"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.9 C
Trikala

Χρήστος Μιχαλάκης: Αγωνιστήκαμε τίμια και καθαρά, πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες, για το καλό του τόπου μας

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Η πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει πως δεν πρόταξα ποτέ το προσωπικό συμφέρον. Δεν κόλλησα ποτέ στις καρέκλες. Και δεν θα το κάνω ούτε και τώρα. Από τη θέση του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου θα δώσω τη μάχη, η οποία είμαι βέβαιος πως και αυτή τη φορά θα είναι νικηφόρα» με αυτά τα λόγια ξεκινά η συζήτησή μας με τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων Χρήστο Μιχαλάκη ο οποίος ανακοίνωσε πριν λίγο καιρό την απόφασή του να παραμείνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. «Σταθερά με τον Κώστα Αγοραστό. Δουλεύουμε 10 χρόνια μαζί και πετύχαμε μέσα από μια συλλογική προσπάθεια και με συνεργασία να αλλάξουμε τη Θεσσαλία και να την καταστήσουμε Περιφέρεια-πρότυπο για τη χώρα μας. Αγωνιστήκαμε τίμια και καθαρά, πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες, με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου μας» μας λέει μεταξύ άλλων σε συνέντευξη που μας παραχώρησε και που μοιάζει με κατάθεση ψυχής.

Συνέντευξη στη Βιβή Μαργαρίτη

η εικόνα προφίλ της Vivi Margariti, Η εικόνα ίσως περιέχει: την Vivi Margariti, χαμογελάει, κοντινό πλάνο

-κ. Μιχαλάκη, για άλλη μία φορά στο πλευρό του Κώστα Αγοραστού;

Ασφαλώς και σταθερά με τον Κώστα Αγοραστό. Δουλεύουμε 10 χρόνια μαζί και πετύχαμε μέσα από μια συλλογική προσπάθεια και με συνεργασία να αλλάξουμε τη Θεσσαλία και να την καταστήσουμε Περιφέρεια-πρότυπο για τη χώρα μας.

Αγωνιστήκαμε τίμια και καθαρά, πέρα από προσωπικές φιλοδοξίες, με μοναδικό γνώμονα το καλό του τόπου μας. Με συμπαραστάτη όλους τους πολίτες, καταφέραμε να δώσουμε στη Θεσσαλία και ειδικότερα στα Τρίκαλα, την αναπτυξιακή ώθηση που ήταν αναγκαία, να ανοίξουμε νέους δρόμους – μέσα σε μία δύσκολη συγκυρία – για ένα καλύτερο αύριο. Η προσπάθεια αυτή δεν σταματά εδώ. Δεν δικαιούμαστε να την σταματήσουμε εδώ. Συνεχίζουμε…

«Δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να σκεφτώ τα περί δημοφιλίας ή να κάνω σφυγμομέτρηση για να δω τι λένε για μένα. Αυτά δεν μου ταιριάζουν. Κινούμαι πάντα, από τα εφηβικά μου χρόνια, με γνώμονα την προσφορά»

-Είναι γνωστό ότι αυτή τη φορά προβληματιστήκατε για το αν έπρεπε να παραμείνετε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ή να κάνετε το επόμενο βήμα. Τελικά τί ήταν εκείνο που έκανε τη ζυγαριά να… γείρει υπέρ της Τ.Α.;

-Η πορεία μου όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει πως δεν πρόταξα ποτέ το προσωπικό συμφέρον. Δεν κόλλησα ποτέ στις καρέκλες. Και δεν θα το κάνω ούτε και τώρα. Από την θέση του υποψήφιου περιφερειακού συμβούλου θα δώσω την μάχη, η οποία είμαι βέβαιος πως και αυτή τη φορά θα είναι νικηφόρα. Το οφείλω στον τόπο μας, το οφείλω στη νέα γενιά, το οφείλω στους παλιότερους οι οποίοι σταθερά με εμπιστεύονται και είμαι εδώ να αγωνιστώ για ένα ακόμη καλύτερο αύριο.

-Είσαστε αδιαμφισβήτητα εξαιρετικά «δημοφιλής» πολιτικός. Αυτό σας αγχώνει δεδομένου ότι σας γεμίζει με περισσότερη ευθύνη;

-Ειλικρινά δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να σκεφτώ τα περί δημοφιλίας ή να κάνω σφυγμομέτρηση για να δω τι λένε για μένα. Αυτά δεν μου ταιριάζουν. Κινούμαι πάντα, από τα εφηβικά μου χρόνια, με γνώμονα την προσφορά. Όπου μπορώ να βοηθήσω το κάνω με χαρά. Αγωνίζομαι κάθε μέρα για να λύσω μικρά και μεγάλα προβλήματα. Θέλω να δώσω μια προοπτική στη νέα γενιά, να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο.

Θεωρείτε ότι είναι μία εύκολη εκλογική αναμέτρηση;

Καμία εκλογική αναμέτρηση δεν είναι εύκολη. Καλούμαστε να επικοινωνήσουμε το έργο που έχουμε κάνει και να πείσουμε τον κόσμο για την πρότασή μας για το μέλλον. Ο λαός γνωρίζει, αλλά οφείλουμε να του το υπενθυμίσουμε πως… εμείς μπορούμε.

-Πιστεύετε ότι πετύχατε τους στόχους που είχατε θέσει για τη θητεία που τελειώνει;

-Ξέρετε, κάθε μέρα που περνούσε… βάζαμε και καινούριους στόχους, όλα αυτά τα χρόνια. Με τον Κώστα Αγοραστό, ο οποίος στην πράξη έδειξε πως θέλει μια ισόρροπη ανάπτυξη στη Θεσσαλία, ναι, μπορώ να πω ότι πετύχαμε το σύνολο των… αρχικών μας στόχων, αλλά και όσων στην πορεία βάλαμε. Κι επειδή έχουμε βάλει και νέους… γι’ αυτό συνεχίζουμε!!!

-Ποιο είναι το σημαντικότερο έργο που έγινε κατά την άποψή σας;

Το πιο σημαντικό έργο που καταφέραμε να κάνουμε πράξη με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας τον Κώστα Αγοραστό είναι ότι μπορούμε να κοιτάμε τους συμπολίτες μας στα μάτια και να εισπράττουμε ικανοποίηση, αφού καταφέραμε να υλοποιήσουμε όλα όσα τους υποσχεθήκαμε και πολλά παραπάνω. Φέραμε τη διαχείριση των συγχρηματοδοτούμενων έργων στην περιφέρεια και με δύσκολες αποφάσεις και πολλή δουλειά καταφέραμε να βγάλουμε από το τέλμα όλα τα μεγάλα έργα που ήταν βαλτωμένα για χρόνια και να τα αποδώσουμε στους πολίτες, όπως τον δρόμο Τρίκαλα – Λάρισα, τους σιδηροδρόμους τις υποδομές στην εκπαίδευση και την υγεία.

Καταφέραμε με συντονισμένες ενέργειες και χωρίς τυμπανοκρουσίες, πρώτοι στην Ελλάδα, να ενεργοποιήσουμε πόρους για την αποκατάσταση φυσικών καταστροφών, να αναλάβουμε σαν περιφέρεια τη διαχείριση τους και να καταφέρουμε να φέρουμε χρήματα και να αποκαθιστούμε πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές σε χρόνο που φαντάζει απίθανος.

Καταφέραμε με την σωστή διαχείριση των πόρων του εθνικού προγράμματος της περιφέρειας, να λύσουμε προβλήματα και να δημιουργήσουμε υποδομές σε όλες σχεδόν τις κοινότητες των Τρικάλων. Παράλληλα βρήκαμε πόρους και εντάξαμε έργα υποδομής για μοναστήρια και εκκλησίες, έργα υποδομής για τον πρωτογενή τομέα, έργα στην εκπαίδευση και πολλά άλλα.  Τέλος έχουμε δημιουργήσει μια παρακαταθήκη έργων που βρίσκονται σε φάση υλοποίησης, τα οποία όταν ολοκληρωθούν θα αλλάξουν προς το καλύτερο την καθημερινότητα των συμπολιτών μας.

«Αγωνίζομαι κάθε μέρα για να λύσω μικρά και μεγάλα προβλήματα. Θέλω να δώσω μια προοπτική στη νέα γενιά, να δημιουργήσω τις προϋποθέσεις για ένα καλύτερο αύριο»

-Ποιο είναι εκείνο που θέτετε ως προτεραιότητα εφόσον εκλεγείτε εκ νέου;

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη νέα της θητεία καλείται να περάσει στο επόμενο επίπεδο. Έχοντας ολοκληρώσει τα έργα υποδομής, το στοίχημα πια δεν μπορεί να είναι άλλο από το να προσελκύσουμε νέες επενδύσεις και να εξασφαλίσουμε νέες θέσεις εργασίας. Έχουμε ήδη κάνει τον προγραμματισμό και με την ψήφο των Θεσσαλών θα τον υλοποιήσουμε. Θέτουμε ως στόχο την προσέλκυση επενδύσεων που θα εξασφαλίσουν την ανάπτυξη της περιοχή μας και θα δώσουν θέσεις εργασίας στα νέα παιδιά, που θέλουν να μείνουν στον τόπο τους, να δουλέψουν, να δημιουργήσουν.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που κληθήκατε να αντιμετωπίσετε ως αντιπεριφερειάρχης;

-Χωρίς ίχνος υπερβολής, αν και μπορεί να δείχνει έτσι, καταφέραμε με τον Κώστα Αγοραστό να δημιουργήσουμε πόρους και να φέρουμε εις πέρας ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων. Παράλληλα καταφέραμε να λειτουργήσουμε αποτελεσματικά τις πραγματικά αποδυναμωμένες υπηρεσίες της περιφέρειας και να εξυπηρετούμε αποτελεσματικά τους συμπολίτες μας. Αυτό όμως που μόνο όσοι το έζησαν μπορούν να καταλάβουν το μέγεθός του, είναι οι πρωτόγνωρες φυσικές καταστροφές που ζήσαμε. Μπορεί για πολλούς να φαντάζει υπερβολικό, αλλά αυτό που συνέβη τα τελευταία χρόνια είχε πάνω από πενήντα χρόνια να συμβεί. Πρώτη φορά είχαμε πτώσεις γεφυρών, και πλημμύρες τέτοιου μεγέθους, που να κινδυνέψουν οικισμοί και επιχειρήσεις.  Με τη βοήθεια του θεού, με πολλή δουλειά από τις υπηρεσίες της περιφέρειας και με συντονισμένες ενέργειες να βρούμε τα χρήματα και να τις αποκαταστήσουμε.

«Το πιο σημαντικό έργο που καταφέραμε να κάνουμε πράξη με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας τον Κώστα Αγοραστό είναι ότι μπορούμε να κοιτάμε τους συμπολίτες μας στα μάτια και να εισπράττουμε ικανοποίηση, αφού καταφέραμε να υλοποιήσουμε όλα όσα τους υποσχεθήκαμε και πολλά παραπάνω»

Ποιο είναι το μήνυμα που θα θέλατε να στείλετε στους Τρικαλινούς;

-Οι Τρικαλινοί με ξέρουν και τους ξέρω.Προσωπικά, τους βεβαιώ ότι θα κάνω ό,τι έκανα πάντα: Θα επιμείνω στο δρόμο της ευθύνης, της προσφοράς στο τόπο και της αλληλεγγύης στους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Αυτό είναι το χρέος μου. Αυτό είναι το χρέος μας. Η εμπιστοσύνη τους είναι η μοναδική, η πιο μεγάλη μου δύναμη.

Και τους υπενθυμίζω ότι τη φορά αυτή… χρειάζομαι κι εγώ το σταυρό τους!… Με τον δικό τους σταυρό, με την δικιά τους ψήφο θα μπορώ πιο δυνατός, πιο ισχυρός να διεκδικήσω για όλους. 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης