"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

Χρήστος Λάππας: Για τη δωρεά του Μπάμπη Δεληλίγκα θα πρέπει ο Δήμαρχος να πιάσει…απ’το λαιμό τον Αγοραστό!

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στην αντεπίθεση πέρασε σήμερα ο πρώην δήμαρχος Τρικκαίων Χρήστος Λάππας με συνέντευξη του στη Ραδιοφωνική Λέσχη 97,6, προτείνοντας να κηρυχθεί ανεπιθύμητος στα Τρίκαλα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας αν δεν δώσει 1 εκατ. Ευρώ για να γίνει ο ξενώνας φιλοξενίας ατόμων με ειδικές ανάγκες στο χώρο που δώρισε στο Δήμο ο συμπολίτης Μπάμπης Δεληλίγκας για αυτό τον σκοπό:

« Για τη δωρεά του Μπάμπη Δεληλίγκα θα πρέπει ο Δήμαρχος να πιάσει…απ’το λαιμό τον Αγοραστό για να δώσει τα χρήματα που απαιτούνται. Όπως έκανα κι εγώ μαζί του για να προχωρήσει το Μουσείο Τσιτσάνη.

Η Περιφέρεια έχει τα χρήματα και πρέπει να τα βρει γρήγορα. Μεθαύριο που θα έρθει ο Περιφερειάρχης πρέπει να απαιτηθεί να δώσει άμεσα το 1 εκ. ευρώ που χρειάζεται. Είναι ένα πολύ σημαντικό έργο μείζονος κοινωνικής ευαισθησίας.

Αν δεν γίνει, εγώ προτίθεμαι να κάνουμε μια επιτροπή στο δημοτικό συμβούλιο που θα βγάλει ένα ψήφισμα και να ζητάει να γίνει το έργο, και να κηρύξουμε εδώ ανεπιθύμητο τον Περιφερειάρχη.

Μπορεί να βρει τα χρήματα και πρέπει να απαιτήσουμε να τα φέρει για την κατασκευή αυτού του έργου. Την ευθύνη να το λειτουργήσουμε να την αναλάβει ο Δήμος.

Γιατί αν ολόκληρος Δήμος με προϋπολογισμό 50 εκ. ευρώ δεν μπορεί να λειτουργήσει έναν ξενώνα 24ωρο για ΑμΕΑ, ε τότε να πάει…να αυτοκτονήσει αυτός ο Δήμος.»

Την παρέμβαση του για το συγκεκριμένο θέμα έκανε έπειτα ο Μιχάλης Ταμήλος, λέγοντας: « Προφανώς ο κ. Λάππας δεν ξέρει όλη την ιστορία. Το θέμα δεν είναι πως θα φτιαχτεί το κτίριο, αυτό είναι το εύκολο, τα βρίσκει η Περιφέρεια τα χρήματα. Το θέμα είναι πώς θα λειτουργεί το ίδρυμα αυτό, πώς θα πάρει νομική μορφή, πώς θα πληρώνονται οι υπάλληλοι του. Θα υπάρχουν πάγια έξοδα τουλάχιστον 400.000 ευρώ το χρόνο, πώς θα καλύπτονται αυτά? Ακόμα και στα ΚΔΑΠ οι άνθρωποι δουλεύουν 15 χρόνια και ακόμα δεν είναι μόνιμοι. Μόνη λύση είναι η οικονομοτεχνική μελέτη βιωσιμότητας για αυτό το ίδρυμα να ‘κουμπώσει’ σε μια δομή που έχει ήδη το Υπουργείο.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης