"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

13.2 C
Trikala

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για τα Πανεπιστήμια με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης – Καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ, ΜέΡα25

lafarm

Σχετικά άρθρα

Με πλειοψηφία 166 βουλευτών (συνολικά ψήφισαν 298) ψηφίστηκε στην Ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τις αλλαγές στην ανώτατη εκπαίδευση.

Καταψήφισαν το νομοσχέδιο 132 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κίνημα Αλλαγής, το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ 25.

Την ίδια στιγμή, εκτός Βουλής, φοιτητές, εκπαιδευτικοί, σωματεία, οργανώσεις και πολίτες έδωσαν διήμερο δυναμικό «παρών» στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι.

Το νομοσχέδιο πέρασε με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας και της Ελληνικής Λύσης. Συνολικά ψήφισαν 298 βουλευτές, 166 υπέρ του νομοσχεδίου και 133 κατά. Από την ψηφοφορία απείχαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος και Βασίλειος Βιλιάρδος που βρίσκονται σε επίσκεψη στην Χίο.

Με τις αλλαγές, μπαίνει βάση για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, τελειώνουν οι λεγόμενοι «αιώνιοι φοιτητές» (ν+2) και δημιουργείται νέος θεσμός φύλαξης με την παρουσία της αστυνομίας σε συγκεκριμένα Ιδρύματα.

Είχε προηγηθεί σφοδρή αντιπαράθεση κορυφής, με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να διασταυρώνει τα ξίφη του με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ο λαός , οι φοιτητές και οι μαθητές να τσακίσουν το φασιστικό νομοσχέδιο (και κάθε άλλο αντιδημοκρατικό νομοσχέδιο) στην πράξη ! Ούτως ή άλλως ο κάθε νόμος σε αυτή την χώρα εφαρμόζεται ανάλογα με το ποιος είσαι… Αντί να προσληφθούν υγειονομικοί κάνουν προσλήψεις ειδικών φρουρών , ούτε καν αστυφυλάκων μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης