"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

18.7 C
Trikala

Χαμός στον Βόλο – «Άστραψαν και βρόντηξαν» οι Βολιώτες για τις εικόνες ρύπανσης

lafarm

Σχετικά άρθρα

Μία από τις χειρότερες εικόνες παρουσίασε σήμερα η ατμοσφαιρική ρύπανση στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου. Ένα πέπλο αιθαλομίχλης σκέπασε την πόλη και περιόρισε την ορατότητα των πολιτών, οι οποίοι ζητούν εξηγήσεις από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με επιτακτικό τρόπο στα κοινωνικά δίκτυα.

Η εικόνα που αντικρύζουν από τα παράθυρά τους, σε συνδυασμό με το ρεπορτάζ που δημοσίευσε νωρίτερα το TheNewspaper.gr για τους ρύπους ρεκόρ, σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, δεν αφήνουν άλλα περιθώρια.

Οι Βολιώτες ζητούν επιτέλους μετά από δύο χρόνια αυτής της άθλιας κατάστασης, από τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, να μάθουν την αλήθεια. Τι είναι αυτό που προκαλεί τη ρύπανση, ποιος είναι ο ρυπαντής και πως θα σταματήσει να υποβαθμίζεται η ποιότητα της ζωής τους.

Παρέμβαση έκανε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας Ευθ. Τσάμης:

«Η κατάσταση της αεριας ρύπανσης το τελευταίο 24ωρο στο πολεοδομικό συγκρότημα Βόλου , όπως καταγράφεται από το δίκτυο των δώδεκα μετρητών για pm 2.5 του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, είναι τραγική.

Η καμπύλη καταγραφής του μέσου όρου των σωματιδίων pm 2.5 τώρα (14.30’) ανέρχεται στα 230 μgr/m3, ενώ το όριο είναι τα 25 μgr/m3. Οι τιμές αυτές είναι επικίνδυνες για την υγεία των ανθρώπων με καρδιοαναπνευστικα και αγγειακά προβλήματα.»

Πηγή: thenewspaper.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης