"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.2 C
Trikala

Υποψήφιος για την ηγεσία της ΔΗΣΥ ο Γιώργος Καμίνης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Νέα δεδομένα δημιουργεί στην κούρσα για την αρχηγία της νέας Κεντροαριστερής παράταξης η επιλογή του κ. Γιώργου Καμίνη να θέσει υποψηφιότητα απέναντι στην κ. Φώφη Γεννηματά.

Η σχετική πρόθεση του δημάρχου Αθηναίων διέρρευσε το απόγευμα αιφνιδιάζοντας την Χαρ. Τρικούπη καθώς μέχρι χθες δεν είχε ακουστεί καν ως ενδεχόμενο στην συγκεκριμένη διαδικασία να εμπλακούν και πρόσωπα εκτός των κομμάτων που μετέχουν στη ΔΗΣΥ, με τους περισσότερους στο ΠΑΣΟΚ να αμφιβάλουν ακόμη και για την εμπλοκή του κ. Στ.Θεοδωράκη.

Η απόφαση δε του κ. Καμίνη που προφανώς θα παραιτηθεί το επόμενο διάστημα από την Δημαρχία της Αθήνας έχει και πλούσιο παρασκήνιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» εδώ και αρκετές μέρες αρκετά μέλη της πάλαι ποτέ πρωτοβουλίας των 58, με άτυπο επικεφαλής τον καθηγητή κ. Γιάννη Βούλγαρη, είχαν προσεγγίσει τον κ. Καμίνη πείθοντάς τον ότι είναι ο μόνος που μπορεί να σηματοδοτήσει την αναγκαία ανανέωση και να συμβάλει στην επιζητουμενη διεύρυνση του Κεντροαριστερού χώρου. Ο ίδιος δε μάλλον δεν δυσκολεύτηκε να πεισθεί δεδομένου ότι η δεύτερη θητεία του στην Δημαρχία της Αθήνας ούτως ή άλλως πλησιάζει στο τέλος της και γνωρίζει βέβαια ότι ουδείς προκάτοχός του δεν διεκδίκησε και τρίτη θητεία.

Επισημαίνεται ότι πληροφορίες που ήθελαν χθες και τον κ. Νίκο Αλιβιζάτο στα πρόσωπα που εισηγήθηκαν στον κ. Καμίνη να διεκδικήσει την ηγεσία από την κ. Φώφη Γεννηματά διαψεύσθηκαν αμέσως από τον ίδιο. «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι προέτρεψα οποιονδήποτε να είναι υποψήφιος στην διαδικασία για την αναδειξη του επικεφαλής του νέου κόμματος» είπε στην «Κ» και πρόσθεσε κάτι μάλλον αυτονόητο. Οτι θα ήταν αδιανόητο ο πρόεδρος μιας επιτροπής που έχει συσταθεί για να εγγυηθεί το αδιάβλητο μιας εκλογικής διαδικασίας ακόμη και να παρατρύνει -πόσο μάλλον να υποστηρίζει- μια συγκεκριμένη υποψηφιότητα. 

«Καλοδεχούμενος στη μάχη ο κ. Καμίνης, όπως και κάθε υποψηφιότητα που προσθέτει και δεν αφαιρεί στην προσπάθεια μας να δημιουργήσουμε μια νέα κεντροαριστερή παράταξη» ήταν το πρώτο σχόλιο της Χαρ. Τρικούπη. Οσο για τον Στ. Θεοδωράκη, οι συνεργάτες του απλά επανέλαβαν ότι τις δικές του αποφάσεις θα τις ανακοινώσει τον Σεπτέμβριο. 

kathimerini.gr

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης