"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Φωτεινή Αναστασίου: Το Κίνημα Αλλαγής μπροστά στις εθνικές εκλογές

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η αξία στην πολιτική ορίζεται από την συνέπεια, την ηθική και την αισθητική που διέπει τον λόγο κάθε πολιτικού σχηματισμού.

Η συνέπεια ορίζεται από τη στάση που κρατά ένας πολιτικός σχηματισμός. Από τη συνέπεια λόγων και έργων. Και γι’ αυτή του τη συνέπεια – ασυνέπεια στη συγκεκριμένη περίπτωση – κρίθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο πρόεδρός του Αλέξης Τσίπρας.

Η ηθική και η αισθητική ορίζονται από την ειλικρίνεια και την συνολική ποιότητα της έκφρασης του στο πολιτικό πεδίο. Ο ΣΥΡΙΖΑ από την αρχή της εκλογικής του ανόδου θέλοντας να επιτύχει τον στόχο της εξουσίας, γιατί περί αυτού επρόκειτο, χρησιμοποίησε όλα τα μέσα, θεμιτά και αθέμιτα. Συκοφάντησε τους αντιπάλους του, υποσχέθηκε γη και ύδωρ στους πολίτες, έδειξε ανοχή στη συμπεριφορά του επί τέσσερα και πλέον χρόνια εθνικολαϊκιστή συμμάχου του, του κόμματος των ΑΝΕΛ, και τροφοδότησε τον διχασμό και τον λαϊκισμό.

Όσοι θεωρούν ότι όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, ότι πρέπει να τα αφήσουμε πίσω, ότι πρέπει να δούμε κατάματα το μέλλον, ας το ξανασκεφτούν. Ο ΣΥΡΙΖΑ γιγαντώθηκε την περίοδο του πρώτου μνημονίου, όχι γιατί εμφάνισε ένα ανταγωνιστικό πρόγραμμα, αλλά γιατί εκμεταλλεύτηκε τη δικαιολογημένη απογοήτευση του κόσμου, που ένιωσε τα βάρη του πολιτικού και οικονομικού αδιεξόδου που προκάλεσε η οικονομική κρίση. Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνώρισαν ποτέ τα λάθη τους ούτε καν μετά την ήττα στις ευρωεκλογές, οπότε δεν θα νιώσουν και την ανάγκη να κάνουν αυτοκριτική ώστε να τα διορθώσουν.

Δεν πρέπει να ξεχάσουμε, λοιπόν, τις ανακολουθίες και τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί αυτό θα δημιουργήσει τους όρους και τις προϋποθέσεις να δώσουμε άλλοθι στους διεκδικητές της εξουσίας του μέλλοντος να συνεχίσουν να πολιτεύονται με τον ίδιο τρόπο. Αγνοώντας, τους πολίτες, αδιαφορώντας για τις συνέπειες που μπορεί να έχει το «άλλα λέμε και άλλα κάνουμε», δημιουργώντας ένα τοξικό πολιτικό περιβάλλον, διχάζοντας τους πολίτες.

Γι’ αυτό:

Το Κίνημα Αλλαγής  κοιτάζει στα μάτια όσους τα προηγούμενα χρόνια απομακρύνθηκαν υποκύπτοντας στα ψεύτικα λόγια των λαϊκιστών που τους εξαπάτησαν.

Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει την φιλοευρωπαϊκή και σοσιαλδημοκρατική κατεύθυνση της χώρας, αυτή που ο ΣΥΡΙΖΑ διακινδύνευσε και η ΝΔ δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να προβάλλει ως συνολική πολιτική θέση.

Το Κίνημα Αλλαγής  υποστηρίζει τις θέσεις του για την ανεργία των νέων, την οικονομική ανάπτυξη της χώρας και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Το Κίνημα Αλλαγής διατηρεί την πολιτική του αυτονομία, στην προσπάθεια που έχει ξεκινήσει για να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Η μεγάλη ενίσχυσή του είναι εγγύηση της σταθερότητας της χώρας, η οποία είναι και απαραίτητη για την οριστική έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην κανονικότητα.

Το Κίνημα Αλλαγής δεν ετεροπροσδιορίζεται. Κρίνεται για τις δικές του θέσεις. Δεν μετατρέπεται σε πολύφερνη νύφη. Προβάλει τις απόψεις του και ζητά από τους πολίτες να τις κρίνουν.

Το Κίνημα Αλλαγής διεκδικεί μια καλύτερη ζωή για τους πολίτες. Και το κυριότερο παραμένει συνεπές.

Η Φωτεινή Αναστασίου είναι υποψήφια βουλευτής του ΚΙΝΑΛ στα Τρίκαλα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης