"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

7 C
Trikala

Φονικό στην Ύδρα: Κλειστά στόματα

lafarm

Σχετικά άρθρα

nisi

 

Το μυστηριώδες ζευγάρι που αναχώρησε με θαλάσσιο ταξί από την Ύδρα μετά το φονικό, ο ρόλος των δύο υπαλλήλων του εστιάτορα και η σκληρή πεντάδα των Γεωργιανών που με έδρα τη Γλυφάδα χτυπούσε σε διάφορα σημεία της Ελλάδας αποτελούν για το Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής ένα γρίφο που πρέπει αμέσως να λυθεί.

Οι επτά προσαχθέντες στο Α.Τ της Ύδρας, σκληροί και ανέκφραστοι αρνούνται να πουν το παραμικρό. «Ήρθαμε βόλτα στο νησί. Δεν ξέρουμε τι λέτε…» ψελλίζουν την ώρα που στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ οι ειδικοί εργάζονται πυρετωδώς για να ταυτοποιήσουν τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει με άλλες βάρβαρες ληστρικές επιθέσεις που είχαν το ίδιο modus operandi.

Ο άτυχος Μανώλης Οικονόμου που βρήκε φρικτό θάνατο από τους ληστές

Οι αστυνομικοί έχουν ξεκαθαρίσει πως στήθηκε το σκηνικό του θανάτου στη διώροφη κατοικία της Ύδρας και ποια είναι τα μέλη της συμμορίας των Γεωργιανών ληστών εισβολέων. «Στο σπίτι μπήκαν τρία άτομα. Αυτοί φίμωσαν και πότισαν υπνωτικό την 57χρονη σύζυγο ενώ έδεσαν και φίμωσαν τον Μανώλη Οικονόμου. Δύο φύλαγαν τσίλιες, το ύποπτο ζευγάρι που δεν ξέρουμε τίποτα για αυτό, προφανώς πήρε τα κλοπιμαία και εξαφανίστηκε με το ταξί…» λέει στο protothema.gr αξιωματικός της Ασφάλειας και προσθέτει: «Αυτό που προσπαθούμε να ξεκαθαρίσουμε είναι αν τις πληροφορίες για να χτυπήσουν τον εστιάτορα τις έδωσαν οι δύο υπάλληλοι του. Τους είχε χρόνια στη δουλειά και μέχρι την Κυριακή δεν είχαν δώσει κανένα δικαίωμα».

Αυτή είναι η συμμορία των Γεωργιανών
Το σκηνικό της απόλυτης σιωπής και της ψυχρότητας κατά την προανάκριση των Γεωργιανών είναι αναμενόμενο και γνώριμο στους έμπειρους αξιωματικούς της Ασφάλειας που μετέβησαν στο νησί για να εξετάσουν τους υπόπτους. Ένα “έργο” που το έχουν ξαναδεί αφού όπως λένε αποτελεί μέρος της τακτικής των Γεωργιανών ληστών. Η άρνηση των επτά να ομολογήσουν καθυστερεί τη διαδικασία της προανάκρισης και τη μετατροπή των προσαγωγών σε συλλήψεις προκειμένου να οδηγηθούν οι δράστες στον εισαγγελέα. Από τη μέχρι τώρα έρευνα προέκυψε ότι οι πέντε από τους επτά προσαχθέντες είναι σεσημασμένοι για μικροκλοπές και μικροαδικήματα, όμως οι αστυνομικοί ερευνούν το ενδεχόμενο να αποτελούν μέλη μιας σκληρής συμμορίας ανάλογης με αυτή των Γεωργιανών εισβολέων που σιδέρωναν τα θύματα τους για να τα ληστέψουν και με έδρα τη Γλυφάδα και τα νότια προάστια τους τελευταίους μήνες είχε προχωρήσει σε σειρά άγριων ληστειών σε σημεία της Αττικής και της επαρχίας. Για το λόγο αυτό γίνεται επιχείρηση της Ασφάλειας σε “ύποπτα” σπίτια στα νότια προάστια χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουν γίνει γνωστά τα αποτελέσματα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης