"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

10.9 C
Trikala

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Καρδίτσας για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών και τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου Παλαιοφάρσαλος – Καλαμπάκα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Το δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας στην συνεδρίαση της 14 Μαρτίου του 2023 συζήτησε την Εθνική τραγωδία των Τεμπών. Εισαγωγικά ο πρόεδρος του σώματος ζήτησε από το σώμα να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή ενώ στη συνέχεια αποφασίστηκε η συγκρότηση μιας άτυπης διαπαραταξιακής επιτροπής που κατέληξε στη σύνταξη ψηφίσματος επί του θέματος.

Αφού έγιναν οι σχετικές διαβουλεύσεις το κατά πλειοψηφία ψήφισμα του σώματος είναι το παρακάτω:

Η χώρα πριν από λίγες ημέρες έζησε μια εθνική τραγωδία. Το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη βύθισε στο πένθος όλους τους Έλληνες καθώς χάθηκαν τελείως άδικα 57 συνάνθρωποι μας, πολλοί εκ των οποίων ήταν νέα παιδιά. Η Καρδίτσα πλήρωσε βαρύ τίμημα καθώς θρηνεί δυο νέους ανθρώπους ενώ είχε και αρκετούς τραυματίες.

Το Δημοτικό συμβούλιο Καρδίτσας ενώνοντας τη φωνή του με το σύνολο της Ελληνικής κοινωνίας, ζητά να γίνει σε βάθος διερεύνηση των αιτίων που οδήγησαν στο τραγικό δυστύχημα και να αποδοθούν στο σύνολο τους οι ευθύνες στους υπευθύνους όσο ψηλά και αν βρίσκονται, όσο βαθιά χρειαστεί να πάει η έρευνα.

Ομόφωνο αίτημα που ακούγεται από το σύνολο της κοινωνίας μας είναι να ληφθούν όλες εκείνες οι πρόνοιες ώστε να μην έχουμε ποτέ ξανά στην χώρα μας τέτοια τραγωδία.

Η Ελλάδα του 21ου αιώνα έχει ανάγκη έναν σύγχρονο σιδηρόδρομο που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του πληθυσμού και των επισκεπτών της με αξιοπιστία και πάνω από όλα με ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Για το λόγο αυτό ζητούμε

  • Την άμεση εφαρμογή ευρωπαϊκών προτύπων ασφαλείας.
  • Την επίσπευση των μεγάλων έργων εκσυγχρονισμού του συνόλου των σιδηροδρομικών υποδομών.
  • Ιδιαίτερα για την Δυτική Θεσσαλία ζητούμε να προχωρήσει με ταχύτητα ο εκσυγχρονισμός του δικτύου από Παλαιοφάρσαλο μέχρι Καλαμπάκα, να προχωρήσει η ηλεκτροκίνηση και η εγκατάσταση των απαραίτητων συστημάτων ασφαλείας.
  • Επίσης ζητούμε να δοθούν ασφαλείς λύσεις σε όλες τις σιδηροδρομικές διαβάσεις που διασταυρώνονται με το οδικό δίκτυο για το θεσσαλικό σιδηρόδρομο.
  • Την άμεση επαναλειτουργία, με ασφάλεια αυτή τη φορά, των σιδηροδρομικών γραμμών.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης