"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

14.1 C
Trikala

Όλα τα βλέμματα στο αποψινό debate – Ποιοι δημοσιογράφοι θα βρεθούν απέναντι σε Τσίπρα και Μεϊμαράκη

lafarm

Σχετικά άρθρα

Στο αποψινό debate στρέφουν το βλέμμα τους τα επιτελεία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Ευάγγελου Μεϊμαράκη. Το debate θα μεταδοθεί διακαναλικά στις 9 το βράδυ από το studio 3 της ΕΡΤ.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα καθίσουν δίπλα- δίπλα, ενώ απέναντί τους θα βρεθούν οι ίδιοι δημοσιογράφοι που υπέβαλαν τις ερωτήσεις και στο προηγούμενο debate και είναι οι: Όλγα Τρέμη(MEGA), Μαρία Χούκλη (ΑΝΤ1), Αντώνης Σρόιτερ(ALPHA), Σία Κοσιώνη (ΣΚΑΙ), Μάρα Ζαχαρέα (STAR), Μάκης Γιομπαζολιάς (ΕTV).

Τον ρόλο του συντονιστή, θα έχει και αυτή τη βραδιά ο παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου της ΕΡΤ1 Πάνος Χαρίτος.

H σημερινή διαδικασία περιλαμβάνει αρκετές καινοτομίες με σημαντικότερη τη λεγόμενη «κόκκινη κάρτα», τη δυνατότητα δηλαδή που έχει ένας αρχηγός να πάρει το λόγο αμέσως μετά την απάντηση του «αντιπάλου του» για ένα λεπτό.

Ο πρώτος γύρος θα περιλαμβάνει δύο ενότητες. Η πρώτη ενότητα θα περιλαμβάνει ερωτήσεις που θα αφορούν οικονομία, ανάπτυξη, κοινωνική πολιτική και δημόσια διοίκηση. Στη δεύτερη ενότητα θα υπάρξουν ερωτήσεις για την εξωτερική πολιτική.

Οι πολιτικοί αρχηγοί θα δεχθούν συνολικά δώδεκα ερωτήσεις, οι πρώτες έξι στην πρώτη ενότητα και οι άλλες έξι στη δεύτερη. Επίσης, θα έχουν το δικαίωμα να δείξουν τρεις φορές «κόκκινη κάρτα» στον «αντίπαλό» σε κάθε ενότητα. Όταν θα απαντά ο κάθε πολιτικός αρχηγός, η κάμερα θα δείχνει και τους δύο ώστε να διακρίνονται οι αντιδράσεις του καθενός.

Στον δεύτερο γύρο της τηλεμαχίας, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα έχει το δικαίωμα να κάνει μία ερώτηση στον άλλο πολιτικό αρχηγό.

Στον τρίτο γύρο, ο συντονιστής της βραδιάς Πάνος Χαρίτος θα κάνει δύο ίδιες ερωτήσεις προς τους κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη χωρίς δικαίωμα followup.

Τέλος, στον τελευταίο τέταρτο γύρο, ο κάθε πολιτικός αρχηγός θα απευθύνει το καταληκτικό του μήνυμα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης