"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Φυλακές Τρικάλων- Υπουργείο Δικαιοσύνης για τη δολοφονία κρατουμένου : «διερευνάται αν τηρήθηκαν από τους υπαλλήλους όλοι οι κανόνες ασφαλείας που αφορούν τον έλεγχο και την κίνηση των κρατουμένων».

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μία ακόμη δολοφονία κρατουμένου, η δεύτερη σε διάστημα 20 ημερών, σημειώθηκε χθες το πρωί στις φυλακές Τρικάλων. Θύμα ήταν ένας υπήκοος Αλβανίας και δράστες δύο Eλληνες ομογενείς από χώρα της πρώην Σοβιετικής Eνωσης. Ο φόνος έγινε σε κοινόχρηστο χώρο της φυλακής και σύμφωνα με πληροφορίες κατεγράφη από την κάμερα ασφαλείας.

Ως προς το χρονικό της αιματηρής συμπλοκής, ο Αλβανός κρατούμενος, 29 ετών, ο οποίος εξέτιε ποινή για ναρκωτικά, φέρεται να μετέβη λίγο μετά τις 11 π.μ. στο αρχιφυλακείο των φυλακών προκειμένου να φορτίσει ένα φορητό ηχείο που είχε στην κατοχή του. Οι δύο φερόμενοι ως δράστες –ο ένας για ανθρωποκτονία και ο άλλος για κλοπές– μόλις ενημερώθηκαν για τις κινήσεις του 29χρονου –οι υπάλληλοι της φυλακής φέρεται να τον κάλεσαν από τα μεγάφωνα– πήγαν στο ιατρείο της φυλακής που βρίσκεται στον ίδιο χώρο προφασιζόμενοι ότι αντιμετώπιζαν κάποιο πρόβλημα υγείας. Μόλις διασταυρώθηκαν με το θύμα, ξέσπασε συμπλοκή στη διάρκεια της οποίας οι συλληφθέντες χτύπησαν τον 29χρονο με αυτοσχέδιο μαχαίρι σε διάφορα σημεία του σώματός του. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της πόλης, όπου λίγη ώρα αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του. Eρευνα για το συμβάν πραγματοποίησαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Τρικάλων, οι οποίοι μερικές μόλις ώρες μετά τη φονική συμπλοκή προχώρησαν στη σύλληψη των δύο ομογενών, ηλικίας 37 και 29 ετών.

Σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες, ο φόνος συνδέεται με υπόθεση ναρκωτικών, καθώς τόσο το θύμα όσο και τουλάχιστον ο ένας από τους δράστες φέρεται να έκαναν χρήση ηρωίνης. Μάλιστα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πριν από περίπου μία εβδομάδα ο δολοφονηθείς Αλβανός είχε επιτεθεί σε ομοεθνή του μέσα στη φυλακή και η συμπλοκή τους είχε και τότε συσχετιστεί με υπόθεση ναρκωτικών. Πριν από περίπου 20 ημέρες και συγκεκριμένα τη 12η Απριλίου είχε χάσει τη ζωή του από πολλαπλά χτυπήματα στο κεφάλι ένας 66χρονος κρατούμενος. Για την υπόθεση είχε –τότε– συλληφθεί ένας συγκρατούμενός του, 55 ετών. Το υπουργείο Δικαιοσύνης έδωσε εντολή για την πειθαρχική διερεύνηση του περιστατικού και μάλιστα σε ανακοίνωσή του επισήμανε ότι «διερευνάται αν τηρήθηκαν από τους υπαλλήλους όλοι οι κανόνες ασφαλείας που αφορούν τον έλεγχο και την κίνηση των κρατουμένων, καθώς φέρεται αυτοί να κινήθηκαν ασυνόδευτοι».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης