"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

23.3 C
Trikala

Χρ. Σπίρτζης: Ο αυτοκινητόδρομος Ε 65 της Κεντρικής Ελλάδας θα ξεκινήσει μέσα στο 2017

lafarm

Σχετικά άρθρα

«Το έργο Λαμία – Ξυνειάδα θα ανατεθεί μέσα στο Δεκέμβριο. Τους πρώτους μήνες του 2017 θα ξεκινήσει και πιστεύουμε ότι θα ζορίσουμε πάρα πολύ τους παραχωρησιούχους, ώστε μέχρι το 2020 να έχει ολοκληρωθεί» υπογράμμισε σήμερα το απόγευμα από την Καρδίτσα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

Ο κ. Σπίρτζης επιθεώρησε την εξέλιξη και την πρόοδο των κατασκευαστικών εργασιών του έργου του αυτοκινητοδρόμου Κεντρικής Ελλάδας Ε65, και συγκεκριμένα στον κόμβο της Ανάβρας.

e-65

«Ο Ε65 στο μεγαλύτερο ποσοστό του είναι έτοιμος. Μένει ένα 10% για να ολοκληρωθεί το έργο εντός των χρονοδιαγραμμάτων» ανέφερε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους ο υπουργός. «Τον Μάρτιο, η Θεσσαλία θα έχει το κεντρικό τμήμα του αυτοκινητοδρόμου, όπως συμβατικά ορίζεται μετά την αναθεώρηση.

Εμείς μέσα στο Δεκέμβριο, μετά την απόφαση της Δυιπουργικής, προχωράμε την ανάθεση του πρώτου τμήματος για να υπάρχει επιτέλους ένας αυτοκινητόδρομος που να συνδέει την ΠΑΘΕ με την Εγνατία, και ολοκληρώνουμε τους πρώτους μήνες του 2017 τη διαπραγμάτευση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για να μπορέσει να προχωρήσει και το Βόρειο Τμήμα του Ε65».
 
Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, εξέφρασε την πεποίθησή του πως ο δρόμος αυτός, «θα δώσει ανάσα στην ηπειρωτική Ελλάδα, την απαραίτητη σύνδεση που πρέπει να υπάρχει μεταξύ της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας, και προφανώς όλα τα πλεονεκτήματα για τη μεταφορά των προϊόντων της ενδοχώρας μας προς τα μεγάλα αστικά κέντρα, τα λιμάνια, και βέβαια προς το σιδηρόδρομο, μιας που το ίδιο διάστημα ολοκληρώνεται και η σιδηροδρομική ΠΑΘΕ».

Τέλος, ο κ. Σπίρτζης, αναφερόμενος στα διόδια, διευκρίνισε πως στόχος του υπουργείου είναι «να μπουν και στον Ε65 αναλογικά διόδια το 2017, και βέβαια όταν ολοκληρωθεί ο αυτοκινητόδρομος σε ένα ενιαίο, αναλογικό και ηλεκτρονικό σύστημα για όλους τους αυτοκινητοδρόμους της χώρας, για να μπορέσουμε να έχουμε και την κοινωνική του πολιτική που πρέπει να έχουμε για συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, αλλά και για να φύγουμε από το ανατολίτικο μοντέλο των μετωπικών διοδίων και να γίνει και στη χώρα μας, ό,τι γίνεται σε όλη την Ευρώπη».

AΠΕ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης