"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Φώτης Κουβέλης από Τρίκαλα : η χώρα μας είναι μια χώρα της ειρήνης, δεν διεκδικεί τίποτα που δεν της ανήκει

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Η Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών που εδρεύει στα Τρίκαλα, είναι ένα σημαντικότατο εκπαιδευτήριο, εκπαιδεύει τα στελέχη της αυριανής ημέρας. Οι μόνιμοι υπαξιωματικοί, είναι κορμός των Ενόπλων Δυνάμεών μας. Μία εκπαίδευση άριστη, με μία δομή εξαιρετικά σημαντική, και αποτελεσματική».
Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Φώτης Κουβέλης, στο πλαίσιο επίσκεψης στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών. 
Και συνέχισε: «Θέλω να συγχαρώ, να συγχαρώ τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατού, τον Διοικητή της Σχολής, όλο το προσωπικό, το εκπαιδευτικό προσωπικό. Και εκείνο το οποίο είναι πάρα πολύ σημαντικό, επίσης είναι το ότι η κοινωνία των Τρικάλων, έχει αγκαλιάσει τη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό».
Επίσης, ο κ. Κουβέλης, και σε ότι αφορά τα συνολικότερα ζητήματα, είπε πως πρέπει να σας πω, ότι η χώρα μας, να το επαναλάβω, είναι μια χώρα της ειρήνης,. Δεν διεκδικεί τίποτα που δεν της ανήκει, καταλήγοντας:
Αλλά με τις Ένοπλες Δυνάμεις της, με τις αποτρεπτικές μας δυνάμεις, είμαστε αποφασισμένοι, να υπερασπιστούμε στο ακέραιο τα εθνικά κυριαρχικά μας δικαιώματα. Και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να τα αμφισβητήσει». Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας επισκέφθηκε διάφορους χώρους της Σχολής, ενώ στη συνέχεια απευθύνοντας χαιρετισμό προς το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό τόνισε: 
«Από το 1884, που ιδρύθηκε το “Προπαρασκευαστικόν Υπαξιωματικών Σχολείον” έως σήμερα, η Σχολή Υπαξιωματικών αποτελεί το λίκνο μέσα στο οποίο γεννήθηκε και πορεύτηκε ο υπαξιωματικός του Στρατού μας. Ο Έλληνας υπαξιωματικός έχει καθιερωθεί στην συνείδηση όλων ως ο αφανής ήρωας, ο οποίος, με πνεύμα αυταπάρνησης και αγνού πατριωτισμού, υπηρετεί την πατρίδα μας και δίνει έναν καθημερινό αγώνα για την προάσπιση των εθνικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων.

Είναι αυτός στον οποίο η πατρίδα εμπιστεύεται εξοπλισμό δεκάδων εκατομμυρίων. Αυτός που αποτελεί το κύτταρο πάνω στο οποίο οικοδομείται όλο το στράτευμα».
Ακόμα ο κ. Κουβέλης, ανέφερε πως στην κατεύθυνση αυτή το υπουργείο με πλήρη συνείδηση του πολύπλευρου ρόλου του υπαξιωματικού καθιέρωσε την τριετή διάρκεια σπουδών στη ΣΜΥ, το φυτώριο των μόνιμων υπαξιωματικών, με στόχο αφενός την εμπέδωση ενός σύγχρονου εκπαιδευτικού προγράμματος, και αφετέρου την αναβάθμιση της στρατιωτικής και ακαδημαϊκής εκπαίδευσης, σύμφωνα με τις πλέον σύγχρονες μεθόδους, ώστε ο σύγχρονος υπαξιωματικός να διαμορφωθεί στο πρότυπο του «Άριστου Μόνιμου Υπαξιωματικού» και να αποτελεί, τη σπονδυλική στήλη του στρατεύματος.
Και κατέληξε: «Η χώρα μας βρίσκεται σε μια γεωγραφική θέση, όπου απαιτείται να έχουμε ισχυρό στρατό. Αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται συνεχώς να εκσυγχρονίζουμε το πρότυπο των Ενόπλων Δυνάμεων, έτσι ώστε να καθίσταται σύγχρονο, πιο ισχυρό και πιο ευέλικτο, δίνοντας προτεραιότητα όχι μόνο στους εξοπλισμούς, αλλά στη μόρφωση και την εκπαίδευση του προσωπικού μας. Ξεπερνάμε την κρίση και το 2018 θα είναι κομβικό έτος.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις, διατηρώντας υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα συνεισφέρουν ταυτόχρονα στο προαναφερόμενο αποτέλεσμα μαζί με τον υπόλοιπο Ελληνικό λαό, ο οποίος έχει υποβληθεί σε θυσίες».
Τέλος, ο κ. Κουβέλης δεν παρέλειψε να τονίσει κάτι το οποίο γνώριζε αλλά και διαπίστωσε κατά τις τελευταίες επισκέψεις του σε Μονάδες των τριών Κλάδων.
Ειδικότερα, ανέφερε ότι η χώρα διατηρεί στρατιωτική δύναμη ικανή να προασπίζει την εδαφική της ακεραιότητα και εθνική της ανεξαρτησία, καταλήγοντας:
«Οι Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν ταυτόχρονα και βασική πηγή παροχής κοινωνικού έργου. Βρίσκονται δίπλα στον Έλληνα πολίτη και με πλήθος δράσεων συμβάλουν στην διαχείριση των ζητημάτων που προέκυψαν από τις αυξημένες προσφυγικές ροές, στην έρευνα και διάσωση, στις αεροδιακομιδές, στην πρόληψη και καταστολή δασικών πυρκαγιών, στην υγειονομική υποστήριξη κατοίκων σε ακριτικές περιοχές, στην εθελοντική αιμοδοσία, στην αντιμετώπιση των συνεπειών από φυσικές καταστροφές, στην κατασκευή μικρών τεχνικών έργων, και στην κάθε μορφής αρωγή σε συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη».

(*) φωτογραφίες veteranos.gr
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης