"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

“Φωτιά” στο προεκλογικό σκηνικό για την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Πρώτη εμφάνιση του γνωστού καρδιοχειρούργου Νίκου Τσιλιμίγκα στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Mε θέμα την οργάνωση του προεκλογικού αγώνα στις περιφερειακές εκλογές έρχεται την ερχόμενη εβδομάδα στα Τρίκαλα ο Νίκος Τσιλιμίγκας.

Ο εν δυνάμει υποψήφιος περιφερειάρχης δείχνει αποφασισμένος να κερδίσει την εκλογική μάχη στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και ήδη έχει κανονιστεί σύσκεψη στελεχών με θέμα τη στελέχωση του ψηφοδελτίου στα Τρίκαλα.

Ο γνωστός καρδιοχειρουργός κατάγεται από την Αγρελιά Τρικάλων .

Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών.

Είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και ακολούθως εκπαιδεύτηκε στην Πανεπιστημιακή Κλινική της Bonn Γερμανίας, στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Münster Γερμανίες και στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Göttingen Γερμανίας. Εν συνεχεία πήρε ειδίκευση και ξεκίνησε την Πανεπιστημιακή σταδιοδρομία.

Στη μεταπτυχιακή εκπαίδευση παρακολούθησε Χειρουργική  στο Marienhospital in Erftstadt Κολωνίας Γερμανίας. Ακολούθησε χειρουργική εκπαίδευση κατά την διάρκεια της στρατιωτικής θητείας στο στρατιωτικό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Ήταν ειδικευόμενος (Resident and Chief Resident) στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Göttingen Γερμανίας στο τμήμα Χειρουργικής Θώρακα- Καρδιάς-Αγγείων υπό την Διεύθυνση των Καθηγητων:Prof. Dr. Med.Josef Koncz, Prof. Dr. med.KH.Leitz, Prof. Dr. med.R. de Vivie.

Ειδικευόμενος (Resident and Chief Resident) στήν Ακαδημαϊκή Κλινική του Πανεπιστημίου του Göttingen Γερμανίας στην Bremen στο τμήμα Γενικής Χειρουργικής και Χειρουργικής Θώρακα – Καρδιάς – Αγγείων υπό την Διεύθυνση του Dr.med. K.Skalicki, και του Καθηγητή Prof. Dr. med. KH.Leitz.

Επιμελητής (Consultant – Oberarzt) στην Ακαδημαϊκή Κλινική του Πανεπιστημίου του Göttingen Γερμανίας στην Bremen στο τμήμα Χειρουργικής Θώρακα – Καρδιάς – Αγγείων. υπό την Διεύθυνση του Καθηγητή Prof. Dr. med. KH.Leitz.

Απέκτησε ειδικότητα «Γενικής Χειρουργικής» μετά από επιτυχείς εξετάσεις στην Αθήνα και είναι κάτοχος διδακτορικού του Πανεπιστημίου Göttingen μετά από επιτυχείς εξετάσεις στο Göttingen Thema: Experimentelle Erprobung und klinische Anwendung von resorbierbaren, synthetischen Patchmaterialien in der Herzchirurgie) (Θέμα: Πειραματική εργασία και κλινική εφαρμογή απορροφήσιμων συνθετικών εμβαλωμάτων στην καρδιοχειρουργική).

Από το 1990 μέχρι 1997 διετέλεσε διευθύνων (Ass. Director – Leitender Oberarzt) και μόνιμος αντικαταστάτης (ständiger Stellvertreter) του Διευθυντού Prof. Dr. KH.Leitz.στο τμήμα Χειρουργικής Θώρακα – Καρδιάς – Αγγείων στην Bremen.

Επίσης απέκτησε ειδικότητα „Χειρουργικής Θώρακος Καρδιάς Αγγείων“ μετά από επιτυχείς εξετάσεις στο Ανόβερο και από το 1997 μέχρι 1999 ήταν Διευθύνων (Ass. Director – Leitender Oberarzt) και μόνιμος αντικαταστάτης (ständiger Stellvertreter) του Διευθυντού Prof. Dr. med. F. Dapper στο τμήμα Χειρουργικής Θώρακα – Καρδιάς – Αγγείων στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Αμβούργου (Hamburg-Eppendorf).

Από το 1999 μέχρι 2001 Επ. Διευθυντής (Komm. Direktor) και Πρόεδρος (Geschäftsführer) στο τμήμα Χειρουργικής Θώρακα – Καρδιάς – Αγγείων στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Αμβούργου (Hamburg-Eppendorf).

Από το 2001 επιστημονικό ερευνητικό και συγγραφικό έργο στο θέμα της Υφηγησίας (Habilitation), στο τμήμα Χειρουργικής Θώρακα – Καρδιάς – Αγγείων και Καρδιολογίας στην Πανεπιστημιακή Κλινική του Αμβούργου (Hamburg-Eppendorf). Παράλληλη χειρουργική ενασχόληση στην CardioCliniC Κολωνίας.

Επισταμένη επιστημονική, συγγραφική και ερευνητική ενασχόληση ειδικότερα στον τομέα των Βασικών Επιστημών και στην λειτουργία του Ενδοθηλίου (Grundlagenforschung-Endothelfunktion) σε συνεργασία με την ομάδα του Prof. Dr. med. T. Münzel, της Καρδιολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Heart Center Hamburg, με σκοπό την απόκτηση της Υφηγησίας (Habilitation).

Εξελέγη Αναπληρωτής Καθηγητής στην Χειρουργική κλινική Θώρακος Καρδιάς και Αγγείων του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κατάθεση της Υφηγησίας (Habilitation) στην Σύγκλητο του Πανεπιστήμιου του Αμβούργου (Thema : Funktionelle und biochemische Analyse der Endothelfunktion und des NO/cGMP-Signaltransduktionsweges an Blutgefäßen in experimentellen Tierversuchen und humanen Gefäßen [A. mammaria, A. radialis und V.saphena]

Το 2004 εξελέγη ως Αναπληρωτής Καθηγητής/Διευθυντής στην Χειρουργική κλινική Θώρακος Καρδιάς και Αγγείων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Λάρισα.

Το 2007 μετά από θετική εισήγηση της τριμελούς επιτροπής του θέματος της Υφηγησίας, επιτυχείς εξετάσεις στην πενταμελή επιτροπή καθηγητών του Πανεπιστημίου του Αμβούργου απόκτηση της ακαδημαϊκής διάκρισης Dr. Habil για τον τομέα της Καρδιοχειρουργικής.

Το 2007 απόκτησε τον τίτλο Privat Dozent, και της ανώτατης ακαδημαϊκής διάκρισης Venia Legendi μετά από εξετάσεις στο πανεπιστήμιο του Αμβούργου για τον τομέα της Χειρουργικής Καρδιάς Αγγείων Θώρακος.

Το 2009 εξελέγη με ομόφωνη απόφαση Τακτικός Καθηγητής στην Χειρουργική κλινική Θώρακος Καρδιάς και Αγγείων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας – Λάρισα.

 

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Μ’όλο το σεβασμό και σίγουρα χωρίς να σας ξέρω..
    με τέεετοιοο CV…..
    τι δουλειά έχετε εσείς μες τα σκ@τ@ ρε γιατρέ ??

    Αισθάνομαι οίκτο για κάποιον που νομίζει πως πρέπει να κερδίζει σε όλα…
    λέγανε οι παλιοί !!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης