"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

«Φλέγεται» το Παρίσι : Κόλαση με πάνω από 100 τραυματίες και συλλήψεις στα «Κίτρινα Γιλέκα»

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σκηνικό αντάρτικου πόλης βιώνει το Παρίσι στο περιθώριο της κινητοποίησης των Κίτρινων Γιλέκων  με τους δρόμους της Πόλης του Φωτός να έχουν μετατραπεί σε πεδίο μάχης μεταξύ των διαδηλωτών και των αστυνομικών.

Ενδεικτικό της βίας που έχει κατακλύσει την γαλλική πρωτεύουσα  είναι ο αριθμός των τραυματιών που φτάνει τους 110, ενώ  η αστυνομία έχει προχωρήσει σε  περισσότερες από 200 συλλήψεις.

Σπασμένες βιτρίνες, καμμένα και κατεστραμμένα οχήματα, βανδαλισμοί, επιθέσεις σε σύμβολα της Γαλλίας συνθέτουν μία εικόνα χάους, την ώρα που κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε βαν της αστυνομίας με μεταλλικές ράβδους και έκαψαν χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Η ένταση και τα  επεισόδια οδήγησαν τους υπεύθυνους των ιστορικών καταστημάτων Galerie Lafayette και Printemps να κατεβάσουν «ρολά».

Live : Thousands of "yellow vests" flock into Paris to protest

Φωτογραφίες και βίντεο που «ανεβαίνουν» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυπώνουν την έκρυθμη κατάσταση που επικρατεί στο κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας. Σοκ προκαλεί το στιγμιότυπο που ένας ψηλός μεταλλικός φράκτης πέφτει πάνω σε διαδηλωτές τραυματίζοντας τουλάχιστον δυο, σύμφωνα με διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Jardin des Tuileries sur la rue de Rivoli à Paris

 

View image on TwitterView image on TwitterView image on TwitterView image on Twitter

View image on Twitter

View image on TwitterView image on Twitter

Embedded video

protothema

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης