"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.4 C
Trikala

ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ : Όταν η κριτική εκνευρίζει τον «έξυπνο» Δήμαρχο

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ο πυρήνας της άσκησης κάθε εξουσίας και πολύ περισσότερο αυτής της τοπικής αυτοδιοίκησης που συμπλέκεται άμεσα με την καθημερινότητα κάθε πολίτη, είναι ασφαλώς η προσπάθεια για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της τοπικής κοινωνίας.

Για αυτό το λόγο κάθε φωνή και ιδιαίτερα δημοκρατικών και προοδευτικών ανθρώπων που αναγνωρίζουν στον εαυτό τους το δικαίωμα της παρέμβασης στο δημόσιο διάλογο για τα ζητήματα της πόλης και του Δήμου, είναι όχι απλά ευπρόσδεκτη , αλλά αναγκαία για την προώθηση λύσεων των προβλημάτων και για την άσκηση χρηστής διοίκησης, ανεξάρτητα από το βαθμό σύμπτωσης στις επί μέρους αναφορές που μπορεί να επιχειρεί κάποιος.

Προφανώς εντελώς διαφορετική άποψη φαίνεται ότι διαθέτει ο δήμαρχος της επονομαζόμενης και «έξυπνης» πόλης μας, καθώς μια γραπτή παρέμβαση ενός πολίτη σχετικά με τα διαδραματιζόμενα στο Δήμο φαίνεται ότι τον «εκνεύρισε» σε τέτοιο βαθμό που τον καταμήνυσε και ζήτησε την ποινική του δίωξη, καθώς ο δημότης μεταξύ άλλων μετέφερε τοποθέτηση που έγινε στα ανοικτά μικρόφωνα του δημοτικού συμβουλίου , ενός συμβούλου της πλειοψηφούσας παράταξης του κ. Δημάρχου και μάλιστα πρώην αντιδημάρχου, περί φερόμενης οικονομικής κακοδιαχείρισης στο αμαξοστάσιο του Δήμου !!!

Ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει να  πληροφορηθεί αν δεν το γνωρίζει, ότι δεν μπορεί να καταμηνύσει κάποιον που αναπαράγει ισχυρισμούς του πρώην αντιδημάρχου του,  αν δεν έχει καταμηνύσει πρώτα τον ίδιο του τον αντιδήμαρχο!!!

Και μάλιστα την ίδια στιγμή που δεν έχει εδώ και δύο μήνες, από την ώρα δηλαδή που καταγγέλθηκαν αυτά δημόσια στο δημοτικό συμβούλιο, το πολιτικό σθένος να αποπέμψει από την δική του δημοτική ομάδα της πλειοψηφίας τον δημοτικό σύμβουλο που οι ισχυρισμοί του είναι τόσο συκοφαντικοί σε βάρος του και δυσφημούν τη δημοτική αρχή , όταν αυτοί μεταφέρονται στο δημόσιο διάλογο από ένα απλό πολίτη !!!

Ο κ. Δήμαρχος θα πρέπει επίσης να γνωρίζει ότι ένας εκλεγμένος από το λαό  αντιπρόσωπός του, για να ανασκευάσει πολιτικές σε βάρος του κατηγορίες και εκτιμήσεις, δεν καταφεύγει σε μηνύσεις αλλά απαντά παρεμβαίνοντας δημοκρατικά στο δημόσιο διάλογο με επιχειρήματα και δεδομένα. Η πολιτική και ιδεολογική αντιπαράθεση δεν λύνεται ούτε στις αίθουσες των δικαστηρίων , ούτε στα γραφεία των εισαγγελέων, εκτός της εξαιρετικής περίπτωσης που τα χτυπήματα είναι «κάτω από την ζώνη» και αφορούν τα ευαίσθητα δεδομένα της προσωπικής ζωής και της ιδιωτικής σφαίρας κάθε πολίτη, οπότε η καταφυγή στη δικαιοσύνη για να υπερασπιστεί κάποιος τα ατομικά του δικαιώματα είναι πλέον μονόδρομος για ένα δημόσιο ιδίως πρόσωπο. Σε μια ανάλογη τέτοια περίπτωση έχουμε εκφράσει στον κ. Δήμαρχο την αμέριστη ηθική μας  υποστήριξη.

Η ποινικοποίηση όμως της ανάπτυξης του δημοκρατικού διαλόγου δυναμιτίζει τη θεσμικά και νομικά κατοχυρωμένη άσκηση ελέγχου σε πρόσωπα και φορείς της δημόσιας ζωής του τόπου ως αναγκαίο μέσο για την λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος. Η επιχείρηση φίμωσης κάθε διαφορετικής φωνής ειδικά στην εποχή εγκαθίδρυσης της μνημονιακής «δημοκρατίας», όπου όσα «χαλάνε τη σούπα» της συστημικής μιντιακής δικτατορίας, είτε «φιλτράρονται», είτε και αποκρύπτονται, σε ένα καθεστώς μάλιστα στο οποίο υπονομεύεται κάθε δημοκρατική λειτουργία και αγωνιστική διάθεση των πολιτών, με στόχο να ξαπλώσουν όλοι στον «καναπέ της υποταγής», θα μας βρίσκει πάντα απέναντι.

Ο κ. Παπαστεργίου αυτή τη φορά δεν φέρθηκε ούτε «έξυπνα», ούτε ψύχραιμα …

Τρίκαλα 3 Νοεμβρίου 2018

ΤΟ  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

«ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης