"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22.8 C
Trikala

«Φεγγάρι στο νερό» σήμερα 8.30 μ.μ. στις Κηρήθρες

lafarm

Σχετικά άρθρα

gefyra

Ένας παλιός κολίγος και όσα αφήνει κληρονομιά στα εγγόνια του : ιστορίες του κάμπου, ένα κομμάτι γης και τον έρωτα που δεν πρόλαβε να χαρεί ο ίδιος.
Τρία παιδιά η Ζαμπέτα , ο Λίνος και ο Κωνσταντής που μεγαλώνουν μαζί φίλοι αχώριστοι στα παιχνίδια της αυλής ,για να σκορπίσουν αργότερα στα παιχνίδια της ζωής και του έρωτα.
Μια στέρνα στην αυλή με μυστικά και φεγγάρια στο βυθό της και μια «μικρή μάγισσα» που ήξερε να σηκώνει κύματα στα νερά της και στα νερά μιας στερημένης εφηβείας .
Ένα φτερωτό άλογο εγκλωβισμένο στις κλωστές του υφαντού και στο νήμα του μύθου που ακολουθεί τους ήρωες από την αρχή ως το τέλος της ιστορίας
Ένας γάμος κάτω από τη ρομφαία της τιμωρίας. Άνθρωποι που έφυγαν απ’ τη ζωή και ξαναζούν στη μνήμη των αγαπημένων τους.
Ένα ποτάμι γιος της Λήθης , το χώμα του κάμπου και οι αγώνες των ανθρώπων του σε χρόνια ταραγμένα . Η μετάβαση της αγροτικής κοινωνίας στην αστική της μορφή .
Ο χρόνος ο άρπαγος και ψεύτης , ο έρωτας λυτρωτής ή τιμωρός και ο κάμπος – το χώμα , το πρώτο υλικό και το τελευταίο καταφύγιο .
Τούλα Τίγκα

Ο σκηνοθέτης Βασίλης Λουλές , η δική του « ματιά» και η δική του προσέγγιση αυτής της ιστορίας . Θα τον ακούσουμε την Τρίτη το βράδυ στο βιβλιοπωλείο Κηρήθρες .Τον ευχαριστούμε – εγώ περισσότερο απ’ όλους !
(η φωτογραφία της παλιάς γέφυρας είναι από το αρχείο Πιτσάκου)
Τούλα Τίγκα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης