόνο, υποδέχτηκαν το απόγευμα της Παρασκευής την Τίμια Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος που μετέφεραν οι Μοναχοί από την Ιερά Μονή του Αγίου Βησσαρίωνος «ΔΟΥΣΙΚΟΥ» και την παρέλαβε αρχικά ο  Πρωτοπρεσβύτερος πλέον Πατέρας Δημήτριος Κατσαρός παραδίδοντας την στην συνέχεια στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. κ. Χρυσόστομου.

Και στην συνέχεια πάνω σε στρατιωτικό τζιπ μεταφέρονταν η Εικόνα της Παναγίας ενώ αριστερά και δεξιά ήταν παρατεταγμένοι οπλίτες της ΣΜΥ ακολουθώντας την πομπή.

Αμέσως μετά ακολούθησε μεγαλειώδης πομπή στην Εθνική Οδό Τρικάλων Άρτας πλαισιωμένη από πλήθος λαού, κληρικών επισήμων τόσο των Αρχών του τόπου αλλά και του Νομού Τρικάλων, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πύλης κ. Κωνσταντίνο Μαράβα, με άγημα της ΣΜΥ  Τρικάλων  να πορεύεται  έμπροσθεν της πομπής και πιο μπροστά να παιανίζει  η Μπάντα της 1ης Στρατιάς  της Λάρισας.

Στον αύλιο χώρο μόλις έφτασε η πομπή στον Ιερό Ναό του Αγίου  Βησσαρίωνος Πύλης έγινε Θείο Κήρυγμα και Αρτοκλασία και προσκύνημα από τους πιστούς και παράλληλα έγινε η Χειροθέτηση σε πρωτοπρεσβύτερο  του Πατέρα Δημητρίου Κατσαρού από τον Σεβασμιότατο  Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. κ. Χρυσόστομο.

Ακολούθησε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ομώνυμο  Ναό  Χοροστατούντος  του  Επισκόπου Στρατονικείας  κ. κ. Στεφάνου  συγχοροστατούντος  του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. κ. Χρυσοστόμου.