"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Χιλιάδες διαδηλωτές στη Χώρα των Βάσκων υπέρ του δημοψηφίσματος της Καταλονίας (εικόνες)

lafarm

Σχετικά άρθρα

Κρατώντας πανό με το σύνθημα «εμείς θα αποφασίσουμε»χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα στη Χώρα των Βάσκων προκειμένου να διατρανώσουν τη στήριξή τους στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία στην Καταλονία.

Οι διαδηλωτές- ο αριθμός των οποίων ανερχόταν σε 35.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές, κατέκλυσαν τους δρόμους του Μπιλμπάο (βόρεια), σε μια κινητοποίηση που πραγματοποιείται δύο εβδομάδες πριν από το δημοψήφισμα που οι καταλανικές αρχές έχουν προγραμματίσει να διεξαχθεί την 1η Οκτωβρίου παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης της Μαδρίτης που θεωρεί τη διαδικασία παράνομη, όπως άλλωστε και το Συνταγματικό Δικαστήριο της χώρας.

Σε ένα πανό αναγραφόταν η λέξη «ναι», το αποτέλεσμα που επιδιώκουν να πετύχουν οι καταλανοί αυτονομιστές στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της περιοχής τους.

Οι διαδηλωτές ήθελαν «να δείξουν ότι τάσσονται υπέρ της δημοκρατίας και υπέρ του θεμελιώδους δικαιώματος του αποφασίζειν» δήλωσε σε δημοσιογράφους η Γιασόνε Αγκίρε Γκαρίτα, βουλευτίνα στο κοινοβούλιο της αυτόνομης κοινότητας.

«Θέλουν να καταγγείλουν την αντιδημοκρατική συμπεριφορά του ισπανικού κράτους» συμπλήρωσε η ίδια.

Το κάλεσμα προς τους πολίτες να βγουν στους δρόμους απηύθυνε η οργάνωση Gure Esku Dago, που στηρίζει το δικαίωμα αυτοκαθορισμού των Βάσκων.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – AFP)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης