18 Ιουνίου 1945 Τα κεφάλια του Άρη και του Τζαβέλα κρέμονται από τον φανοστάτη της πλατείας Ρήγα Φεραίου. Reviewed by Momizat on . Πέρα από την φρικτή εικόνα, αυτή η πράξη έδειχνε την τύχη που θα είχαν για πολλές δεκαετίες χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Επίσης, τα χρόνια του εμφ Πέρα από την φρικτή εικόνα, αυτή η πράξη έδειχνε την τύχη που θα είχαν για πολλές δεκαετίες χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Επίσης, τα χρόνια του εμφ Rating: 0

18 Ιουνίου 1945 Τα κεφάλια του Άρη και του Τζαβέλα κρέμονται από τον φανοστάτη της πλατείας Ρήγα Φεραίου.

18 Ιουνίου 1945 Τα κεφάλια του Άρη και του Τζαβέλα κρέμονται από τον φανοστάτη της πλατείας Ρήγα Φεραίου.

Πέρα από την φρικτή εικόνα, αυτή η πράξη έδειχνε την τύχη που θα είχαν για πολλές δεκαετίες χιλιάδες αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Επίσης, τα χρόνια του εμφυλίου τα κομμένα κεφάλια και οι διαπομπεύσεις νεκρών θα είναι συχνό φαινόμενο.
Από αυτήν την οπτική, ο κεφάλι του Άρη συμβολίζει το τέλος της Εθνικής Αντίστασης και την αρχή μιας νέας περιόδου δεινών για την χώρα.
Για τον λόγο αυτόν, θα έπρεπε να υπάρχει τοποθετημένο από την Πολιτεία στην πλατεία αυτήν των Τρικάλων κάποιο σήμα, μνημείο ή επιγραφή που να θυμίζει αυτήν την ημερομηνία.

Kώστας Μιχαλάκης

Σχόλια (1)

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή