"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Χρυσό «αστέρι» στα Μαθηματικά ο Τρικαλινός Δημήτρης Λώλας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Οι Ελληνες μαθητές πήραν ένα Χρυσό, ένα Αργυρό και τρία Χάλκινα Μετάλλια, συνεχίζοντας τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Βαλκανικές και Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες.

Ο Δημήτρης Λώλας εκπροσώπησε τη χώρα μας, αλλά και το νομό Τρικάλων,  παίρνοντας  το χρυσό  μετάλλιο, στη 20ή Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Σλάτινα της Ρουμανίας  με τη συμμετοχή μαθητών των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.  .

Στη Ολυμπιάδα διακρίθηκαν εκτός από τον  Δημήτρη Λώλα [ χρυσό ]   και οι μαθητές:Ειρήνη Μηλιώρη (αργυρό), Ορφέας Πλοιαρίδης (χάλκινο) και Ορέστης Τσαλταμπασίδης (χάλκινο) Ορέστης Λιγνός [ χάλκινο] .

Μιλώντας στο «Εθνος» ο Δημήτρης Λώλας, που πήρε το χρυσό μετάλλιο και φέτος αποφοίτησε από την τρίτη Γυμνασίου, υπογράμμισε την αγάπη του για τα μαθηματικά, καθώς, όπως λέει, «σε βοηθούν να σκέφτεσαι καλύτερα». Βέβαια για να φτάσει να κατακτήσει το χρυσό, έκανε τεράστιες προσπάθειες, αφού διαβάζει πάνω από 5 ώρες την ημέρα μαθηματικά και λύνει ασκήσεις. Και αυτός τονίζει ότι ο διαγωνισμός ήταν καταπληκτική εμπειρία αλλά και πολύ δύσκολος. Το μέλλον Ο ίδιος εμφανίζεται αποφασισμένος να συνεχίσει να λαμβάνει μέρος σε διαγωνισμούς, προκειμένου να πάρει και στο λύκειο πολλές διακρίσεις, αφού και μελλοντικά θέλει να κάνει μια δουλειά σχετική με τα μαθηματικά.

Για τη Βαλκανιάδα στη Ρουμανία, τονίζει ότι « διαγωνιστήκαμε σε τέσσερα θέματα. Ηταν πολύ δύσκολα και είχα να κάνω με τους καλύτερους μαθητές βαλκανικών χωρών. Ομως ήταν πολύ ωραία γιατί μπόρεσα να ανταλλάξω απόψεις και γι΄ άλλα θέματα μαζί τους, ενώ έκανα και φιλίες».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης