1ο ΕΠΑΛ: Συνεχίζει τις συμμετοχές σε ευρωπαϊκά προγράμματα Reviewed by Momizat on . Το 1ο ΕΠΑ.Λ Τρικάλων πρωτοπόρο στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, συμμετείχε για μια φορά ακόμη, στο πρόγραμμα Leonardo Partnership EVTUM 2012-2014 και συγ Το 1ο ΕΠΑ.Λ Τρικάλων πρωτοπόρο στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, συμμετείχε για μια φορά ακόμη, στο πρόγραμμα Leonardo Partnership EVTUM 2012-2014 και συγ Rating: 0

1ο ΕΠΑΛ: Συνεχίζει τις συμμετοχές σε ευρωπαϊκά προγράμματα

1ο ΕΠΑΛ: Συνεχίζει τις συμμετοχές σε ευρωπαϊκά προγράμματα

Το 1ο ΕΠΑ.Λ Τρικάλων πρωτοπόρο στην υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων, συμμετείχε για μια φορά ακόμη, στο πρόγραμμα Leonardo Partnership EVTUM 2012-2014 και συγκεκριμένα στην 5η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο   Razlog  της Βουλγαρίας  από τις  13 Νοεμβρίου 2013 έως τις 16 Νοεμβρίου 2013, με τους ακόλουθους οκτώ  εταίρους.

Η αντιπροσωπεία της Τουρκίας με δυο σχολεία: το Karatay Guidance and Research Center από την Konya (Ικόνιο) και το  Selçuk Yaşar Dyeing Technical and Industrial Vocational High School από τη Σμύρνη. Η Ιταλική αντιπροσωπεία με  το σχολείο: Rosa Luxemburg Secondary School από το Μπάρι. Η αντιπροσωπεία της Ρουμανίας με  το σχολείο: The School Inspectorate of Bucharest από το Βουκουρέστι.

Η Γερμανική αντιπροσωπεία με τον οργανισμό: Association for Environment and Development από το Ανόβερο. Η αντιπροσωπεία της Ισπανίας με τον οργανισμό: Foundation Docete Omnes από τη Γρανάδα, που είναι και ο συντονιστής του προγράμματος. Η Κυπριακή αντιπροσωπεία με τον οργανισμό: Doumag LTD. Ο διοργανωτής της 5ης συνάντησης ήταν το Βουλγαρικό σχολείο High Vocational School of Transport της πόλης Razlog.

Το πρόγραμμα EVTUM (ENRICH VOCATIONAL TRAINING THROUGH UNCONVENTIONAL METHODS IN THE EU COUNTRIES) έχει σαν στόχο να παράσχει ένα πλαίσιο με καινοτόμες και ποιοτικές μεθόδους διδασκαλίας(e-learning, πρακτική εκπαίδευση και κατάρτιση, θεωρητική εκπαίδευση, μη-συμβατικές μορφές διδασκαλίας), προκειμένου να καταστεί η επαγγελματική εκπαίδευση πιο ελκυστική και πιο αποτελεσματική σε αυτές τις ομάδες ανθρώπων δίνοντάς τους τις γνώσεις και τις δεξιότητες που απαιτούνται για να βρουν εργασία.

Στο πλαίσιο της 5ης συνάντησης, οι συμμετέχοντες εταίροι έτυχαν θερμής υποδοχής στο High Vocational School of Transport στο Razlog και μετά την ξενάγηση στους χώρους του σχολείου ξεκίνησαν οι εργασίες της συνάντησης με παρουσίαση των πεπραγμένων του προγράμματος και διαφόρων οργανωτικών θεμάτων. Κατά τη διάρκεια των εργασιών έγιναν οι παρουσιάσεις από τους εταίρους πάνω στα ερωτηματολόγια που αφορούσαν τις ανάγκες των εκπαιδευομένων στη Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση. Επίσης, από πλευράς της ελληνικής συμμετοχής, παρουσιάστηκαν τα 4 Newsletter που δημιουργήθηκαν μέχρι τώρα από τους καθηγητές του 1ου ΕΠΑΛ Τρικάλων.

Επίσης οι αντιπροσωπείες συναντήθηκαν με το Δήμαρχο της Πόλης του Razlog και αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Παράλληλα δόθηκε η δυνατότητα επίσκεψης στο ιστορικό Μοναστήρι της Rila, το οποίο αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, με θαυμάσιες αγιογραφίες. Τέλος προς τιμή των παρευρισκομένων αντιπροσωπειών δόθηκε αποχαιρετιστήριο δείπνο σε παραδοσιακή ταβέρνα της πόλης με τοπικές γεύσεις και τοπικούς  χορούς.

Από το 1ο ΕΠΑΛ Τρικάλων στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν οι: κ. Νικόλαος Ντόγκας – Διευθυντής του 1ου ΕΠΑ.Λ, οι καθηγητές Γεώργιος Κώτσης και Θεοφάνης Μαυρόπουλος και ο Σύμβουλος των Μηχανολόγων Αντώνιος Μπλιούμης.

1ο ΕΠΑΛ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή