"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.3 C
Trikala

Φλεβάρης του 1944, Σύσκεψη Μυροφύλλου-Πλάκας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η πρώτη σημαντική προσπάθεια για εθνική συμφιλίωση και κοινό αγώνα κατά των κατακτητών, αλλά και όσον αφορά την εξέλιξη της πολιτικής ζωής της χώρας.

Συμμετέχουν οι αντιστασιακές οργανώσεις ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, ΕΔΕΣ, ΕΚΚΑ και το(ΣΜΑ) Στρατ. Μ. Ανατολής, που εκπροσωπεί και την ελληνική κυβέρνηση του Καϊρου. Ίσως το μόνο θετικό της συμφωνίας, είναι η ομόφωνη καταδίκη των Ταγμάτων Ασφαλείας:
«Αι υπογεγαμμέναι οργανώσεις του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, του ΕΔΕΣ, της ΕΚΚΑ, η ελληνική στρατιωτική διοίκηση Αιγύπτου, η συμμαχική αποστολή εν Ελλάδι, δια των εντεταλμένων αντιπροσώπων των δηλούν και διακηρύσσουν τα κάτωθι:1)Θεωρούν την κυβέρνηση Ράλλη και όλους όσοι την απαρτίζουν, ως όργανα εξυπηρετήσεως των κατακτητών της Ελλάδος, υποβοηθούντα εις την παντοειδή κατατυράννησιν και εξόντωσιν του ελληνικού λαού και καταπολέμησιν του εθνικού αγώνος ως και του αγώνος των συμμάχων εθνών. 2)Θεωρούν όλους όσοι κατετάγησαν εις τα οργανωθέντα υπό της κυβερνήσεως Ράλλη, εξοπλισθέντα και καθοδηγούμενα υπό των κατακτητών σώματα ειδικής ασφαλείας , τάγματα ευζώνων και χωροφυλακήν και παν άλλο παρόμοιο δημιούργημα των κατακτητών και του Ράλλη ως εχθρούς του έθνους εγκληματίας πολέμου υπολόγους εις αυτό δια πράξεις προδοσίας, 3)Καλούν τους ανήκοντας εις τα άνω σώματα ν’ αποχωρήσουν αμέσως από αυτά, Ουδεμία δικαιολογία οιασδήποτε φύσεως, μετά την παρούσαν ειδοποίησιν ισχύει».


Αφιερωμένο εξαιρετικά στους αναθεωρητές της ιστορίας και τους ομοϊδεάτες τους, που ομιλούν για τον ..πατριωτισμό των ταγματασφαλιτών, συνεργατών των κατακτητών!!!

Φαλαγκάρας Σταύρος

Φωτογραφία του Σταυρος φαλαγκάρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης