"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.8 C
Trikala

Όλα τα «σφυριά» κατά του Ντογιάκου: Και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης αντίθετος με την γνωμοδότηση

lafarm

Σχετικά άρθρα

Ψήφισμα με το οποίο εκφράζει τη βαθιά του ανησυχία τόσο για την έκδοση όσο και για το περιεχόμενο της γνωμοδότησης του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου αναφορικά με τα νόμιμα όρια λειτουργίας της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ), εξέδωσε ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΔΣΘ).

«Η γνωμοδότηση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου εγείρει προβληματισμούς συνταγματικότητας αλλά και συμβατότητας τόσο με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου όσο και με τη διάταξη του άρθρου 4 παρ. 7 του νόμου 5002/2022 αναφορικά με το δικαίωμα της Αρχής να ενημερώνει τον παρακολουθούμενο για λόγους εθνικής ασφάλειας», τονίζεται στο ψήφισμα.

Σε άλλο σημείο επισημαίνεται ότι καμία άλλη εξουσία δεν μπορεί να παρεμποδίσει την ΑΔΑΕ κατά την άσκηση των καθηκόντων της, πολλώ δε μάλλον κατά την άσκηση των ελεγκτικών της αρμοδιοτήτων. Υπογραμμίζεται δε, ότι ο κοινός νομοθέτης δεν μπορεί να περιορίσει τις συνταγματικά αναγνωρισμένες αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ και κανένα κρατικό ή δικαστικό όργανο δεν μπορεί να ασκεί προληπτικό έλεγχο ή εποπτεία στην Αρχή.

«Ο νομικός κόσμος της χώρας καλείται και οφείλει να περιφρουρεί και να προάγει την προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών του πολίτη σε ένα Κράτος Δικαίου», υπογραμμίζει -μεταξύ άλλων- το ψήφισμα του ΔΣΘ.

Υπενθυμίζεται πως ήδη oι δικηγορικοι σύλλογοι Αθήνας και Λάρισας άφησαν ευθείες βολές για την παρέμβαση Ντογιάκου, δείχοντας ευθέως την αντίθεσή τους. 

4 ΣΧΟΛΙΑ

    • Δεν μας ενδιαφέρει τι θα κάνουν αυτοί, ας παίξουν τα παιχνίδια τους… Η γνώμη σου επί του θέματος, είναι το ουσιώδες. Είσαι υπέρ ή κατά της γνωμοδότησης; Μία μονολεκτική ξεκάθαρη απάντηση, με την ανάλογη ίσως επιχειρηματολογία, αρκεί. Τόλμα το, για να μας πείσεις ότι αξίζεις ως σχολιαστής. Ειδάλλως, βρες τον POLITIS* να πάτε για …τσίπουρα.
      * Θα μάθεις πολλά από αυτόν. Είναι στρατιωτικός αναλυτής επί των Marder, ΤΟΜΠ, ΒΜΠ1, μάλλον επί χάρτου. Το πραγματικό του όνομα είναι Γελεβουρδέζος.

  1. Τι λες βρε αστοιχειωτε,τι ΣΤΕ και πρασινα αλογα αναφερεις και ο ποιο αδαης γνωριζει οτι το Συνταγμα ειναι το Ευαγγελλιο στην δημοκρατια.Εδω γινεται προσπαθεια να υπερισχυσει και να παρακαμθει το συνταγμα που ρητα αναφερει οτι οι ανεξαρτητες αρχες εχουν το συνταγματικο δικαιωμα της ανεξαρτητης λειτουργιας εναντι και της εκτελεστικης και της δικαστικης εξουσιας .Η δε ΑΔΑΕ απροσκοπα επιτελει το εργο της ερευνας και συλλογης στοιχειων για καθε υποθεση που της ζητηθει.

    • Aντιισυνταγματικότητα διαπιστώνεται με σχετική ένσταση στο Κοινοβούλιο και με τελική απόφαση στο ΣτΕ, αλλά όταν είσαι αστοιχείωτος, γράφεις ότι θέλεις…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης