"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

16.5 C
Trikala

ΧΩΡΙΟ: Εξαίρετο graphic novel από τρικαλινό δημιουργό

lafarm

Σχετικά άρθρα

Σε μια εποχή όπου όλα μοιάζουν να γυρίζουν γύρω από τις μεγαλουπόλεις και την κουλτούρα τους, ο Αποστόλης Ιωάννου ( τον πρωτοπαρουσιάσαμε εδώ) εμπνέεται από την ανεπιτήδευτη αγάπη του για την ελληνική ύπαιθρο και παράδοση, δημιουργώντας ένα graphic novel-φόρο τιμής στην παραμυθένια διάσταση μιας πραγματικότητας που χάθηκε.
xorio
ΤΟ ΧΩΡΙΟ
είναι ένα graphic novel 80 ασπρόμαυρων σελίδων που διηγείται μια απλή, όσο και όμορφη ιστορία: Οι σχέσεις των νέων γενεών με τις παλαιότερες, μέσω εικόνων που αποτυπώνουν την ελληνική ηπειρωτική φύση, την αρχιτεκτονική των χωριών της, τις αγροτικές και κτηνοτροφικές εργασίες, τα πανηγύρια, τα παιδικά παιχνίδια, και –εν γένει- την ανεμελιά μιας ζωής με πιο αργούς, πιο «ανθρώπινους» ρυθμούς. Μιας εποχής που πέρασε.

xorio1«Αυτά που θέλω να πω, τα λέω μέσω των εικόνων και μέσω των χαρακτήρων και όχι μέσω του σεναρίου. Το σενάριο είναι δευτερεύον, απλά μια αφορμή, ένα “απαλό” και διακριτικό backround»

Αποτέλεσμα όχι μόνο της αγάπης του δημιουργού του, αλλά και της εντατικής έρευνας που προηγήθηκε σε θέματα λαογραφικού και φυσικού ενδιαφέροντος, ΤΟ ΧΩΡΙΟ είναι μια δουλειά που ζητά την πολύτιμη βοήθειά σας για να ολοκληρωθεί και να τυπωθεί. Κα, φυσικά, με τις τόσες δυνατότηες που προσφέρει, να αποτελέσει ένα πολύ όμορφο δώρο, ουσιαστικό δώρο, για την περίοδο των εορτών.

Ο δημιουργός

Ο Αποστόλης Ιωάννου γεννήθηκε στα Τρίκαλα, όπου και διαμένει. Εικονογράφος και δημιουργός comics, έχει επίσης στο ενεργητικό του εικονογραφήσεις για παιδικά και εκπαιδευτικά βιβλία, αφίσες συναυλιών και εξώφυλλα δίσκων. Comics του έχουν δημοσιευτεί σε ελληνικά fanzines (ΕVOL 2, FART 2), ενώ τo 2013, κυκλοφόρησε το πρώτο μεγάλο, ολοκληρωμένο comic του, ΒΑΘΥ ΔΑΣΟΣ (Comicdom Press). Το 2014 κυκλοφόρησε την ιστορία ΤΑ ΜΑΓΙΚΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ και το πρώτο τεύχος του comic TO ΡΟΜΠΟΤ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ. Ένα τρισέλιδο δείγμα από την επερχόμενη δουλειά του, ΤΟ ΧΩΡΙΟ, φιλοξενήθηκε στην έκθεση comics και εικονογράφησης, Εν Αιθρία 5, στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Ίσπρα της Ιταλίας, ενώ με δείγματα του ίδιου project εκπροσώπησε την Ελλάδα στο 4ο Σαλόνι Κόμικς (Salonul European De Banda Desenata) που πραγματοποιήθηκε στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Βουκουρεστίου.

xorio2

Εικονογραφήσεις και comics του Αποστόλη, μπορείτε να δείτε στο http://blackbirdzoo.blogspot.gr/

Τι χρειαζόμαστε και τι προσφέρουμε:

Προκειμένου να καλυφθούν οι δημιουργικές και εκτυπωτικές ανάγκες του graphic novel, ανοίξαμε στις 5/12/2014, καμπάνια χρηματοδότησης, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 3/2/2015.

Ζητάμε τη βοήθειά σας ώστε ΤΟ ΧΩΡΙΟ να μην γίνει μια ακόμη όμορφη δουλειά που θα μείνει στο συρτάρι, και για να σας δώσουμε το κίνητρο να γίνετε κι εσείς κομμάτι αυτής της προσπάθειας, συντελώντας ουσιαστικά στην πραγματοποίησή του, ο Αποστόλης ετοίμασε μια σειρά από όμορφα ανταλλάγματα. (δείτε στην κάθετη στήλη δεξιά, πώς αυτά συνδυάζονται σε πακέτα και διαλέξτε αυτό που σας ταιριάζει!)

—– ΤΟ ΧΩΡΙΟ, το graphic novel
Μια καλαίσθητη έκδοση 80 σελίδων, σε μέγεθος 17×24 cm, με έγχρωμο εξώφυλλο και ασπρόμαυρο περιεχόμενο. To αντίτυπο που θα παραλάβετε θα είναι υπογεγραμμένο, με ονομαστική αφιέρωση και ένα σχέδιο της προτίμησής σας. Το «αντάλλαγμα’» αυτό, όπως και όλα τα άλλα, θα σας σταλούν αρκετές ημέρες πριν την επίσημη κυκλοφορία του στα τέλη Απριλίου.

xorio3

—– ΤΟ ΧΩΡΙΟ, το e-book
Το graphic novel στην ψηφιακή του μορφή.

—– ΤΟ ΧΩΡΙΟ, το sketchbook
Μέσα από μοναδικά σκίτσα και μελέτες χαρακτήρων και τοποθεσιών, σας αποκαλύπτεται η διαδικασία δημιουργίας του έργου, σε ένα όμορφο 16σέλιδο sketchbook, διαστάσεων 14,5 x 21 cm.

xorio4

—– Wallpapers/ Φόντα Οθόνης
2 διαφορετικά φόντα για οθόνες θα είναι διαθέσιμα για σας. (σύντομα κοντά σας)

—– Σελιδοδείκτες
5 διαφορετικοί, έγχρωμοι σελιδοδείκτες σχεδιάστηκαν και σας περιμένουν!

xorio5

—– Αrt Prints/Καλλιτεχνικές Εκτυπώσεις
4 εικονογραφήσεις εμπνευσμένες από το graphic novel, σε εκτυπώσεις υψηλής ποιότητας (χαρτί 300gr – 33x48cm)

xorio6

—– Κουτί με κάρτες
Ένα κουτί με 10 έγχρωμες κάρτες (17,5×12,5cm) με σκηνές από το graphic novel.

OneFoto_new

—– Αυθεντικές σελίδες

6 από τις πιο όμορφες αυθεντικές σελίδες της έκδοσης, στο μέγεθος που σχεδιάστηκαν (Α2, 43 x 60 cm), για να διαλέξετε.

xorio8

—– Ανάθεση σχεδίου
Διαλέξτε έναν χαρακτήρα από το graphicnovel, και ζητήστε από τον δημιουργό να σας το σχεδιάσει ασπρόμαυρο ή έγχρωμο, σε ένα μοναδικό σκίτσο, στην πρώτη σελίδα της έκδοσης ή σε ειδικό χαρτί.

 

—– Άλλα comics του Αποστόλη
Αποκτήστε όλες τις μέχρι τώρα εκδόσεις του δημιουργού (ΒΑΘΥ ΔΑΣΟΣ, ΤΟ ΡΟΜΠΟΤ ΚΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ, ΜΑΓΙΚΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑ) σε ένα πλούσιο πακέτο για τους πραγματικούς φίλους των comics και της εικονογράφησης!

xorio9

Άλλοι τρόποι να υποστηρίξετε το ΧΩΡΙΟ

Αν δεν έχετε τη δυνατότητα να συνεισφέρετε οικονομικά, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να μας βοηθήσετε να πετύχουμε το στόχο μας:

  • Προσθέστε την καμπάνια μας στις favourites του Indiegogo και αφήστε κάποιο comment.
  • Χρησιμοποιήστε τα εργαλεία κοινωνικής δικτύωσης του Indiegogo
  • Διαδώστε την καμπάνια μας σε ανθρώπους που πιστεύετε ότι θα τους ενδιέφερε να μάθουν για αυτήν.
  • Γράψτε ένα καλό λόγο στην ιστοσελίδα ή το blog σας (και μην παραλείψετε το link που θα οδηγήσει εδώ τους ενδιαφερόμενους)

Στοιχεία για το ΧΩΡΙΟ σε βίντεο, εδώ
Πληροφορίες για τις τιμές, εδώ

2 ΣΧΟΛΙΑ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης