"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.2 C
Trikala

Υποψήφιος δήμαρχος Φαρκαδόνας ο Μιχάλης Μπαγιώτης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο Μιχάλης Μπαγιώτης ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για τον δημαρχιακό θώκο του δήμου Φαρκαδόνας.

 

Αναλυτικά στην επιστολή του ο Μιχάλης Μπαγιώτης αναφέρει τα εξής:

Με την παρούσα ανακοίνωση θα ήθελα να επισημοποιήσω και επικοινωνήσω την απόφασή μου να θέσω υποψηφιότητα για τη θέση του Δημάρχου Φαρκαδόνας στις επόμενες δημοτικές εκλογές

Η απόφασή μου αυτή δεν αποτελεί μόνο προσωπική επιλογή, αλλά στηρίζεται και στην παρότρυνση πολλών συνδημοτών μας, να θέσω τις όποιες δυνάμεις μου στη διάθεσή τους και να ηγηθώ μιας προσπάθειας για την ανασυγκρότηση του Δήμου μας. Κυρίως όμως στηρίζεται στο γεγονός ότι όλο αυτό το διάστημα μπορέσαμε και συμπράξαμε αξιολογότατοι άνθρωποι, που υπερσκέλισαν ενδοιασμούς και αντίξοες συνθήκες , καθώς πίστεψαν στην ιδιαίτερη δυναμική που μπορούμε να επιδείξουμε όλοι μαζί , για την αναβάθμιση του Δήμου μας.

Η διαδρομή μου, επαγγελματική, κοινωνική και πολιτική είναι γνωστή στους περισσότερους συνδημότες, αλλά και αντέχει –θέλω να πιστεύω- σε ένα διεισδυτικό κριτικό βλέμμα από όλους.

Στην καθημερινή μας πορεία ο καθένας αξιολογείται. Αξιολογούνται οι δραστηριότητές μας, οι θέσεις και η στάση μας, η ηθική μας , οι ανακολουθίες μας ή η συνέπειά μας αλλά κυρίως οι πρακτικές που υιοθετούμε.

Αυτό λοιπόν που σήμερα ορίζεται ως το επόμενό μου βήμα, στο οποίο σας καλώ να συμπορευτούμε , έχει σίγουρα παρακαταθήκες από τις προηγούμενες δράσεις μου και εν προκειμένω στην ενεργό συμμετοχή μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στην απόλυτη γνώση εκ των έσω των ουσιαστικών προβλημάτων της και των τρόπων αντιμετώπισής τους.

Όλοι γνωρίζουμε ότι για την ποιότητα της καθημερινότητάς μας τον λόγο έχει η τοπική αυτοδιοίκηση.

Και η πολιτική, ιδιαίτερα σε τοπικό επίπεδο, μετριέται από το παραγόμενο αποτέλεσμα ουσίας και όχι βιτρίνας , το οποίο στο Δήμο μας την τελευταία περίοδο είναι δυστυχώς μικρό.

Απαραίτητα λοιπόν, απαιτείται ένα άλλο ύφος στην ενάσκηση των καθηκόντων, περισσότερη συνεργασία στη λήψη αποφάσεων, συνέργεια στην υλοποίηση, πιο ουσιαστική και αποτελεσματική διοίκηση.

Οι συνεργάτες μου και γω είμαστε όλοι νέοι άνθρωποι με ανοιχτό μυαλό, με το ίδιο όραμα και αγάπη και φιλοδοξούμε να προβάλλουμε ένα διαφορετικό ήθος και πρακτική.

Τα στοιχεία αυτά τα θεωρώ απαραίτητα ως εγγύηση για εναλλακτικές προτάσεις και δυναμική παρέμβαση στα καυτά προβλήματα του Δήμου μας. Το εγχείρημα που έχουμε ως στόχο απαιτεί σοβαρή και σε βάθος προετοιμασία.

Είναι απαραίτητο λοιπόν από σήμερα να προετοιμαστούν, να συντονιστούν και να συσπειρωθούν οι συνθέσεις και οι κοινωνικές συμμαχίες που χρειάζεται η πρόταση αυτή, για να πετύχει ευρεία συναίνεση και να γίνει πρόταση αποδοχής και νίκης, απαλλαγμένη από βαρίδια του παρελθόντος, παρελθόντος κυρίως με αρνητική χροιά και συμπεριφορές που προσιδιάζουν σε μικροπολιτικά χαρακτηριστικά.

Θέλω να σας ενημερώσω ότι, ξεπερνώντας τα κομματικά στεγανά, έχουν ανευρεθεί άξιοι και ικανοί άνθρωποι και πρωτίστως ηθικοί, σε όλο το πολιτικό φάσμα για να πλαισιώσουν τον αρχικό πυρήνα της πρωτοβουλίας αυτής. Θα συνεργαστούμε με νέους ανθρώπους, όχι μόνο σε ηλικία, αλλά πρωτίστως σε ιδέες και νοοτροπία.

Η Αυτοδιοίκηση από τη φύση της χρειάζεται συνεννόηση και συνεργασία, χρειάζεται όρεξη για δουλειά και διάθεση προσφοράς, γνωρίσματα που θέλω να πιστεύω πως οι συνδημότες μου θα αναγνωρίσουν στο πρόσωπό μου και στους ανθρώπους που θα με συνδράμουν. Χρειάζεται να δώσουμε στο Δήμο μας στόχευση καθαρή και να επαναοριοθετήσουμε το δρόμο που θα εξασφαλίσει οφέλη για αυτόν.

Ταυτόχρονα όμως, είναι απαραίτητο και πρωταρχικό για εμένα να προσφέρουμε στον δημότη υπηρεσίες και συνθήκες καθημερινότητας, καλύτερες από αυτές που βιώνει σήμερα.

Για όλα λοιπόν τα παραπάνω έχουμε δύο επιλογές: Ή να μείνουμε θεατές και αδρανείς, περιμένοντας κάποιοι άλλοι να λύσουν τα προβλήματά μας, που μέχρι σήμερα δεν το έκαναν ή να αναλάβουμε δράση. Ο Δήμος μας δεν έχει άλλα περιθώρια για πειράματα, δεν μπορεί να μην έχει προσωπικότητα , δεν μπορεί να έχει την εικόνα της οικονομικής εγκατάλειψης. Όχι άλλο « άρτος και θεάματα». Ο δήμος χρειάζεται μια νέα , δυναμική ηγεσία που θα του εξασφαλίσει ισχυρή παρουσία και φωνή στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Καλώ λοιπόν όλους τους δημότες να ενώσουμε τις δυνάμεις μας ,χωρίς αντιπαλότητες να εργαστούμε ενωμένα για να δημιουργήσουμε ένα Δήμο που θα τον παραδώσουμε πρότυπο στις επόμενες γενιές.

 

Μπαγιώτης Μιχαήλ

Υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Φαρκαδόνας

1 ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης