"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

“Φίλοι Σιδηροδρόμου Τρικάλων”: Διαμαρτυρία του για την καθυστέρηση μεταφοράς του τρένου στην πλατεία Πούλιου.

lafarm

Σχετικά άρθρα

Όπως είναι γνωστό εδώ και τρεις περίπου μήνες μεταφέρθηκε στο νησάκι του Μύλου το μουσειακό τρένο που βρίσκονταν για πάρα πολλά χρόνια στην πλατεία απέναντι από τον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης μας.

Για τη μεταφορά αυτή υπήρξε σαφής δέσμευση του e-trikala και συγκεκριμένα των κυρίων Κωτούλα και Ράπτη για την άμεση επαναφορά του συρμού στην αρχική του θέση και την αποκατάσταση της λειτουργίας του αμέσως μετά τη λήξη των εκδηλώσεων του Μύλου των Ξωτικών.

Ο  Σύλλογος Φίλων Σιδηροδρόμου Τρικάλων όχι μόνο δεν έφερε αντιρρήσεις αλλά ανέλαβε και να απολογείται για λογαριασμό του δήμου τόσο προς τα μέλη του όσο και προς τους κατοίκους της γειτονιάς, που από την πρώτη μέρα διαμαρτύρονταν έντονα για την απομάκρυνση του τρένου. Κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων βοηθήσαμε όσο μπορούσαμε στην καλή λειτουργία και στην αποκατάσταση όσων ζημιών προκαλούνταν από το πέρασμα χιλιάδων ανθρώπων μέσα από το τρένο. Ποτέ δεν φανταστήκαμε ότι ο δήμος θα έδειχνε αγνωμοσύνη για την πολύχρονη προσπάθειά μας για τη συντήρηση και τον εξοπλισμό του τρένου που στοίχισε αρκετές χιλιάδες ευρώ, χρήματα που προήλθαν αποκλειστικά από τις εισφορές των μελών του συλλόγου μας.  

Υπομονετικά περιμέναμε την επιστροφή του τρένου ώσπου την περασμένη Τετάρτη επιτέλους ειδοποιηθήκαμε ότι την επομένη το τρένο θα επέστρεφε στη θέση του. Το πρωί της Πέμπτης απομακρύναμε τα κάδρα από το επιβατικό βαγόνι για να μην σπάσουν κατά τη μεταφορά και περιμέναμε να ρθει το τρένο.

Πράγματι ήρθαν οι γερανοί, σήκωσαν τη μηχανή βάρους 35 τόνων αλλά την ξανακατέβασαν μετά από άνωθεν ανεξήγητη παρέμβαση.

Η εξέλιξη αυτή μας γέμισε με απογοήτευση και πικρία.

Το βράδυ της Πέμπτης 9/2ου πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συγκρότησης σε σώμα του νέου Δ.Σ. συνάντηση στην οποία πήραν μέρος και κάτοικοι της συνοικίας των Σαραγίων. Στη σύσκεψη αποφασίστηκε μαζευτούν μαζικά υπογραφές από τους κατοίκους της γειτονιάς που ζητούν την επιστροφή του τρένου και να πραγματοποιηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στο γραφείο του δημάρχου την ερχόμενη Τρίτη στις μία το μεσημέρι.

Παράλληλα θα ενημερωθεί για τις εξελίξεις τόσο ο ΟΣΕ στον οποίο ανήκει το τρένο, όσο και η Εφορία Αρχαιοτήτων, φορείς που επίσης είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για τη μεταφορά του συρμού, και προς τους οποίους και πάλι εμείς είχαμε αναλάβει να απολογούμαστε το προηγούμενο διάστημα  για λογαριασμό του δήμου.  

Ζητούμε άμεσα να μας δοθεί μια σοβαρή εξήγηση για την ματαίωση της μεταφοράς και επιτέλους, έστω και τώρα, ο δήμος να μιλήσει με ειλικρίνεια για τις προθέσεις του.

Καλούμε τους εκατοντάδες Τρικαλινούς που όλα αυτά τα χρόνια ενίσχυαν τον Σύλλογο για να ανακαινίζει, να συντηρεί και να εξοπλίζει το τρένο, να εκφράσουν με όποιο τρόπο μπορούν τη συμπαράστασή τους στην προσπάθεια για την αποκατάσταση της αδικίας και την επαναφορά της λειτουργίας του τρένου.

Καλούμε και όσους προεκλογικά έρχονταν πάντα στο βαγόνι και μας ενημέρωναν για το ενδιαφέρον τους για τον σιδηρόδρομο και τον σύλλογο να μην λησμονούν τόσο εύκολα.

Ο Πρόεδρος                                                                        Ο Γραμματέας.

Βασίλης Τριανταφύλλου                                                    Βασίλης Τζαφόλιας.

3 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης