"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19 C
Trikala

Φουντώνει και στη Γερμανία η συζήτηση για καθολικό lockdown

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εξακολουθεί να φουντώνει η συζήτηση για καθολικό «λοκντάουν» στη Γερμανία, καθώς η καγκελάριος της χώρας προειδοποίησε ότι τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα «δεν είναι επαρκή» απέναντι στην «δραματική κατάσταση» που έχει προκαλέσει η αναζωπύρωση της πανδημίας.

Σύμφωνα με πηγές της Χριστιανοδημοκρατικής Ενωσης (CDU), η Άνγκελα Μέρκελ εκτίμησε μιλώντας σε στελέχη του κόμματος, εν μέσω των καθημερινών ρεκόρ κρουσμάτων, πως η υγειονομική κατάσταση «θα είναι χειρότερη από ό,τι έχουμε γνωρίσει» μέχρι τώρα.  

Νωρίτερα ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, είχε δηλώσει για τους πολίτες πως «πιθανόν στο τέλος αυτού του χειμώνα – αυτό ακούγεται κυνικό – σχεδόν ο κάθε Γερμανός θα είναι εμβολιασμένος, ιαθείς ή νεκρός» εξαιτίας της διάδοσης της παραλλαγής Δέλτα που είναι «πολύ, πολύ μολυσματική».

Ο ίδιος απηύθυνε ακόμα μία φορά έκκληση στους Γερμανούς να εμβολιαστούν επειγόντως διευκρινίζοντας ότι δεν θεωρεί πως ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα βοηθούσε αυτή τη στιγμή. 

«Η ανοσία επιτυγχάνεται πάντα, το θέμα είναι αν αυτό συμβαίνει μέσω εμβολιασμού ή μόλυνσης» είπε και διαβεβαίωσε πάντως ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων και απολογήθηκε για τη σύγχυση που προκάλεσε η είδηση ότι για την ενισχυτική δόση προωθούνται τα εμβόλια της Moderna, επειδή πλησιάζουν την ημερομηνία λήξης τους.

«Δεν κρατάμε κανένα εμβόλιο» πρόσθεσε σημειώνοντας πως τα δύο εμβόλια είναι σχεδόν πανομοιότυπα. «Κάποιοι γιατροί μάλιστα λένε ότι το εμβόλιο της BioNTech είναι η Mercedes των εμβολίων κατά της Covid-19 και το εμβόλιο της Moderna η Rolls Royce», ανέφερε. 

► Σύμφωνα πάντως με την εφημερίδα Bild, η BioNTech ετοιμάζεται να παραδώσει εκτάκτως 10 εκατομμύρια επιπλέον δόσεις στη Γερμανία.


Μετά τα λεγόμενα της ισχυρής κυρίας της Γερμανίας και με την Αυστρία να ξεκινά πλήρες lockdown το ευρώ σημείωσε πτώση κοντά σε χαμηλό 16 μηνών. Το ευρώ σημείωσε πτώση 0,2% στο 1,1275 δολάριο το μεσημέρι της Δευτέρας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης