"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Υποτροφίες των Ηνωμένων Διεθνών Κολλεγίων για τα ακαδημαϊκά έτη 2015-2017

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Φαντάστηκες ποτέ, πώς θα ήταν να τελειώσεις το σχολείο σε μία άλλη χώρα; Πώς θα σου φαινόταν να ζήσεις για δύο χρόνια μαζί με παιδιά από όλο τον κόσμο; Είσαι δραστήριος/α στην τοπική σου κοινωνία και θα ήθελες να προσφέρεις ακόμη περισσότερα;

Το παγκόσμιο εκπαιδευτικό κίνημα των Ηνωμένων Διεθνών Κολλεγίων (UWC- UnitedWorldColleges) έχει στόχο να μετατρέψει την εκπαίδευση σε μία δύναμη που θα ενώσει τους λαούς, τα έθνη και τους πολιτισμούς για ένα ειρηνικό και αειφόρο μέλλον. Τα UnitedWorldColleges (UWC) δίνουν τη δυνατότητα σε νέους και νέες χωρίς κοινωνικές και φυλετικές διακρίσεις, να αναπτύξουν τη διεθνή κατανόηση μέσα από ένα πρόγραμμα που συνδυάζει την ακαδημαϊκή ζωή με δραστηριότητες σχεδιασμένες ώστε να ενθαρρύνουν την κοινωνική υπευθυνότητα και περιπέτεια.

kollegio2

Αυτό σημαίνει ότι προσφέρουμε στους μαθητές μας μία εκπαίδευση που ενώ παράλληλα εκτιμά και ενθαρρύνει την ακαδημαϊκή πρόοδο και επιτυχία, είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Μέσα από τα προγράμματα κοινωνικής προσφοράς, τις ομάδες ποικίλων δραστηριοτήτων (καλλιτεχνικές, αθλητικές…), εμπνέουμε τους μαθητές μας να γίνουν ηγέτες της κοινωνικής ευθύνης και να επιδιώξουν την ατομική, τοπική, εθνική και διεθνή κοινωνική αλλαγή. Οι αιτήσεις αφορούν ένα διετές πρόγραμμα που οδηγεί στην απόκτηση του InternationalBaccalaureateDiploma (IB) σε ένα από τα 14 UnitedWorldColleges.

 

Οι θέσεις, με πλήρη μερική ή καθόλου υποτροφία, οι οποίες προσφέρονται για τη φετινή χρονιά είναι οι παρακάτω:

 

  • Pearson College UWC, Victoria, Canada
  • UWC Maastricht, the Netherlands,
  • UWC Costa Rica, Santa Ana, Costa Rica
  • Waterford Kamhlaba UWC, Mbabane, Swaziland, Africa
  • UWC of the Atlantic, Wales, United Kingdom

 

Η τελική επιλογή θα γίνει μετά από προσωπική συνέντευξη στην Αθήνα, 14 & 15 Μαρτίου 2015.

 

Τελευταία προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων 31 Ιανουαρίου 2015.

 

Για αιτήσεις και πληροφορίες www.gr.uwc.org ,   www.uwc.org,  info@gr.uwc.org

https://www.facebook.com/uwcgreece?fref=ts

 

Σε περίπτωση ενδιαφέροντος, υπάρχει δυνατότητα συνάντησης με το μέλος της Ελληνικής Επιτροπής των Ηνωμένων Διεθνών Κολλεγίων, Νιόβη Ζαραμπούκα- Χατζημάνου, την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου, ύστερα από συνεννόηση (email: nv.zacha@gmail.com).

kollegio1

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης