"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Χρήσιμη και με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα για τη Ρόζα Ιμβριώτη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Εξαιρετικά χρήσιμη και ουσιαστική η ημερίδα που πραγματοποίησε ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Τρικάλων για τη μεγάλη Ελληνίδα παιδαγωγό και αγωνίστρια Ρόζα Ιμβριώτη. Η ημερίδα, την οποία παρακολούθησε πλήθος εκπαιδευτικών και πολιτών, αφορούσε στην εκπαίδευση στην Ελλάδα, είχε ως τίτλο « Η Ρόζα Ιμβριώτη και η Ειδική Αγωγή» και πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Κλιάφα, στα Τρίκαλα.

Εμφάνιση imbr9.JPG
Ο διάλογος ήταν πλούσιος και οι ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις εμπλουτίστηκαν από ερωτήσεις και από πρόσθετα στοιχεία.

Το πρώτο μέρος, με συνονίστρια την κ. Β. Κάκλα, Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ν. Τρικάλων., εμπεριείχε τις εξής εισηγήσεις:
– «Για να αλλάξουμε τον άνθρωπο, πρέπει να γίνουμε εμείς πρώτα άνθρωποι». Ένα σύντομο βιογραφικό της Ρόζας Ιμβριώτη, από την κ. Αθανασία Τσιοτινού, Φιλόλογο – Θεατρολόγο, Γ.Γ. του Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Τρικάλων

– «Η Ρόζα Ιμβριώτη μέσα από τις ριζοσπαστικές θέσεις της για την εκπαίδευση», από την κ. Μαρία Μποντίλα, Δρ Φιλοσοφικής Σχολής ΑΠΘ

– «Οι θέσεις της Ρόζας Ιμβριώτη για τη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας. Μια επίκαιρη συζήτηση», από την κ. Ιουλία Κανδήλα, Δρ Ιστορίας της Εκπαίδευσης, Σχολική Σύμβουλος Φιλολόγων ν. Τρικάλων

Εμφάνιση imbr3.JPG

Στο δεύτερο μέρος, με συντονιστή τον κ. Κώστα Μιχαλάκη, πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων ν. Τρικάλων, συζητήθηκαν τα θέματα:

– Το Πρότυπο Ειδικό Σχολείο Αθηνών. Το «Σχολείο της Ρόζας»,  με εισηγήτρια την κ. Μαρία Λέγγα, φιλόλογο, ειδική παιδαγωγό

– «Το αίτημα της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης σήμερα». με εισηγήτρια την κ.  Μαρία Ρέντα, ειδική παιδαγωγό, δασκάλα – φιλόλογο, MeD ειδικής αγωγής, Προϊσταμένη ΚΕΔΔΥ Τρικάλων:

– «Η καθημερινότητα του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων», με εισηγήτρια την κ. Αλέκα Κίτου, Διευθύντρια του ΕΕΕΕΚ Τρικάλων:

Ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ν. Τρικάλων, όπως τόνισε ο πρόεδρός του κ. Κ.  Μιχαλάκης, αναμένεται να εμπλουτίσει και να διευρύνει το επίπεδο και το πεδίο των σεμιναρίων – ημερίδων – δράσεων και ενδιαφερόντων για τους φιλολόγους του νομού, διορισμένους και μη.

Πρόκειται, είπε, για μια συμβολή στην παιδευτική αξία των φιλολογικών μαθημάτων και επιστημών, κατά την προσπάθεια ενδυνάμωσης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, μέσω της συνεχούς επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών.

Εμφάνιση imbr.JPG

Σημειώνεται ότι στον χώρο του φιλόξενου Κέντρου Ιστορίας Κλιάφα, υπήρχε έκθεση βιβλίων που έγραψε η Ρόζα Ιμβριώτη, από το Μουσείο Ελληνικής Παιδείας στην Καλαμπάκα, καθώς και σπανιότατο φωτογραφικό υλικό από τη μη κερδοσκοπική πολιτιστική εταιρεία «Φωτογραφίζοντας» και από το αρχείο του κ.  Δημήτρη Μπάρμπα.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης