"Δημοσιογραφία είναι να δημοσιεύεις αυτά που κάποιος άλλος δεν θέλει να δημοσιευθούν." - Τζορτζ Όργουελ

19.8 C
Trikala

Συνέδριο για τη σύγχρονη και έξυπνη πόλη στα Τρίκαλα

lafarm

Σχετικά άρθρα

Η επιμονή της περιφέρειας Θεσσαλίας στην εκτροπή του Αχελώου, η παρερμηνεία αιρετών σχετικά με την χρήση των τεχνολογιών από την Αυτοδιοίκηση και η πρόθεση του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης στην κατάρτιση εθνικού σχεδίου διαχείρισης των επιφανειακών υδάτων μέσω και μικρών φραγμάτων σημάδεψε την έναρξη του συνεδρίου για τις βιώσιμες και έξυπνες πόλεις που ξεκίνησε σήμερα στο πάρκο Ματσόπουλου στα Τρίκαλα.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, περιλαμβάνεται ο Vasilis Kranias, , τα οποία χαμογελούν, κουστούμι

ΚΕΔΕ

Το συνέδριο γίνεται με φόντο τις επερχόμενες εκλογές στην Κεντρική Ένωση Δήμων με τους δύο διεκδικητές της προεδρίας να είναι παρόντες, τον δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δ. Παπαστεργίου  (οικοδεσπότη δήμαρχο του συνεδρίου) και τον δήμαρχο Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λ. Κυρίζογλου.

Την έμμεση πλην σαφή αναφορά στις εκλογές στην ΚΕΔΕ με σαφή προτίμηση στον έναν εκ των δύο διεκδικητών, έκανε στην διάρκεια χαιρετισμού του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, ο οποίος χαρακτήρισε τον κ. Κυρίζογλου «πατριάρχη» της Αυτοδιοίκησης.

Αχελώος

Γενικότερα ο χαιρετισμός του κ. Αγοραστού προκάλεσε αίσθηση, καθώς ήταν φανερή η προσπάθεια αποδόμησης του αντικειμένου του συνεδρίου, κάνοντας για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα αναφορά στην αναγκαιότητα εκτροπής του Αχελώου.

Η εικόνα ίσως περιέχει: 5 άτομα, , τα οποία χαμογελούν, άτομα στέκονται

Το γάντι σήκωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σκρέκας, αποφεύγοντας επιμελώς οποιαδήποτε αναφορά στον Αχελώο, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι η χώρα μας είναι ουραγός στην χρήση και διαχείριση του βρόχινου νερού και των επιφανειακών υδάτων, χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα την περιφερειακή ενότητα Λάρισας, στην οποία ενώ πριν κάποια χρόνια αντλούσαν νερό για άρδευση από τα 30 μέτρα, σήμερα αυτό γίνεται από τα 400 μέτρα.

ert.gr

Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν επί τάπητος κατά τις τρεις ημέρες του συνεδρίου είναι:

–    Προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης των τοπικών πόρων

–    Προαγωγή της διαφάνειας και του συμμετοχικού σχεδιασμού στη λήψη αποφάσεων

–    Αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων και της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς

–    Υιοθέτηση των νέων τεχνολογιών προς όφελος της βελτίωσης της καθημερινότητας του πολίτη

–    Αποτελεσματική αντιμετώπιση όλων των μορφών αστικής φτώχειας και η μείωση των ανισοτήτων

–    Ενίσχυση της καινοτομίας και της νεοφυούς επιχειρηματικότητας

–    Κινητικότητα στις έξυπνες πόλεις

–    Έξυπνες πόλεις και δίκτυα τηλεπικοινωνιών

–    Δημιουργώντας μια βιώσιμη πόλη με την αξιοποίηση των τεχνολογικών υποδομών

Στο συνέδριο θα μιλήσουν, μεταξύ άλλων, οι Παναγιώτης Θεοδωρικάκος, Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Επικρατείας για τη “Μεταρρύθμιση στο δημόσιο τομέα ως μέσο για τη δημιουργία βιώσιμων πόλεων”Κωνσταντίνος Σκρέκας, Υφ. Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, για τη «Συμβολή της βιώσιμης γεωργίας στην περιφερειακή ανάπτυξη», Γιώργος Σταμάτης, Γεν. Γραμματέας Κοινωνικής Αλληλεγγύης & Καταπολέμησης της Φτώχειας για την «Πρόκληση της αντιμετώπισης της αστικής φτώχειας και η δημιουργία ενός συνεκτικού και αλληλέγγυου Δήμου»Γεώργιος Γεωργαντάς, Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης  για την «Απλοποίηση των διαδικασιών στο Δημόσιο Τομέα, με στόχο τη βελτίωση της ζωής των πολιτών», Άντζελα Γκερέκου, Πρόεδρος ΔΣ ΕΟΤ για την  «Οργάνωση, ανάπτυξη και προώθηση του θεματικού τουρισμού, ως εργαλείο βιώσιμης ανάπτυξης των ελληνικών πόλεων».

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Δήμο Τρικκαίων και την e-Trikala A.E.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Δείτε επίσης