"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

21.4 C
Trikala

“Χαστούκι” στην κινδυνολογία από την Τράπεζα Ελλάδος

lafarm

Σχετικά άρθρα

Παρεμβαίνοντας στο κλίμα κινδυνολογίας των τελευταίων ημερών ότι το ενδεχόμενο ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία έχει ήδη προκαλέσει εκροές καταθέσεων, η Τράπεζα της Ελλάδος  τονίζει πως «η κατάσταση βρίσκεται υπό απόλυτο έλεγχο».

Μετά τα δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για εκροές καταθέσεων από τα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, η ΤτΕ εξέδωσε σήμερα, Κυριακή, ανακοίνωση επισημαίνοντας πως «η Τράπεζα της Ελλάδος, μαζί με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και παρεμβαίνουν όποτε αυτό είναι αναγκαίο».

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, «δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται στην ημερομηνία των εκλογών ως ορόσημο για την παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα έχει πάγια πολιτική πιστωτικών διευκολύνσεων από το 2010 για τις χώρες που βρίσκονται σε πρόγραμμα, η οποία δεν επηρεάζεται από πολιτικές εξελίξεις».

Σχετικά δημοσιεύματα ανέφεραν ότι μέσα σε δέκα μέρες «έφυγαν» από την Ελλάδα 5 δισεκατομμύρια ευρώ λόγω πολιτικής αβεβαιότητας και ότι τραπεζίτες εκτιμούν πως θα υπάρξουν περαιτέρω εκροές ύψους 5-6 δισεκατομμυρίων ευρώ μέχρι τις εκλογές.

Ανακοίνωση από την Κουμουνδούρου

Για κατηγορηματική διάψευση όλων εκείνων που με δημοσιεύματα προσπαθούν να σπείρουν την κινδυνολογία, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, τα στελέχη της Κουμουνδούρου σημειώνουν πως «συνιστά κατηγορηματική διάψευση εκείνων των δημοσιευμάτων που προσπαθούν να σπείρουν την κινδυνολογία, υπονομεύοντας έτσι την ελληνική οικονομία».

«Ταυτόχρονα, η ΤτΕ διαψεύδει όλους όσοι μίλαγαν για παροχή πιστωτικών διευκολύνσεων από την ΕΚΤ μέχρι τις εκλογές. Μετά και από αυτή τη διάψευση των σεναρίων κινδυνολογίας από τους καθ’ ύλην θεσμικά αρμόδιους, περιμένουμε ότι η προεκλογική αντιπαράθεση θα επικεντρωθεί στα πραγματικά πολιτικά ζητήματα και όχι σε σενάρια τρομοκρατικής φαντασίας» καταλήγει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης