2ο Βραβείο για το μαθητή Γιώργο Μανάκο Reviewed by Momizat on . Ο Σύλλογος διδασκόντων των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» συγχαίρει τον μαθητή της γ΄ Γυμνασίου Μανάκο Γιώργο, ο οποίος απέσπασε το 2ο Βραβείο για τη σύνθεσή του με τίτ Ο Σύλλογος διδασκόντων των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» συγχαίρει τον μαθητή της γ΄ Γυμνασίου Μανάκο Γιώργο, ο οποίος απέσπασε το 2ο Βραβείο για τη σύνθεσή του με τίτ Rating: 0

2ο Βραβείο για το μαθητή Γιώργο Μανάκο

2ο Βραβείο για το μαθητή Γιώργο Μανάκο

Ο Σύλλογος διδασκόντων των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» συγχαίρει τον μαθητή της γ΄ Γυμνασίου Μανάκο Γιώργο, ο οποίος απέσπασε το 2ο Βραβείο για τη σύνθεσή του με τίτλο «First trip» στον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μουσικό Διαγωνισμό Μελοποίησης Ποίησης, Ενορχήστρωσης και Μουσικής για Ταινία της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών σχολικού έτους 2016-17.

«Πριν μερικούς μήνες ενημερώθηκα από τον καθηγητή Μουσικής μου στο Σχολείου μου κ. Νίκο Παπαϊωάννου για τον Πανελλήνιο και Παγκύπριο Μουσικό Διαγωνισμό για μαθητές γυμνασίου και λυκείου, που οργάνωνε ο Σύλλογος Ελλήνων Λογοτεχνών. Έχοντας συμμετάσχει και διακριθεί στον ίδιο διαγωνισμό το 2014, σκέφτηκα πως ήταν καλή ιδέα να συμμετάσχω και φέτος καθώς ο διαγωνισμός αποτελούσε μία πολύ ωραία πρόκληση για μένα. Έτσι έστειλα υποβολή συμμετοχής με μία σύνθεσή μου για πιάνο στην κατηγορία «Μουσική για ταινία» με τίτλο «First trip». Αν και περίμενα με ανυπομονησία τα αποτελέσματα, ξαφνιάστηκα θετικά, όταν έμαθα ότι ήμουν ένας από τους διακριθέντες. Δυστυχώς τα βραβεία δεν είχαν ανακοινωθεί αμέσως, αλλά ανακοινώθηκαν μία μέρα πριν την βράβευση.

Tην επόμενη μέρα ταξίδεψα στην Αθήνα για την απονομή βραβείων. Η απονομή έλαβε χώρα στο θέατρο «Άννα Μαρία Καλουτά» το Σάββατο 18 Μαρτίου. Στην βράβευση παρευρισκόταν πολύς κόσμος. Αρχικά, έγινε απονομή μεταλλίου στον Μίμη Πλέσσα από τον Σύλλογο Ελλήνων Λογοτεχνών για την προσφορά του στην Ελληνική μουσική. Έπειτα έγιναν οι απονομές των βραβείων και των τιμητικών διπλωμάτων στους μαθητές γυμνασίου και λυκείου. Στη συνέχεια καταξιωμένοι καλλιτέχνες παρουσίασαν έργα τους καθώς και ανάμεσα από τις βραβεύσεις σε μουσικά διαλείμματα. Στην εκδήλωση μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω τον Μίμη Πλέσσα καθώς και δύο γνωστούς ταλαντούχους τενόρους, τους αδερφούς Φίνα.

Η εκδήλωση ήταν ένας μοναδικός τρόπος επαίνου των παιδιών, ενθαρρύνοντας τα να συνεχίσουν την ενασχόλησή τους με τη μουσική. Βγαίνοντας μόνο κερδισμένος από μία τέτοια εμπειρία, είμαι αισιόδοξος πως θα συνεχίσω την σύνθεση και με κάθε ευκαιρία θα συμμετάσχω και σε άλλους μελλοντικούς διαγωνισμούς».

Αφήστε το σχόλιο σας

Επιστροφή στην κορυφή