1η Δικαιόπολη επιστολή προς όλους τους “καρβουνιάρηδες” Reviewed by Momizat on . Αγαπητοί μου συμπολίτες Σημείωση: σας αποκαλώ καρβουνιάρηδες γιατί με αυτόν τον τίτλο τοποθετεί ο Αριστοφάνης στη γνωστή κωμωδία Αχαρνείς τους αντιπάλους του Δι Αγαπητοί μου συμπολίτες Σημείωση: σας αποκαλώ καρβουνιάρηδες γιατί με αυτόν τον τίτλο τοποθετεί ο Αριστοφάνης στη γνωστή κωμωδία Αχαρνείς τους αντιπάλους του Δι Rating: 0

1η Δικαιόπολη επιστολή προς όλους τους “καρβουνιάρηδες”

1η Δικαιόπολη επιστολή προς όλους τους “καρβουνιάρηδες”

Αγαπητοί μου συμπολίτες

Σημείωση: σας αποκαλώ καρβουνιάρηδες γιατί με αυτόν τον τίτλο τοποθετεί ο Αριστοφάνης στη γνωστή κωμωδία Αχαρνείς τους αντιπάλους του Δικαιόπολη.

Περίμενα να σχολιάσετε αρκετοί ώστε να σας δώσω μια συνολική απάντηση.

Αρχικά στον κο Κώστα Βολεμένο:

Σε ορισμένα χωριά που είναι στα πεδινά σημεία του θεσσαλικού κάμπου ή σε άλλες παρόμοιες περιοχές του Ελλαδικού χώρου, οι βάρκες λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, ένεκεν κλιματικής αλλαγής, θα είναι σε λίγο απαραίτητες και πολύ χρήσιμες τη δεδομένη στιγμή της ισχυρότατης νεροποντής, προς σωτηρία των αδυνάμων.. Σε ότι αφορά το πρόστιμο νομίζω ότι υπερβάλετε για εντυπωσιασμό.

Σε ότι αφορά τον Τριαντάφυλλο:

Ο υπαινιγμός σου δεν με αγγίζει στο παραμικρό.

Στο Jim Riflevineral αναφέρω τα παρακάτω: Σε ότι αφορά το ζήτημα κράτος , πόλις, κλπ ξεχνάτε τους πολίτες. Το σημερινό κράτος ή η πόλις κράτος των αρχαίων, ήταν και είναι η συνθετική κοινωνική συνύπαρξη των πολιτών και για τη εύρυθμη λειτουργία του έχουν την ευθύνη όλοι και οι πολίτες και οι κρατικές αρχές κυρίως δε σε περιπτώσεις εκτάκτων αναγκών, όπως η ισχυρή χιονόπτωση στην Αττική.
Στα ερωτήματα που σας έχω θέσει δεν απαντάτε με σαφήνεια σε κανένα. Είναι περιττό να σας τα επαναλάβω. Φίλος μου όμως που έμεινε στη Μεσογείων μου είπε «πως εγώ είχα αλυσίδες τις έβαλα κινούνταν το αυτοκίνητό μου αλλά δεν μπορούσα να φύγω γιατί κόλλησαν αυτοί που ήταν μπροστά μου που δεν είχαν» Συνεπώς αν όλοι είχαν δεν θα έμεινε κανείς. Αυτή είναι η ευθύνη των πολιτών.
Σε ότι αφορά το κράτος στην προκειμένη περίπτωση, την περιφέρεια Αττικής, την κεντρική κυβέρνηση, του Δήμους και τους ιδιώτες της Αττικής οδού, οι ευθύνες είναι προφανώς τεράστιες, τόσο σε ότι αφορά την πρόληψη όσο και τη μετέπειτα βοήθεια.

Στον κο makis

έχω να τονίσω πως μια εναλλακτική μορφή φωτισμού και θέρμανσης για ώρες εκτάκτου ανάγκης είναι απαραίτητη, για παράδειγμα μια λάμπα θυέλλης, μια σόμπα με υγραέριο ή άλλο καύσιμο και ίσως ένα πετρογκάζ για μαγειρική, ανεξάρτητα από το ηλεκτρικό ρεύμα, το οποίο ένεκεν πτώσης ενός δέντρου ή άλλης φυσικής αιτίας προερχόμενης από την κλιματική αλλαγή, μπορεί να διακοπεί.

Με τον «τυφλό» δεν έχω πολλές διαφωνίες.

Όλοι οι πολιτικοί όχι μόνο τρέφονται αλλά δημιουργούνται από τα ΜΜΕ. Και επαναφέρω το ερώτημα της δεκαετίας του ’60 «τελικά ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο ;»

Σε ότι αφορά το νεοφιλελευθερισμό είμαι σφόδρα αντίθετος μαζί του και τον θεωρώ αποτυχημένο οικονομικό σύστημα, η αόρατος χειρ του οποίου στην περίπτωση της Αττικής οδού είχε χαθεί στη χιονοστιβάδα της κονόμας.

(Σας παραπέμπω και σε άλλες προηγούμενες δημοσιεύσεις μου στη φιλόξενη σελίδα της TRIKKHpress. )

Κλείνοντας θα ήθελα να σας δηλώσω πώς ως Δικαιόπολης πάντα θα τιμώ τον τίτλο μου επαινώντας τις καλές και δημιουργικές πράξεις των πολιτικών και κατακρίνοντας τις κακές.

Η κυρία Παπακώστα στην προκειμένη περίπτωση αναφέρθηκε με θάρρος, στην τόσο δύσκολη επικοινωνιακά περίσταση, θέτοντας και το ζήτημα της ευθύνης των πολιτών, σε ένα τέτοιο άσχημο συμβάν και αυτό είναι υπέρ της, καθότι το θάρρος και η τόλμη σήμερα είναι δυσεύρετες ιδιότητες σε μια κοινωνία ηθικά χρεοκοπημένη.

Δικαιόπολης

Σχόλια (7)

 • Δημήτριος Τουφεξίδης

  Δύο λόγια από την εμπορική σκοπιά του θέματος.
  Ας εφαρμόσουμε την πρόταση του αρθρογράφου, του οποίου το πρώτο συνθετικό είναι το Δίκαιο. Ναι λοιπόν, ας επιβληθεί πρόστιμο εις τους οδηγούς που δεν είχαν αλυσίδες.Εάν όμως θέλουμε να συνεχίσουμε (το Δίκαιο) πρέπει να πληρώσουν πρόστιμο στους εγκληματικά παρατημένους πολίτες στο έλεος του χιονιά και οι: Δήμος, Περιφέρεια, Κυβέρνηση, Αττική Οδός. Αυτοί επίσης φταίνε, όπως λέει ο ίδιος. Οπότε, ένα θα δώσουν, τέσσερα θα πάρουν. Συμφέρει. Με αυτό τον τρόπο, μπαίνοντας στην …λογική του κ. Δικαιόπολη,όλοι θα μείνουν ευχαριστημένοι. Πολλοί μάλιστα μόλις δούνε κακοκαιρία, θα σπεύσουνε, οργανωμένοι αυτή την φορά, διότι δεν χρεώνεται και η διανυκτέρευση.
  Ας πούμε και καμιά χαζομάρα να περάσει η ώρα, διότι βλέπω να ”παίζουν” πρώτα άρθρα οι …σαχλαμπούχλες.
  Δημήτριος Τουφεξίδης.
  Επιμύθιον:όταν κλονιστεί η σχέση Πολίτη-Κράτους, βράστα Χαράλαμπε. Για να μην ξεχνάμε.Πάει κανείς σήμερα να αγοράσει κρατικά ομόλογα; Έστω 10 ευρώ;

  Απάντηση
 • Τυφλός

  Ας μην κρυβόμαστε … λίγα πληρώνει ο πολίτης σήμερα; Το “τυράκι” των 2 χιλιάδων διώχνει τυχόν προσφυγές από την Δικαιοσύνη. Η ασφαλιστική εταιρεία θα πληρώσει και όχι η εταιρεία την αποζημίωση, κατά μεγάλη πιθανότητα. Αλλά η μάζα θέλει άσπρο άλογο και happy end. Η ατομική ευθύνη δυστυχώς δεν αποζημιώνεται στην ώρα της …ενώ το πρόστιμό στο Κράτος πάντα την ώρα του. Ο βουλευτής που σέβεται τους πολίτες οφείλει να πει πρώτα τις “παγίδες” και όχι να κουνά το δάκτυλο του τροχονόμου.

  Απάντηση
 • Chris

  Η δήλωση της κυρίας Παπακώστα δεν δείχνει θάρρος , μόνο ντροπή ! Και σταματήστε να την δικαιολογείτε ! Θα ήταν θάρρος αν έλεγε τα ίδια για την μεγάλη ευθύνη του κράτους , της Τροχαίας , της ιδιωτικής εταιρείας Αττικής οδού , της Περιφέρειας , των Δήμων , της ΔΕΗ κα !

  Απάντηση
 • Δικαιόπολης

  2η Επιστολή Δικαιόπολη προς καρβουνιάρηδες και λοιπούς σοφιστές.
  Αγαπητοί καρβουνιάρηδες και λοιποί σοφιστές.
  Μελετώντας τις απαντήσεις σας διαπίστωσα πως λίγα σημεία έχουν κάποια σοβαρότητα προς απάντηση.
  Αρχικά η αναφορά στην εμπορική σκοπιά του θέματος δείχνει άκρατη σοφιστική διατύπωση. Το επιθύμιον όμως έχει μεγάλη σημασία γιατί αναφέρεται στον άκρατο κλονισμό των σχέσεων εμπιστοσύνης Κράτους-Πολίτη, η οποία είναι δημιούργημα των πολιτικών και η ανάλυση της οποίας είναι πολύ μεγάλη και δεν μπορεί να γίνει στο πλαίσιο ενός σύντομου σχολίου.
  Σε ότι αφορά τους σχετικούς υπαινιγμούς και τις αναφορές στο ΔΙΚΑΙΟ και για τη στάση μου ως Δικαιόπολης , θα ήθελα να σας δηλώσω τα παρακάτω:
  1) Θα είμαι πάντα υπερασπιστής των καλών πράξεων και των προσπαθειών των πολιτικών ή των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων ενημέρωσης καθώς και του κάθε πολίτη, οι οποίες θα αποβλέπουν στην κοινωνική δικαιοσύνη και στην ευημερία όλων των πολιτών.
  2) Θα είμαι πάντα αυστηρός κριτής των πολιτικών ή των στελεχών της τοπικής αυτοδιοίκησης, των φορέων ενημέρωσης καθώς και του κάθε πολίτη, οι οποίοι με τεχνάσματα και άλλα σοφιστικά τερτίπια, οικονομικές θεωρίες της δεκάρας και της διαπλοκής συμπεριλαμβανομένης, επιχειρούν να ωφελήσουν τους ολίγους σε βάρος των πολλών.
  3) Θα είμαι πάντα αυστηρός κριτής της υποκρισίας απ’ όπου και αν προέρχεται, πολιτικούς, ιεράρχες, φορείς των ΜΜΕ που απομονώνουν φράσεις και λέξεις και εκμεταλλευόμενοι τη συγκυρία προχωρούν σε κανιβαλισμό.
  Στα κατά καιρούς δημοσιεύματα μου θα βρείτε επικρίσεις πονηρών πολιτικών, υποκριτών ιεραρχών, νεοφιλελεύθερων οικονομολόγων και λοιπών κατεργάρηδων. Η αλήθεια, η λογική και το δίκαιο είναι ο δρόμος μου μέσα στον άδικο και σκληρό κόσμο μας.

  Ούτως εχόντων των πραγμάτων, φίλοι καρβουνιάρηδες και λοιποί σοφιστές, ως άλλος αρχαίος Δικαιόπολης σας περιμένω για διάλογο στην Πνύκα των ΜΜΕ, πάντα από του βήματος της φιλόξενης TRIKKHpress, φορώντας χιτώνα περιπάτου συνοδευόμενο μόνο με το όπλο της ράβδο του λόγου.
  Δικαιόπολης

  Απάντηση
 • Δημήτριος Τουφεξίδης

  Αγαπητέ κ. Δικαιόπολη(sic).
  Ομολογώ ότι κακώς σε πήρα ”αμπάριζα” . Με διέφυγε προς στιγμήν ότι το πρόσωπο από το οποίο ”δανείζεσαι” το όνομα σου(το οποίο παρεμπιπτόντως έχει την σωστή κατάληξη -ις) ήτο ένας κωμικός ήρωας. Κάτι σαν τον Θανάση Βέγγο ας πούμε. Και αυτός έπραττε, ότι εσύ αναφέρεις στους τρεις (αριθμημένους) ”πυλώνες” της επιστολής σου. Οπότε σε δικαιολογώ απόλυτα για την υποστήριξη στην κα. Κατερίνα, ήτις μετά τα ”μάσησε”. Δεν γνωρίζω όμως εάν σας δικαιολογήσει αμφότερους, ο πατέρας που του κουβαλάνε οι ήρωες αστυνομικοί την κορούλα του στην πλάτη(τζιτζίνα). Σε ευχαριστώ πολύ επίσης που σε ”ανησύχησε” το επιμύθιο, όντως χρήζει περαιτέρω διερεύνησης
  Συνέχισε τις προσπάθειες, εδώ κατοικοεδρεύω, εις την πόλιν.
  Υ.Γ. Σε παρακολουθώ πολύ καιρό στις(πολλάκις) σωστές σου τοποθετήσεις και απόψεις. ”Εδώ”, τι διάολο …οίστρος σε κατέλαβε; Κατερινάτος;

  Απάντηση
 • Τυφλος

  Η κρατική αβελτερία επιτείνεται χρόνια τώρα. Η άκρατη ιδιωτικοποίηση των δύο μεγάλων κομμάτων αλλά και η έλλειψη έμπειρου προσωπικού “φέρνει” τον κάθε τυχάρπαστο πολιτικό στα συμβούλια κρίσεων (πρώην γιατρό, δικηγόρο και κάθε λογής άσχετό) για πλημμύρες, φωτιές , χιονάδες κλπ. Άλλο πράγμα η διαχείριση κρίσεων …αλλά η ικανοποίηση των πολιτών δυστυχώς δεν έχει σχέση με την διεκδίκηση για το δίκαιο του πολίτη. Η σοφιστική λοιπόν άποψη βασίζεται οι άσχετοι που μας κυβερνούν μιλάνε πολύ. Να τους χαίρεσαι Δικαιόπολη

  Απάντηση
 • Τυφλός

  Παρότι η κυβέρνηση ίδρυσε το υπουργείου ΠΠ υπό τον κ. Στυλιανίδη δεν έχουν δοθεί νομικές αρμοδιότητες , έτσι ο ρόλος του είναι συντονιστικός δηλαδή συμβουλευτικός και τέλος μια σοφιστική εμπορική διάσταση για τις αλυσίδες .Ας μας πει κάποιος δίνει ο Κ.Ο.Κ. στο άρθρο 52 την δυνατότητα στην Τροχαία , την αρμοδιότητα ,για διακοπή κυκλοφορίας; Δυστυχώς όμως στην ιδέα τυχόν αποζημιώσεων από την εταιρεία ρίχνουν το “μπαλάκι” στο υπουργείο, στους πολίτες ενώ δίνει ψίχουλα για την ταλαιπωρία που πρέπει ο κάθε πολίτης να την αποδείξει. Κυριε Δικαιόπολη νικήσατε δεν ΘΑ ΕΝΟΧΛΗΣΩ ΞΑΝΑ το trikipress και εσάς προσωπικά ποτέ.

  Απάντηση

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή