"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.6 C
Trikala

Χρήστος Μιχαλάκης: «Αλλάζουμε ταχύτητα στον τόπο, στην οικονομία του, στην καθημερινότητα»

lafarm

Σχετικά άρθρα


«Η σχέση μου με τους συμπολίτες μου είναι ιδιαίτερη. Επιδίωξα, και πιστεύω πως τα κατάφερα, να μην είναι η σχέση πολιτικού – πολίτη. Όλα αυτά τα χρόνια υπηρετώντας τους μέσα από τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, επέλεξα να βρίσκομαι δίπλα τους, να λύνω καθημερινά προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα να τους ακούω, να οραματιζόμαστε και να υλοποιούμε μαζί το αύριο αυτού του τόπου. Πάνω σε αυτήν τη σχέση επενδύω και θα συνεχίσω να πορεύομαι μαζί τους, χτίζοντας το μέλλον που όλοι επιθυμούμε για τα παιδιά μας». Αυτά τονίζει παραχωρώντας συνέντευξη στην «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης.


* Ποια σημαντικά έργα υλοποιούνται ή έχουν προγραμματιστεί στην Π.Ε. Τρικάλων;


– «Σε συνεχή συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, υλοποιούμε εκατοντάδες έργα σε όλο το εύρος της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Κυρίαρχο μέλημά μας, η πλήρης και ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών του τόπου μας, που προσφέρουν ασφάλεια και ελαχιστοποιούν την ταλαιπωρία των συμπολιτών μας. Συνεχείς παρεμβάσεις στους οδικούς άξονες, αντιπλημμυρικά έργα θωράκισης από τα καιρικά φαινόμενα που εντείνονται λόγω της κλιματικής αλλαγής, αλλά και εκατοντάδες άλλες παρεμβάσεις, που στόχο έχουν τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών.


Ταυτόχρονα υλοποιούνται έργα ανάδειξης των μνημείων μας και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Έργα Πολιτισμού που έχουμε υποχρέωση να αφήσουμε στις νεότερες γενιές, διατηρώντας την ιστορική μνήμη και αναδεικνύοντας τις ομορφιές της πατρίδας μας. Σε αρχαιολογικούς χώρους, εκκλησίες, γέφυρες, και όχι μόνο, έχουν ολοκληρωθεί, έχουν ξεκινήσει ή πρόκειται να ξεκινήσουν, έργα που αποτελούν παρακαταθήκη για το μέλλον.


Δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε και στις συνεχείς δράσεις για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού. Σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς, συζητούμε, υλοποιούμε, προχωρούμε μπροστά και βρισκόμαστε στο πλευρό του τοπικού επιχειρείν, ενώ ταυτόχρονα υλοποιούμε έργα και παρεμβάσεις, επενδύοντας στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος. Και τα αποτελέσματα είναι ορατά, κάτι που μας ευχαριστεί ιδιαίτερα.


Θα ήταν μεγάλη παράλειψη να μην αναφερθώ στα δεκάδες αρδευτικά έργα, που πραγματοποιούνται σε όλο τον νομό, τα φράγματα και τις παρεμβάσεις για τη στήριξη των αγροτών και των κτηνοτρόφων μας. Μέσα από ένα ευρύ πρόγραμμα έργων, η Περιφέρεια στηρίζει ουσιαστικά τους ανθρώπους αυτούς, που δίνουν καθημερινά αγώνα στα χωράφια και τις μονάδες τους. Είμαστε δίπλα τους και θα συνεχίσουμε να είμαστε σε κάθε τους βήμα, διεκδικώντας, παρεμβαίνοντας και υλοποιώντας.


Και ασφαλώς, δεν ξεχνούμε το μεγάλο έργο του Αχελώου, όπου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έχει θέσει ως πρώτη προτεραιότητα, βγαίνοντας μάλιστα μπροστά, και από κοινού με όλους τους αρμόδιους, παρά τα συνεχή εμπόδια, προχωράμε προς τα επόμενα βήματα.
Θα ήθελα να επισημάνω όμως, πως όλα αυτά δεν αποτελούν προϊόν αποσπασματικών κινήσεων. Είναι συνέπεια σωστού προγραμματισμού και συνεργασίας με την Περιφέρεια. Ενός προγραμματισμού που συνεχώς εξελίσσεται και προσαρμόζεται στις συνθήκες και έχει θέσει τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο».

* Κάνοντας έναν απολογισμό όλα αυτά τα χρόνια ως αντιπεριφερειάρχης για ποιον λόγο ή λόγους θα θέλατε να σας θυμούνται οι Τρικαλινοί πολίτες;


– «Η σχέση μου με τους συμπολίτες μου είναι ιδιαίτερη. Επιδίωξα, και πιστεύω πως τα κατάφερα, να μην είναι η σχέση πολιτικού – πολίτη. Όλα αυτά τα χρόνια υπηρετώντας τους μέσα από τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, επέλεξα να βρίσκομαι δίπλα τους, να λύνω καθημερινά προβλήματα, αλλά ταυτόχρονα να τους ακούω, να οραματιζόμαστε και να υλοποιούμε μαζί το αύριο αυτού του τόπου. Πάνω σε αυτήν τη σχέση επενδύω και θα συνεχίσω να πορεύομαι μαζί τους, χτίζοντας το μέλλον που όλοι επιθυμούμε για τα παιδιά μας».

* Πολλοί ισχυρίζονται ότι μπορεί να γίνονται έργα στην Π.Ε. Τρικάλων, ωστόσο δεν δημιουργούνται θέσεις εργασίας που τόσο πολύ έχει ανάγκη ο τόπος. Τι έχετε να απαντήσετε σε αυτούς τους ισχυρισμούς;


– «Είναι δικαίωμα του καθενός να εκφράζει την άποψή του και να υποστηρίζει τη θέση του. Όμως, η απάντηση έρχεται μέσα από τα έργα που υλοποιήσαμε, με τα εκατοντάδες που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και με αυτά που θα υλοποιηθούν το ερχόμενο διάστημα. Είναι έργα που εκτός από το οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα, προσφέρουν θέσεις εργασίας. Στην ίδια κατεύθυνση και οι δράσεις ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας και του τουρισμού, ενώ δεν θα πρέπει να βγάλουμε από την εξίσωση και τη βελτίωση των υποδομών, που συνεισφέρει στην οικονομική άνθηση.
Όλα αυτά μαζί όμως, οδηγούν σε έναν κοινό παρονομαστή. Στην ανάπτυξη. Μια ανάπτυξη που χτίσαμε, χτίζουμε και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, μέσα από όλες μας τις παρεμβάσεις. Αλλάζουμε ταχύτητα στον τόπο, στην οικονομία του, στην καθημερινότητα και η αναγνώριση των πολιτών της επιτυχίας αυτής της προσπάθειας είναι η καλύτερη επιβράβευση για εμάς για να συνεχίσουμε. Ή η απάντηση στην ερώτησή σας αν προτιμάτε».

* Εκτιμάτε πως ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έχει βοηθήσει και ως ποιον βαθμό την περιοχή;


– «Στο πρόσωπο του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού ο νομός έχει βρει έναν καθοριστικό σύμμαχο, με τη βοήθειά του όλα αυτά τα χρόνια να είναι κομβική για την υλοποίηση των έργων και των παρεμβάσεων που αλλάξαν τα δεδομένα για την περιοχή μας. Όπως προανέφερα βρισκόμαστε σε συνεχή συνεργασία και προγραμματίζουμε από κοινού τα επόμενα βήματα δράσης και ανάπτυξης. Προσωπικά του οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ, που όλα αυτά τα χρόνια, ο φίλος Κώστας, στάθηκε στο πλευρό μας με κάθε μέσο, με κάθε απόφαση, με κάθε τρόπο».

* Θεωρείστε ότι είστε άνθρωπος που υπακούετε στις κομματικές επιλογές. Θα το κάνετε και τώρα αν η κομματική επιλογή έχει σχέση με το πολιτικό σας μέλλον;


– «Οι επιλογές που κάνουμε ως πολιτικοί και ως άνθρωποι είναι και αυτές που μας καθορίζουν. Είναι αυτές που μας καταξιώνουν ή και το αντίθετο, στην αντίληψη του κόσμου. Η σχέση που έχω αναπτύξει με τους πολίτες, μια σχέση ειλικρίνειας και αλληλεπίδρασης, είναι αυτή που με οδήγησε και με οδηγεί. Και γνωρίζουν πως οι όποιες επιλογές μου, έχουν ως μόνο γνώμονα τη διάθεσή μου για προσφορά σε αυτούς και στον τόπο μου. Έτσι, έμαθα να προχωρώ στην πολιτική και έτσι θα συνεχίσω.


Δεν τίθεται «υπακοής» σε κομματικές επιλογές. Είμαι στέλεχος της ΝΔ και προσωπικά ο Πρωθυπουργός μού έχει δείξει την αμέριστη εμπιστοσύνη του, με την επιλογή μου να υπηρετώ το κόμμα από σημαντικές θέσεις. Αυτή η εμπιστοσύνη είναι αδιαπραγμάτευτα αμοιβαία! Πορευόμαστε όλοι μαζί για το καλό της πατρίδας και του τόπου».

Συνέντευξη στον Αποστόλη Ζώη

εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης