"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

11.5 C
Trikala

Χρυσό μετάλλιο στα μαθηματικά από τον Δημήτρη Λώλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

 

Συνέχεια διακρίσεων και μάλιστα στις πρωτιές για το νομό Τρικάλων στα μαθηματικά με τον μαθητή της Α΄ τάξης του λυκείου των Εκπαιδευτηρίων ‘Αθηνά’ Δημήτριος Λώλα να κατακτά το Χρυσό μετάλλιο, στην 34η Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα με την επωνυμία «Αρχιμήδης», που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στην Αθήνα από την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία.

Ο Δημήτρης Λώλας μαθητής της Α’ Λυκείου συναγωνιζόμενος σε ίδια θέματα με μαθητές έως και δύο χρόνια μεγαλύτερους, ενώ το μετάλλιο του το απένειμε ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Εμμανουήλ Γιακουμάκης.

Τα πρώτα βραβεία πήραν οι: ΜΕΛΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ Α ΒΡΑΒΕΙΟ Γ ΛΥΚEIOY, ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Α ΒΡΑΒΕΙΟ Β ΛΥΚEIOY, ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ Ε. Α ΒΡΑΒΕΙΟ Γ ΛΥΚEIOY, ΛΩΛΑΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΚΠ/ΡΙΑ ΑΘΗΝΑ Α ΒΡΑΒΕΙΟ Α ΛΥΚEIOY, ΤΣΙΝΤΣΙΛΙΔΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΝΙΑΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΑΛΑΜΠΑΚΙΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Α ΒΡΑΒΕΙΟ Γ ΛΥΚEIOY

Από τα Τρίκαλα προσήλθαν και συμμετείχαν οι δέκα μαθητές που είχαν προκριθεί από τον πρόσφατο 77ο «Ευκλείδη», ενώ συνολικά απ’ όλη τη χώρα συμμετείχαν περίπου 400 μαθητές.

Επίσης διαγωνίστηκαν και οι εξής εννέα τρικαλινοί μαθητές που είχαν προκριθεί από τον περασμένο «Ευκλείδη»: Ιωάννης Γούσιος, Στυλιανός Θεμελής, Γεώργιος Μισιάκας, Γεώργιος Μόσχοβος, Νικόλαος Ηλιόπουλος, Ευκλείδης Κοντοκώστας, Ευστάθιος Νταούλας, Βασίλειος Τσεπέλε και Γεώργιος Θεμελής.

Κατόπιν και του Προκριματικού Διαγωνισμού, που θα διεξαχθεί στη συνέχεια, θα στελεχωθούν οι δύο εξαμελείς Εθνικές Μαθηματικές Ομάδες, μαθητών από γυμνάσια και λύκεια. Αυτές, θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στους Διεθνείς Μαθηματικούς Διαγωνισμούς που θα ακολουθήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης