"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

12.3 C
Trikala

«Όχι» σε Αβραμόπουλο για Πρόεδρο λένε δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

lafarm

Σχετικά άρθρα

000

Ο βουλευτής Αργολίδας Δημήτρης Κοδέλας, σε ανάρτησή του στο facebook γράφει: «Καλό είναι η συζήτηση περί Αβραμόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας να τελειώνει!» -«Όχι σε Πρόεδρο της Δεξιάς ή της κεντροδεξιάς» λέει και η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης Ιωάννα Γαϊτάνη

Αντιδράσεις προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση περί επικείμενης προτεινόμενης, από το κόμμα, υποψηφιότητας του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου για τη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ηδη, δύο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκφράσει δημοσίως τις διαφωνίες τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ζητώντας από την Κουμουνδούρου να μπει τέλος στη συγκεκριμένη φημολογία. Ειδικότερα, ο βουλευτής Αργολίδας, κ. Δημήτρης Κοδέλας, με ανάρτησή του στην προσωπική σελίδα του στο facebook αναφέρει ότι «καλό είναι η συζήτηση περί Αβραμόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας να τελειώνει!» σημειώνοντας ότι «το μήνυμα της κάλπης ήταν αντιμνημονιακό, μήνυμα αποδοκιμασίας του υπαρκτού πολιτικού συστήματος και έξωσης του πολιτικού προσωπικού που στήριξε τα μνημόνια και οδήγησε την χώρα στην χρεοκοπία» για να προσθέσει: «Το λαϊκό αίτημα για ΑΛΛΑΓΗ σημαίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας που δεν σχετίζεται με τα μνημόνια και την προγενέστερη πορεία προς την χρεοκοπία, Πρόεδρος ευρείας κοινωνικής αποδοχής, Πρόεδρος που δεν θα υπογράφει Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, Πρόεδρος που θα δείχνει ότι αυτή η χώρα αλλάζει σελίδα και ανακτά την αξιοπρέπειά της!».

Τη σκυτάλη πήρε η βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, κυρία Ιωάννα Γαϊτάνη, η οποία με σημερινό της άρθρο με τον τίτλο, «Όχι σε Πρόεδρο της Δεξιάς ή της κεντροδεξιάς», ζητά «οι φήμες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προτείνει για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Δ. Αβραμόπουλο (ή και τον…Κ. Καραμανλή!) πρέπει να σταματήσουν αμέσως». Η κυρία Γαϊτάνη επισημαίνει ότι μια τέτοια προοπτική θα ενισχύσει τις αμφιβολίες που δημιούργησε στις εργατικές και λαϊκές δυνάμεις η επιλογή της συγκυβέρνησης με τους ΑΝ.ΕΛ και θα αποδυναμώσει την πολιτική δυναμική του εγχειρήματος της ριζοσπαστικής αριστεράς τονίζοντας: «Είναι επίσης λαθεμένο το επιχείρημα ότι η ανάδειξη ενός Προέδρου Δημοκρατίας, όπως ο μνημονιακός αντιπρόεδρος…της ΝΔ Δ. Αβραμόπουλος, θα ενισχύσει την κοινωνική «συναίνεση» προς την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ: η «συγκατοίκηση» θα σπείρει σύγχυση στην κοινωνική βάση μας, ενώ θα προσφέρει όχι αμελητέα πολιτικά όπλα (π.χ. δικαίωμα αναπομπής των νομοσχεδίων) στους αντιπάλους μιας πολιτικής που πρέπει να επιδιώξει σταθερά την ανατροπή της λιτότητας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης