"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

22 C
Trikala

«Ύποπτες» διαδρομές εκατομμυρίων ευρώ αναζητεί ο εκκαθαριστής στην ΕΑΣ Λάρισας

lafarm

Σχετικά άρθρα

Δικαστικές διαστάσεις λαμβάνει η πολύκροτη υπόθεση της εκκαθάρισης της πάλαι ποτέ κραταιής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Λάρισας, αφού από την μακρά πορεία της εκκαθάρισης προκύπτουν αρκετά «θολά» σημεία και «ύποπτες» διαδρομές χρήματος εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του onlarissa.gr ο ειδικός εκκαθαριστής που έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας μία δαιδαλώδη διευθέτηση περιουσιακών και οικονομικών στοιχείων αλλά και των εμπορικών δραστηριοτήτων της Ένωσης, έχει ήδη προβεί σε μηνύσεις, αγωγές και ασφαλιστικά μέτρα κατά εμπλεκομένων τόσο από πλευράς Συνεταιρισμού όσο και από «συνδεδεμένες» επιχειρήσεις.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η πλέον αξιοπρόσεκτη πτυχή αυτής της ιστορίας αγγίζει την επένδυση στο χώρο των τυροκομικών. Εκεί, «αναζητούνται» τα ίχνη 4,2 εκ. ευρώ για τα οποία φέρεται απουσιάζουν στοιχειώδη αποδεικτικά. Για τη μεταφορά του ποσού αυτού από την ΕΑΣ Λάρισας προς την επιχείρηση που διαχειρίζονταν το τυροκομείο, δεν έχουν βρεθεί αποφάσεις διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης αλλά και δεν υπάρχει «αιτιολογία μεταφοράς». Εξίσου αξιοπρόσεκτο είναι το γεγονός πως τα χρήματα αυτά δεν μεταφέρθηκαν εφάπαξ σε μία τραπεζική συναλλαγή, αλλά με μεταφορές «μικροποσών» ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

Αντίστοιχα περίπου φαινόμενα όπου αναζητούνται οι διαδρομές χρήματος που και πάλι αθροιστικά αναφέρεται σε ύψος άνω του εκατομμυρίου, παρουσιάζονται βάσει της εκκαθάρισης τόσο στη δραστηριότητα της ελιάς, όσο και για το εμπορικό κέντρο Gaea LifeStyle Center.

Μιλώντας στο onlarissa.gr, ο εκκαθαριστής  κ. Βασίλης Κούτας επιβεβαίωσε ότι «τουλάχιστον όσον αφορά το τυροκομείο και την δραστηριότητα της ελιάς υπάρχουν οφειλές εκατομμυρίων και ποινικές ευθύνες που θα διερευνηθούν, όπως επίσης ότι για τις υποθέσεις αυτές έχουν ασκηθεί μηνύσεις και αγωγές για απόδοση ποινικών ευθυνών και αποζημιώσεων.»

«Το θέμα είναι ποιοι γνώριζαν, αν γνώριζαν από πλευράς διοίκησης, αλλά δημιουργεί πολλές απορίες το γεγονός πως η απουσία αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου για μεταφορές χρημάτων αποτελεί συχνή πρακτική» σημείωνε στο onlarissa.gr άνθρωπος που γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις στην υπόθεση.

Σε κάθε περίπτωση πάντως η δικαστική εξέλιξη αυτής της πολυσύνθετης ιστορίας αναμένεται αρκετά χρονοβόρα, σε αντίθεση με την εκκαθάριση η οποία όπως όλα δείχνουν, οδεύει προς το τέλος της.

Ρεπορτάζ: Απόστολος Ράιδος
www.onlarissa.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης