10ο Συμπόσιο Τρικαλινών Σπουδών Reviewed by Momizat on . Από την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων το τριήμερο 10ο Συμπόσιο Από την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων το τριήμερο 10ο Συμπόσιο Rating: 0

10ο Συμπόσιο Τρικαλινών Σπουδών

10ο Συμπόσιο Τρικαλινών Σπουδών

Από την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014 θα πραγματοποιηθεί στα Τρίκαλα στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Τρικάλων το τριήμερο 10ο Συμπόσιο Τρικαλινών Σπουδών, το οποίο, όπως και τα 9 προηγούμενα που άρχισαν από το 1987, διοργανώνει ο Φιλολογικός, Ιστορικός, Λογοτεχνικός Σύνδεσμος (Φ.Ι.ΛΟ.Σ.) Τρικάλων.

Στο φετινό Συμπόσιο είναι Συνδιοργανωτές η Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, το Ίδρυμα Λεωνίδα Μακρή – Ιατρού και το Επιμελητήριο Τρικάλων.

Στο εν λόγω Συμπόσιο παίρνουν μέρος 49 επιστήμονες (καθηγητές πανεπιστημίου, αρχαιολόγοι, ιστορικοί, ερευνητές, λαογράφοι, φιλόλογοι κ.ά.) από όλη την Ελλάδα, αλλά και από το Εξωτερικοί, οι οποίοι θα προβούν σε ενδιαφέρουσες επιστημονικές ανακοινώσεις σχετικές με την ιστορία, αρχαιολογία, τέχνη, λαογραφία, φιλολογία της περιοχής Τρικάλων.

Τα επιστημονικά συμπόσια, που διοργανώνει ο Φ.Ι.ΛΟ.Σ., και η έκδοση ανελλιπώς των Πρακτικών τους, συμβάλλουν στην επιστημονική έρευνα και μελέτη της περιοχής Τρικάλων, η οποία παρουσιάζει πολύπλευρο ενδιαφέρον.

Για 3 ημέρες ο Ν. Τρικάλων γίνεται αντικείμενο πολύπλευρης επιστημονικής μελέτης.

Η είσοδος στο κοινό θα είναι ελεύθερη.

Την Οργανωτική Επιτροπή του Συμποσίου αποτελούν οι:

1) Γιάννης Πίκουλας, καθηγητής Παν/μίου Θεσσαλίας, ως  πρόεδρος.

2) Θεόδωρος Νημάς, πρόεδρος του Φ.Ι.ΛΟ.Σ. ως αντιπρόεδρος.

3) Ηλίας Κεφαλάς, συγγραφέας, ως γραμματέας.

4) Παρασκευή Λάππα – Πουλιανίτη, δ/ντρια δημοτικού σχολείου, ως ταμίας.

5) Στεφανία Τριγώνη, πρόεδρος Ιδρύματος Λεωνίδα Μακρή, ως μέλος.

6) Βασίλειος Γιαγιάκος, πρόεδρος του Επιμελητηρίου Τρικάλων, ως μέλος.

7) Άννα Λιακατσίδα, ειδ. γραμματέας του Φ.Ι.ΛΟ.Σ., ως μέλος.

Την Γραμματεία του Συμποσίου αποτελούν οι Ευθυμία Νικολάου φιλόλογος, Παναγιώτα Φασούλα φιλόλογος, Χριστίνα Αγγελάκη φοιτήτρια φιλολογίας.

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή