"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Χιλιάδες Τρικαλινοί κατέθεσαν αίτηση για το πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης

lafarm

Σχετικά άρθρα

KEP
Χιλιάδες είναι οι Τρικαλινοί που απευθύνθηκαν στα ΚΕΠ της περιοχής για να καταθέσουν αιτήσεις ένταξης στο πρόγραμμα ανθρωπιστικής κρίσης ώστε να μπορέσουν να ωφεληθούν από τις παροχές.
Η προθεσμία κατάθεσης αιτήσεων λήγει στις 20 Μαΐου, χωρίς να έχει ανακοινωθεί για την ώρα κάποια παράταση για όσους δεν προλάβουν. Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, από τα στοιχεία προκύπτει ότι οι περισσότερες αιτήσεις αφορούν την επιδότηση σίτισης, ακολουθούν αυτές που αφορούν το επίδομα ενοικίου και τελευταίες είναι αυτές για την δωρεάν επανασύνδεση ρεύματος και δωρεάν παροχή ηλεκτρική ενέργειας.

Επίσης μεγάλος είναι ο αριθμός των αιτήσεων που αφορά συνδυασμό των παροχών που σχετίζονται με το ρεύμα και την επιδότηση σίτισης, ακολουθεί ο συνδυασμός που αφορά το επίδομα ενοικίου και την επιδότηση σίτισης και τελευταίος είναι ο συνδυασμός που αφορά τις παροχές που σχετίζονται με το ρεύμα και το επίδομα ενοικίου.

Όπως τονίζουν από τα ΚΕΠ, οι Τρικαλινοί έσπευσαν ανά χιλιάδες να ενταχθούν σε αυτές τις παροχές διεκδικώντας τα βασικά αγαθά της επιβίωσης, Ωστόσο θα πρέπει αν επισημανθεί ότι η τακτική των τελευταίων χρόνων όλες οι αιτήσεις και όλες οι συναλλαγές των πολιτών να περνά μέσα από τα ΚΕΠ μεγεθύνει τον όγκο δουλειάς χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για αύξηση του προσωπικού. Την ίδια ώρα, ανοίγουν οι πόρτες του δημόσιου συστήματος υγείας για τους ανασφάλιστους. Διέξοδο στο κρίσιμο κοινωνικό πρόβλημα έδωσε η κυβέρνηση με κοινή υπουργική απόφαση η οποία τίθεται σε ισχύ περίπου στο τέλος του μήνα και διασφαλίζει τη δωρεάν πρόσβαση των ανασφάλιστων συμπολιτών μας στις δημόσιες δομές υγείας.

εφημερίδα
Η ΕΡΕΥΝΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης